1. ledna 2019 • 13:46

Ve sprintu na Tour de Ski slavili Klaebo a Nilssonová, Češi nepostoupili

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Norský lyžař Johannes Hösflot Klaebo a Švédka Stina Nilssonová vyhráli třetí etapu Tour de Ski, kterou byly sprinty volnou technikou ve Val Müstairu. Oba tak ve Švýcarsku navázali na sprinterské triumfy z úvodní etapy v Toblachu. Žádný z českých běžců nepostoupil z kvalifikace. Průběžné pořadí Tour vedou Klaebo a Američanka Jessica Digginsová.



Nejlépe si z české čtveřice vedla Sandra Schützová, které na 40. místě chybělo k postupu do vyřazovacích jízd dvě a půl sekundy. Kateřina Razýmová obsadila 52. pozici, Adam Fellner byl osmasedmdesátý a o čtyři místa předčil Petra Knopa.

Oba vítězové byli znovu suverénní, ve finále vyhráli s více než dvouvteřinovým náskokem. Nilssonová triumfovala před dvojicí Američanek: cílová fotografie přiřkla druhé místo Sophii Caldwellové, třetí Digginsová se posunula do čela seriálu. Bruslařský sprint vyhrála Nilssonová v SP už pojedenácté.

S odstupem 2,35 sekundy za dvaadvacetiletým olympijským vítězem Klaebem dojel na 1400 metrů dlouhé trati Ital Federico Pellegrino. Souboj o třetí místo pro sebe o setinu rozhodl ruský vítěz předchozí etapy Sergej Usťugov.

V úvodním sprintu Tour de Ski bodovali v sobotu v Toblachu tři čeští reprezentanti. Do elitní třicítky se dokázali probojovat Jan Pechoušek, Tereza Beranová a Kateřina Janatová, všichni ale následně podle plánu odjeli z Itálie domů.

Tour de Ski se nyní přesune do Německa. Ve středu jsou v Oberstdorfu na programu závody klasickou technikou s hromadným startem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud