5. prosince 2008 • 15:23

Linka pro informace o MS v Liberci už běží

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Především s otázkami na dopravu se zatím obracejí lidé na zvláštní telefonní linku 840 111 308, na níž se dají získat informace k blížícímu se mistrovství světa v klasickém lyžování v Liberci.



Linka slouží zhruba měsíc a dotazů na ní přibývá. V poslední dnech jich bylo okolo osmi až deseti denně. ČTK to dnes řekl mluvčí mistrovství světa Zdeněk Soudný.

"Na linku telefonují například obyvatelé z okolí Vesce a Ještědu a zajímá je, jak se v době závodů dostanou svými auty domů. Volající se ptají také na průjezd Libercem při mistrovství světa nebo na městskou hromadnou dopravu," dodal Soudný.

Placenou linku obsluhuje zatím jediná operátorka. Až začne dotazů přibývat, posílí ji další telefonistky. "Za hovory na linku 840 111 308 se platí stejně, jako když si lidé telefonují v Liberci na pevné síti," konstatoval Soudný.

Obyvatelé Liberce a okolí na lince například zjišťují, jak by mohli nabídnout účastníkům šampionátu ubytování. Podnikatelé shánějí informace, jaká pravidla platí pro prodej občerstvení ve stáncích. Speciální linku využívají zatím hlavně Češi, e-mailové dotazy však zasílají na organizační výbor mistrovství světa i cizinci. "Například v pondělí vyřizujeme až deset e-mailů," podotkl Soudný.

Operátorka odpovídá na otázky v češtině a v angličtině. Volající si může pro dotazy vybrat oblast ubytování, oblast dopravy a oblast vstupenek, programu mistrovství světa a doprovodných programů. Může se informovat i na jakoukoli jinou oblast. Pokud operátorka nedokáže odpovědět okamžitě, obdrží volající odpověď později.

Linka 840 111 308 je v provozu od pondělí do pátku. V pondělí, ve středu a v pátek na ni lze telefonovat od 8:00 do 16:00, v úterý a ve čtvrtek od 13:00 do 17:00. Mistrovství světa v klasickém lyžování se v Liberci uskuteční od 18. února do 1. března.

Články odjinud


Články odjinud