23. ledna 2021 • 09:00

Hrůzný pád Ledecké! Vedla, ale pak skončila v síti a poranila si obličej

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
24
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle byla hrozivá scéna! Ester Ledecká jela znovu na hraně a risk se nevyplatil. Česká závodnice při druhém sjezdu Světového poháru v Crans Montaně havarovala  v rychlosti 109 km v hodině v užší pasáži ve chvíli, kdy měla nejrychlejší mezičas, a skončila v ochranné síti. Po nehodě vstala a palcem nahoru ukázala, že bude v pořádku, postavila se na nohy. Podle jejího trenéra Tomáše Banka si poranila ret, ze kterého jí tekla krev, jinak by měla být v pořádku.



Ester Ledecká po včerejším skvělém druhém místě dnes jela znovu na hraně. V užší části tratě ztratila kontrolu nad jízdou, havarovala a skončila v ochranné síti.

„Ester Ledecká je po dnešním pádu v Crans Montaně v pořádku, momentálně je na cestě do nemocnice v Sionu, kde jí budou sešívat roztržený ret. Jiné zdravotní komplikace by mít neměla,“ uvedla v prohlášení agentura Sport Invest ke zdravotnímu stavu Ledecké. Sama olympijská vítězka přímo ze sanitky vzkázala: „Zavolám Ondrovi (Bankovi - pozn. red.) a Bode Millerovi, nacvičím jízdu po sítích. Počechrala jsem sítě, ale nepodařilo se mi je překousnout…“

Nebezpečně vypadající kolize snad bude mít šťastný konec. Ledecká byla otřesená a chvíli jí trvalo vstát. Ale jakmile se zadařilo, všechny fanoušky okamžitě uklidňovala gestem se vztyčeným palcem. Následně pomalu odjela po svých. Do cíle dorazila s krvavým zraněním v obličeji.

Během pádu dost zatrnulo všem fanouškům a stejně tak závodnicím, které dole čekaly na dojezd ostatních. Kamery se zaměřily na průběžně vedoucí Federicu Brignoneovou, který skryla hlavu v dlaních a vypadala vyděšeně. 

Včera Ledecká skončila druhá za královnou sjezdu Sofií Goggiaovou. Pokus dostat se před Italku ale dnes Ledecké nevyšel. Italka dnešní sjezd znovu ovládla. 

Ester Ledecká a její krvavé zranění v obličeji po pádu
Ester Ledecká a její krvavé zranění v obličeji po pádu

Česká lyžařka a snowboardistka patří v rychlostních disciplínách k nejlepším a obvykle nepadá. Naposledy se jí to v závodě Světového poháru stalo před dvěma lety, kdy nedokončila superobří slalom v Garmisch-Partenkirchenu.

Dnes se na rozdíl od pátečního závodu na zkrácené trati jel kompletní sjezd a Ledecká drobně zaváhala nahoře, kde chybovala ve druhém tréninku. Se startovním číslem sedm ale zajížděla suverénně nejrychlejší mezičasy, jenže bezprostředně po tom čtvrtém se v oblouku dostala příliš doprava a po kontaktu s ochrannou sítí pro ni závod skončil nepříjemným karambolem.

Závod SP ve sjezdovém lyžování v Crans Montaně (Švýcarsko):

1. Goggiaová (It.) 1:27,75, 2. Gutová-Behramiová (Švýc.) -0,27, 3. Curtoniová -0,60, 4. Pirovanová (obě It.) -0,82, 5. Johnsonová (USA) -0,89, 6. J. Suterová (Švýc.) -0,91, 7. Vlhová (SR) -1,05, 8. C. Suterová (Švýc.) -1,10, 9. Brignoneová (It.) -1,26, 10. Gisinová (Švýc.) -1,32, ...Ledecká (ČR) nedokončila.

Průběžné pořadí sjezdu (po 5 z 8 závodů): 1. Goggiaová 480 b., 2. Johnsonová 285, 3. C. Suterová 270, 4. Ledecká 206, 5. Gutová-Behramiová 183, 6. Tipplerová (Rak.) 165.

Průběžné pořadí SP (po 18 z 33 závodů): 1. Vlhová 861, 2. Gisinová 741, 3. Goggiaová 654, 4. Bassinová (It.) 623, 5. Gutová-Behramiová 567, 6. Shiffrinová (USA) 565, ...10. Ledecká 357, 43. Dubovská (ČR) 85.

Vstoupit do diskuse
24
Články odjinud


Články odjinud