17. února 2009 • 19:38

První koncert poznamenalo počasí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Koncertem skupiny Yo Yo Band ve velmi nepříznivém počasí začala dnes večer série kulturních pořadů spojených s mistrovstvím světa v klasickém lyžování v Liberci. Dobrovolníkům, kteří pomáhají pořadatelům, a dalším posluchačům zahrála kapela na Benešově náměstí.



Ve studeném větru, sněžení a v mrazu přilákal Yo Yo Band asi 200 lidí. V příštích dnech klesnou teploty v Liberci ještě hlouběji pod nulu. Koncerty na Benešově náměstí však navzdory nepříznivé předpovědi meteorologů neodpadnou, řekl mluvčí mistrovství světa Zdeněk Soudný.

"Nevíme, jestli všechny koncerty budou naživo nebo z playbacku. Záleží na rozhodnutí agentury, jež kulturní program zajišťuje," dodal Soudný. Podle sbormistryně libereckého pěveckého sboru Cantemus Vlasty Hejnicové jsou ale koncerty naživo v mrazech velmi těžké.

"Jednou jsme vystupovali v kostele při minus 13 stupních. Podobná zima může zpěvákům uškodit, záleží na jejich odolnosti. Nejvíce ale mrazy vadí muzikantům - kytaristům, klávesistům a také hráčům na dechové nástroje," uvedla Hejnicová.

Na Benešově náměstí se do neděle 1. března představí při Winter festivalu například Dara Rolins, Petr Muk, Aneta Langerová, Michal David nebo Maxim Turbulenc.

Ve středu se však na pódiu před libereckou radnicí neuskuteční žádný koncert. V Tipsport areně se koná zahajovací ceremoniál mistrovství světa, nazvaný Bílá noc. Českou hymnu při něm zazpívá Karel Gott, pak vystoupí legendární britská skupina Deep Purple.

V Tipsport aréně zazní 20. února při Slovenském dnu hity skupiny Elán.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud