14. ledna 2020 • 19:47

Ledecká skočila na snowboard, padla až ve finále. Jedinečná, smekla vítězka

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lyže, nebo snowboard, Ester Ledecká září dál. Jen dva dny po šestém místu v kombinaci Světového poháru na lyžích prokázala dvojnásobná olympijská vítězka, že na snowboard rozhodně nezanevřela. Při prvním startu mezi elitou to v paralelním slalomu SP dotáhla až do finále, ve kterém nestačila na vedoucí ženu seriálu Němku Ramonu Hofmeisterovou.



V sobotu byla Ledecká v Zauchensee osmá ve sjezdu, v jehož pořadí je druhá, a o den později překvapila šestou příčkou v kombinaci.

Dvojnásobná olympijská vítězka měla jen pondělí na to, aby se přeorientovala na snowboard, což dokázala rychle a vyhrála kvalifikaci. V červené trati byla rychlejší o 12 setin než vítězka prvního letošního paralelního slalomu Julií Zoggovou ze Švýcarka. V modré dosáhla sedmého času a v součtu předstihla Hofmeisterovou o čtyři desetiny.

Ester Ledecká nadále udivuje svou všestranností, jen dva dny po startu na lyžích ovládla kvalifikaci slalomu na snowboardu
Ester Ledecká nadále udivuje svou všestranností, jen dva dny po startu na lyžích ovládla kvalifikaci slalomu na snowboardu

První kolo vyřazovacích jízd zvládla Ledecká hladce a Japonku Cubaki Mikiovou porazila o 72 setin. Ve čtvrtfinále domácí Daniela Ubingová spadla, vyjela z trati a česká favoritka byla v semifinále. V tom zdolala Němku Carolin Langenhorstovou.

Ve finále se Hofmeisterová vrhla na trať s vervou a Ledecká ve snaze dohnat ztrátu lehce chybovala a manko už nestáhla. „Byl to skvělý den, skvělé podmínky a skvělý závod. Mám to tady ráda,“ řekla Hofmeisterová po čtvrté výhře v sezoně a směrem k Ledecké dodala: „Gratuluju téhle jedinečné holce. Vítej zpět!“

Česká mistryně světa v paralelním slalomu na snowboardu z roku 2015 se na stupně vítězů ve slalomu SP dostala po necelých třech letech. Naposledy byla rovněž druhá v březnu 2017 ve Winterbergu. Ze sedmnácti triumfů v SP na snowboardu má jen dvě ze slalomu. Více se jí daří v obřím slalomu.

Další Češi nepostoupili z kvalifikace. Při své premiéře v elitním seriálu obsadila šestnáctiletá Zuzana Maděrová 34. místo a Adam Počínek skončil na 57. příčce.

SP v alpském snowboardingu v Bad Gasteinu (Rakousko) - paralelní slalom:

Muži:
1. Bagozza, 2. Bormolini (oba It.), 3. Baumeister (Něm.), ...v kvalifikaci 57. Počinek (ČR).

Průběžné pořadí SP (po 5 z 13 závodů): 1. Fischnaller (It.) 3310, 2. Baumeister 2030, 3. Karl (Rak.) 1912, ...69. Brůžek (ČR) 13,4, 70. Počinek 13,1.

Ženy:
1. Hofmeisterová (Něm.), 2. Ledecká (ČR), 3. Zoggová (Švýc.), ...v kvalifikaci 34. Maděrová (ČR).

Průběžné pořadí SP (po 5 z 13 závodů): 1. Hofmeisterová 4360, 2. Zoggová 2600, 3. Jennyová (Švýc.) 2470, ...19. Ledecká 800, 47. Maděrová 22.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud