6. března 2019 • 18:20

Na lyžařská esa se chystají do Špindlu davy. Rada pro diváky: Přijeďte včas!

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Elitní závodnice jsou na místě a ve Špindlerově Mlýně se očekávají vyprodané tribuny. Na závody lyžařského Světového poháru má dorazit po oba závodní dny kolem 10 000 diváků. Pořadatelé proto ve spolupráci s Policií ČR připravili rozsáhlý dopravní projekt, který má za cíl maximálně zajistit plynulost dopravy během samotné akce.



„V principu chceme poprosit o tři základní věci. Za prvé – dorazit s dostatečným časovým předstihem. Za druhé – maximálně využít odstavná parkoviště ve Vrchlabí, protože v samotném Špindlerově Mlýně bude kapacita veřejných ploch velmi pravděpodobně vyčerpána v brzkých ranních hodinách.  Za třetí – za všech okolností dodržovat pokyny policie a pořadatelů, kteří budou vždy mít nejaktuálnější informace a doporučení ze všech logistických uzlů,“ říká před startem sportovního svátku šéf organizačního výboru Max Gottfried.

Ze všech záchytných parkovišť budou diváky na místo akce svážet shuttle busy, které se během pátku a soboty nezastaví.

„Právě maximální využití organizované dopravy je tím zásadním prvkem, kterým mohou fanoušci sobě i ostatním zjednodušit život,“ říká Gottfried. „Veškerá opatření, která jsme pracně dávali dohromady, vezmou za své v momentě, kdy každý jednotlivý divák bude chtít zaparkovat v dochůzkové vzdálenosti tribun. Pevně věříme, že fanoušci pochopí logická omezení vyplývající z velikosti a polohy Špindlerova Mlýna a nezkazí si zážitek z výjimečné sportovní akce.“

Veškeré podrobnosti a aktualizované informace se fanoušci dozvědí na webových stránkách www.worldcup2019.cz.

Pořadatelé v posledních dnech řeší také stav závodní sjezdovky, jejíž pevnost zkouší krkonošské počasí. V úterý odpoledne silně sněžilo, včera zase teplota vystoupala na 7 stupňů Celsia.

„Technické čety musí neustále jezdit dokola, měknoucí vrstvu stahovat, dělat všechno pro to, abychom sjezdovku udrželi do závodu, což se určitě povede,“ věří Gottfried.

Pořadatelům naopak pomohl nedávný déšť, který pomohl s preparací závodního svahu.

„Preparace proběhla přírodními podmínkami, krásně nám do toho zapršelo,“ pochvaluje si Gottfried.

DOPRAVNÍ POKYNY PRO FANOUŠKY
•          Maximálně využijte klasické hromadné dopravní prostředky, případně pak speciální autobusy organizátorů z Prahy, Plzně, Pardubic, Liberce a Mladé Boleslavi
•          V případě cesty autem využijte v maximální míře záchytná parkoviště ve Vrchlabí (Špindlerův Mlýn bude zaplněn během brzkých ranních hodin)
•          Dorazte s dostatečným časovým předstihem
•          Na místě v maximální míře využívejte služeb WORLD CUP SHUTTLE busů
•          Vždy dodržujte pokynů pořadatelů a policie

Všechny informace jsou na www.worldcup2019.cz

Jak vypadá areál ve Špindlerově Mlýně, kde se představí Shiffrinová a spol.?
Video se připravuje ...

SVĚTOVÉ HVĚZDY V ČESKU
Po 8 letech se do Špindlerova Mlýna vrací Světový pohár v alpském lyžování. Světové hvězdy v čele s Mikaelou Shiffrinovou a Petrou Vlhovou budou 8. a 9. března 2019 soupeřit v obřím slalomu a slalomu. Jedna z nejvýznamnějších sportovních akcí pořádaná na území ČR v roce 2019 slibuje jedinečnou podívanou v moderním Skiareálu Špindlerův Mlýn, a to nejen v samotných závodech, ale rovněž i v rámci doprovodných aktivit. Veškeré informace najdete na stránkách https://www.worldcup2019.cz/.

Liberec jako Innsbruck. Vesec a Ještěd chtějí získat popularitu místních a Světový pohár
Video se připravuje ...

Servisman Kouřil o lyžích na sjezd pro Ledeckou: Jedny už na MS spálila
Video se připravuje ...

Královna Vonnová končí kariéru: Bolest, sex a vítězství
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud