25. května 2019 • 15:29

Svaz lyžařů ČR má nového šéfa. Sobotku vystřídal olympionik Heřmanský

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nástupcem Lukáše Sobotky v čele Svazu lyžařů České republiky se stal bývalý sdruženář Lukáš Heřmanský. Jeho soupeř Petr Graclík, generální sekretář Českého olympijského výboru, před dnešní volbou na valné hromadě v Praze kandidaturu stáhl. Osmatřicetiletý Heřmanský pak obdržel od 71 delegátů 43 hlasů. Sobotka vedl organizaci třináct let a na další funkční období nekandidoval.



"Chtěl bych vybudovat silný svaz s významnými partnery v zádech. Myslím, že je potřeba zlepšit komunikaci s krajskými svazy. Dalším mým primárním cílem je ve spolupráci se všemi jednotlivými úseky svazu vypracovat koncepci rozvoje lyžování," uvedl Heřmanský v tiskové zprávě.

Účastník olympijských her v Salt Lake City se po skončení závodní kariéry v roce 2002 věnoval trenérské práci a podnikal v textilním průmyslu. Proti jeho jmenování se vyjádřilo 25 delegátů, tři se hlasování zdrželi.

Viceprezidenty svazu byli zvoleni Martin Štěpán za alpské disciplíny a travní lyžování a sportovní ředitel běžců na lyžích Lukáš Sacher. Novým členem výkonného výboru se stal také Petr Kutal za severskou kombinaci a skoky na lyžích a pozici obhájil předseda úseku snowboardingu Miroslav Schimmer.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud