24. ledna 2021 • 15:15

Skvělá Samková! Vyšel jí finiš, popatnácté v kariéře vyhrála závod SP

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Snowboardcrossařka Eva Samková vybojovala patnácté vítězství ve Světovém poháru. Úřadující mistryně světa dnes vyhrála v italské Chiese po skvělém závěru finále, ve kterém jela dlouho čtvrtá.



Po startu česká reprezentantka zaostávala a měl na čelo sekundovou ztrátu. Před cílovou rovinkou ale soupeřky podjela v pravotočivé zatáčce a zvítězila těsně před Američankou Faye Guliniovou a Julií Pereiraovou de Sousaovou z Francie.

„Je to nádherný pocit,“ řekla Samková v cílovém prostoru v televizním rozhovoru. „O tom je náš sport, to je na něm nejhezčí. Jste čtvrtá po startu a první v cíli.“

Olympijská vítězka ze Soči triumfovala v závodu Světového poháru poprvé od prosince 2019, kdy byla nejrychlejší v rakouském Montafonu.

V osmifinále dojela Samková druhá a vyhrála čtvrtfinále i semifinále, i když v něm jela na druhém mezičasu až na třetí pozici.

Finálovou výhrou navázala na třetí místo z úvodního závodu, který se jel v Chiese v sobotu a v němž naopak neudržela vedení po startu. „Poučila jsem se z něj,“ řekla Samková. Po dvou závodech je se 160 body v čele průběžného pořadí spolu s Guliniovou.

Zkrácený seriál SP by měl mít už jen dvě zastávky. V březnu by se mělo závodit v gruzínském Bakuriani a poté ve švýcarském Veyssonaz.

Dalším závodem pro Samkovou a spol. tak bude mistrovství světa, které se od 11. do 13. února uskuteční ve švédském středisku Idre Fjäll.

Vstoupit do diskuse
5
Články odjinud


Články odjinud