Martin Hašek
4. února 2014 • 04:57

Idol mladých snowboardistek: Jágr je borec, Bůh i platonická láska

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Budou v Soči probouzet vášeň českých fanoušků k jednomu z nejmladších olympijských sportů. Mladé a rozjeté české snowboardistky ale mají na olympijských hrách stejný stejný idol jako lidé, kteří budou na olympiádě trnout během přenosů u velkoplošných obrazovek. Jágr je Bůh, shodují se s publikem.



Mít za dědu slavného hokejového reprezentanta má své velké výhody. Ester Ledecká to kdysi poznala měsíc před svými třetími narozeninami.

To když ji dědeček Jan Klapáč, v šedesátých a sedmdesátých letech člen úspěšného útoku bratrů Holíků, vzal na letiště, kam právě dorazili národní hrdinové z Nagana.

Už je to dlouhých šestnáct let, ale Ledecké ten zážitek stále nevymizel z paměti. Bylo to totiž naposledy, kdy viděla Jaromíra Jágra . „Když kluci přiletěli z Nagana, vzal mě děda mezi ně,“ vzpomíná Ledecká.

Šárka Pančochová patří k velkým českým nadějím
Video se připravuje ...
Jarda říkal, že do Soči pojede jenom tehdy, pokud bude moct klukům pomoc. Myslím, že klukům pomůže kdykoli. A pomůže i mně. Tehdy jsem se do něj zamilovala. Byla to platonická láska, která každým rokem narůstá. Ráda bych věděla, co si o tom myslí. Tak uvidíme…“

Ledecká má k hokeji opravdu blízko. Na základní škole ho dokonce několik let hrála závodně, než se rozhodla pro snowboard. Podobný vztah k hvězdě Hadamczikova týmu s číslem 68 má ale i snowboardkrosařka Eva Samková , která má dokonce vidinu setkání se svým hrdinou před sebou jako vítěznou motivaci.

„S Jardou bych se v Soči samozřejmě chtěla potkat,“ říká Samková . „Všichni hokejisti jsou hrozně sympatičtí. Ale trenér mi slíbil, že když vyhraju, že mi zařídí, že se potkám s Jardou Jágrem . Prostě, Jarda je Bůh…“

Šárka Pančochová a její skok při vítězství na Světovém poháru v americkém Copper MountainFoto AP Photo

Taky freestylistka Šárka Pančochová plánuje, že se v Soči půjde podívat na hokej. S Jágrem se ale, na rozdíl od dalších dvou snowboardingových nadějí, už potkala na minulé olympiádě ve Vancouveru.

Jágr? Je to borec!“ líčila Pančochová v rozhovoru pro Právo. „My už se potkali ve Vancouveru na obědě po závodech a trochu nás hokejisti nechápali, že jdeme na snídani v poledne po party. A oni chudáci už měli za sebou trénink. Když si holt vybrali takový sport..."

Titulní strana úterního vydání deníku Sport Titulní strana úterního vydání deníku SportFoto sport

Janek Ledecký by rád, aby jeho dcera startovala i v lyžařských disciplínách
Janek Ledecký by rád, aby jeho dcera startovala i v lyžařských disciplínách

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud