26. května 2010 • 19:00

Neumannová si mne ruce. Zaplatí 80 milionů stát?

Autor: Petr Žaloudek
Vstoupit do diskuse
12
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak přece loňské mistrovství světa v klasickém lyžování zřejmě vysaje ze státního rozpočtu dalších osmdesát milionů! I když premiér úřednické vlády Jan Fischer sliboval, že na vyrovnání liberecké ostudy nedá ani korunu, podle serveru Aktuálně.cz bude využito povolebních zmatků k zaslání štědré vládní pomoci. Jak ních jen to ta Kateřina Neumannová (37) dělá...



O víkendu sice proběhnou volby, ale současná vláda volby podá demisi až po první da po schůzi nové Poslanecké sněmovny. Proto se může ještě v pondělí na svém zasedání věnovat závěrečné zprávě o mistrovství. Právě v ní má být navrhnuto, aby se o dluh 80 milionů, který způsobil tým vedený Neumannovou, podělila ministerstva školství a financí.

Nutno říct, že načasování celé akce je dokonalé. Krátce po volbách bude veřejnost sledovat utváření nového kabinetu a dost možná by další miliony dorazily pod Ještěd bez povšimnutí. „Vím, že se o tom bude jednat. Vláda může rozhodnout jakkoli - od toho, že to zaplatí, až po to, že nedá ani korunu,“ prohlásil pro Aktuálně.cz primátor Liberce Jiří Kittner.



„Samozřejmě bychom chtěli, aby to stát zaplatil,“ přiznal. Pokud si chce premiér Jan Fischer zachovat i na sklonku své vlády tvář, mělo by v pondělí zaznít důrazné »ne« navrhovanému řešení. Mizerné hospodaření při libereckém mistrovství světa, které se konalo v loňském roce, si ani nic jiného nezaslouží.

Prezidentka organizačního výboru MS v klasickém lyžování v Liberci 2009 Kateřina Neumannová.
Prezidentka organizačního výboru MS v klasickém lyžování v Liberci 2009 Kateřina Neumannová.

Vstoupit do diskuse
12
Články odjinud