10. března 2019 • 14:27

Zenhäusern předvedl úžasné druhé kolo! Vybojoval premiérovou výhru ve slalomu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Švýcarský lyžař Ramon Zenhäusern si v Kranjské Goře připsal první výhru v klasickém slalomu Světového poháru. Mistr světa a olympijský vítěz ze soutěže družstev měl dosud na kontě dva triumfy z paralelních závodů ve Stockholmu.



Zenhäusern dosáhl na premiérové vítězství navzdory tomu, že byl po prvním kole až sedmý. Druhá jízda se ale dvoumetrovému slalomáři povedla skvěle a v cílovém prostoru už jen s úsměvem sledoval, jak se soupeři marně snaží jeho čas překonat.

Nevyzrál na něj ani lídr po prvním kole Henrik Kristoffersen z Norska. Vítěz sobotního obřího slalomu útočil ve Slovinsku na double a po úvodní jízdě vedl o více než půl sekundy, ale nakonec skončil druhý s odstupem 1,15 sekundy za Zenhäusernem. Mistr světa v obřím slalomu tak prodloužil čekání na výhru ve slalomu, jež trvá od loňského ledna.

Dvě sekundy za Kristoffersenem skončil Rakušan Marcel Hirscher. Již jistý vítěz hodnocení slalomu i celkového pořadí SP se díky agresivní jízdě v druhém kole posunul na stupně vítězů z průběžného šestého místa.

Hirscher si dnes pojistil osmý velký křišťálový glóbus i matematicky, jeho nejbližší pronásledovatel Alexis Pinturault z Francie na něj před závěrečnými čtyřmi závody na finále SP v Soldeu ztrácí nedostižných 509 bodů.

Stupně vítězů ve slalomu v Kranjské Goře měly stejné obsazení jako v minulé sezoně, kdy vyhrál Hirscher před Kristoffersenem. Loňská třetí pozice byla pro Zenhäuserna dosud jediným umístěním na stupně vítězů v klasickém slalomu.

Jediný český reprezentant v závodě Kryštof Krýzl stejně jako v sobotu nedokončil první kolo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud