18. prosince 2008 • 17:38

Kraus vyškolil olympijské vítěze

Autor: ČTK
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poměřit síly na lyžích s dvojnásobným mistrem světa a vítězem Světového poháru ve skikrosu Tomášem Krausem měli dnes možnost stříbrní olympijští medailisté, veslař Ondřej Synek a deblkanoista Jaroslav Volf.



V Harrachově byli sice těžce "biti", ale brali to sportovně a s úsměvem.

"Pro nás je to velká zábava, odreagování od stereotypů všedního tréninku a zajímavá zkušenost," shodli se oba hostující účastníci mistrovství České republiky sportovních novinářů v obřím slalomu.

Ondřej Synek Ondřej SynekFoto ČTK foto


To se dnes uskutečnilo pod názvem RWE KSN Cup. Volf byl v součtu obou kol pomalejší než Kraus o deset sekund, Synek o sedmnáct a půl. "No, trochu mu to (Krausovi) jede," připustili oba se smíchem.

Vytříbeným stylem se vedle nich prezentoval i pátý muž z olympijských her, kanoista Stanislav Ježek, který se mezi devatenáct branek na sjezdovce na Čertově hoře pustil na telemarkových lyžích.

"Já to moc neumím, o vytříbenosti bych moc nemluvil," komentoval svůj styl á la Krakonoš a lyžníci. "Mě ale hrozně baví to učení, padání, rytí obličejem ve sněhu. To je velká paráda," vyprávěl.

Jeho kolegu Volfa si zase všichni dobírali a radili mu, aby červené branky nejezdil obráceně, jak je zvyklý mezi slalomovými tyčemi ve vodním kanálu. "Nejsem blbec," opáčil s úsměvem.

Jaroslav Volf (v popředí) a Ondřej Štěpánek Jaroslav Volf (v popředí) a Ondřej ŠtěpánekFoto ČTK/AP


Synka zase nabádali před jízdou soupeři, aby nevystartoval pozadu, a to v narážce na způsob závodění veslařů, kteří sedí v lodi zády po směru jízdy. Synek je ale na lyžích jako doma.

Když nevesluje na trenažéru, každou zimu jezdí na hory. "Já mám lyže rád, lyžuju odmalička," uvedl. Jeho dvoumetrová postava na sjezdovce hodně vyčnívala.

"Naštěstí jsem se neviděl, jak vypadám. Ale hlavně, že mě to baví a že jsem porazil trenéra," radoval se Synek s mrknutím na kouče Milana Dolečka.

Ve druhém kole to naopak přehnala s agresivitou na trati osmá žena z olympijského závodu v dálkovém plavání Jana Pechanová a zhruba v polovině trati po pádu vypadla. "Pořád jste na mě spěchali," zlobila se na oko se smíchem.

O zpestření se postaral nejlepší český freeridový jezdec a basejumper Robin Kaleta, který trať sjel na lyžích s padákem. Kraus se hned po závodech, v nichž podle očekávání neměl konkurenci, vydal na soustředění do Itálie.

V českých podmínkách totiž nemá šanci najít místo pro skikrosovou trať. "Rád bych zůstal na večerní besedu o sportu, ale musím taky trochu trénovat," pozastavil se nad "náročností" dnešní trati.

Závodu se zúčastnilo 22 novinářů, z nichž byl nejrychlejší Jiří Hölzel z České televize, a deset hostů. Výsledky lze najít na adrese www.t-base.cz

Články odjinud


Články odjinud