7. prosince 2019 • 08:00

Ledecká o božím sjezdu: Jsem strašně pyšná! Zopakovat to? Udělám všechno

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to bohyně! Ester Ledecká se v pozdních večerních pátečních hodinách znovu zapsala do historie, na milované trati v kanadském Lake Louise vyhrála sjezd a oslavila první triumf v lyžařském Světovém poháru. Předchozích sedmnáct triumfů v SP si vyjela na snowboardovém prkně. "Neskutečný pocit, jsem strašně pyšná na svůj tým," smála se po závodě dvojnásobná olympijská vítězka z her v Pchjongčchangu.



Na trati pokrácené kvůli sněhové nadílce zajela Ledecká čas 1:31,87 minuty a o 35 setin vteřiny ukradla premiérovou výhru Švýcarce Corinne Suterové.

"Bylo skvělé, že nás vůbec nechali závodit, protože tu od rána sněžilo a pro pořadatele to bylo hodně náročné. Měli s tím opravdu hodně práce a musím poděkovat všem dobrovolníkům. Odvedli opravdu fantastickou práci," rozjímala v audio zprávě své zastupující agentury Sport Invest Ledecká, která se díky pátečnímu triumfu stala první českou vítězkou v nejrychlejší lyžařské disciplíně.

VIDEO: Podívejte se na famózní sjezd v podání Ester Ledecké

"Když jsem projela cílem, nebyla jsem zklamaná, ale ani super spokojená. Proto jsem byla z času překvapená, ale čas se počítá," radovala se Ledecká, které se už před cílem hlavou honilo, že mohla jet na trati lépe.

"Poslední dlouhá pasáž po skoku je, ne nudná, ale jede se jen v postavení a nedá se nic jiného dělat. Dá se jen přemýšlet a já si říkala, že to nebylo tak rychlé. Udělala jsem chybu tam a tam, ale když jsem viděla čas, tak jsem byla pořádně udivená. Je to senzační."

Klobouk dolů, palce nahoru! Čtyřiadvacetiletá rodačka z Prahy je teprve třetí českou vítězkou individuálního závodu ve Světovém poháru. Před ní to dokázaly jen Olga Křížová Charvátová (kombinace ve Schrunsu 1983 a slalom v Piancavallu 1986) a Šárka Strachová (slalomy v Aspenu v letech 2008 a 2009).

„Jsem strašně pyšná na svůj tým. Tohle si zasloužili a moc jim děkuji, že mě na závod takto připravili. Doufám, že podobně budeme pokračovat a bude se nám dařit i v budoucnu. Bylo to skvělé vykopnutí sezony," ocenila Ledecká své trenéry Tomáše a Ondřeje Banka i další členy svého podpůrného týmu a pokračovala.

"Je to neskutečný pocit. Teď mám na sobě červené číslo pro lídra Světového poháru, což je úžasné. A budu dělat vše pro to, abych další závody zajížděla podobně,“ doufá Ledecká, která na sobě v závodě měla číslo 26. Se stejným numerem šokovala vloni v Pchjongčchangu, kde získala zlato v superobřím slalomu. I ten tehdy byl kvůli počasí zkrácen. V Koreji následně ovládla i paralelní obří slalom na snowboardu.

První gratulantkou k senzační jízdě Ester Ledecké byla slovinská závodnice Ilka Štuhecová.Foto profimedia.cz

Po závodě si Ledecká pochvalovala i tréninky, ve kterých zajela osmý a pátý nejrychlejší čas. "Bylo dobře, že jsem si je tu mohla vyzkoušet a že se pak povedlo vylepšit chyby, které jsem v trénincích dělala. Ne všechny, je tam stále co zlepšovat, ale myslím si, že se mi jízda docela povedla," ocenila se závodnice, které se na olympijském svahu v Lake Louise daří fantasticky.

Předloni zde vyhrála jeden z tréninků a pak byla sedmá v závodu, což bylo dosud její nejlepší umístění v lyžařském Světovém poháru. Vloni skončila v jednom ze sjezdů v kanadském středisku desátá.

V sobotu je v Lake Louise na pořadu druhý sjezd sezony, naváže Ledecká na své senzační páteční vystoupení?

Na trati zkrácené kvůli sněžení zajela Ledecká čas 1:31,87 minuty a o 35 setin vteřiny sebrala premiérovou výhru Švýcarce Corinne Suterové. Třetí skončila Rakušanka Stephanie Venierová.
Na trati zkrácené kvůli sněžení zajela Ledecká čas 1:31,87 minuty a o 35 setin vteřiny sebrala premiérovou výhru Švýcarce Corinne Suterové. Třetí skončila Rakušanka Stephanie Venierová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud