13. prosince 2018 • 13:48

Ledecká už válí na prkně. Na úvod SP v Carezze skončila druhá

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Olympijská vítězka Ester Ledecká skončila na úvod Světového poháru snowboardistek v italské Carezze druhá. Šampionku z únorových her v Pchjongčchangu připravila o šestnáctý seriálový triumf domácí Nadya Ochnerová, která Češku porazila ve finále a slavila první pohárové vítězství.



Trojnásobná celková královna seriálu SP v paralelních disciplínách Ledecká se znovu dokázala rychle přeorientovat z lyží na prkno. Ještě v sobotu bodovala v superobřím slalomu Světového poháru v alpském lyžování ve Svatém Mořici.

"Jasně, druhé místo beru. Je to dobrý začátek, sezonu jsem dobře vykopla," uvedla Ledecká v tiskové zprávě své marketingové agentury Sport Invest.

V Carezze ovládla kvalifikaci před Ruskou Milenou Bykovovou a zajistila si výhodu výběru dráhy. Většinou jezdila červenou, jen ve čtvrtfinále porazila Švýcarku Julii Zoggovou v modré.

"Většinou je jasně vidět, že je jedna dráha rychlejší, takže si pak vybírám tu stejnou, ale teď jsem si nebyla úplně jistá. Bylo to padesát na padesát, vyhrávalo se z červené i modré. Jak jsem stála nahoře na startu, vybírala jsem si podle pocitu, kde jsem si myslela, že mám největší šanci," řekla Ledecká.

V prvním kole předčila v souboji olympijských vítězek jednatřicetiletou Patrizii Kummerovou ze Švýcarska, zlatou z her v Soči 2014. Po skalpu Zoggové usnadnila Ledecké semifinálový souboj Němka Cheyenne Lochová chybou hned v úvodu. Česká hvězda si mohla dovolit i malé zaváhání, přesto jasně prošla do finále.

V boji o titul ale nejela plynule a o 22 setin prohrála s Ochnerovou. "Nadya jela fantastickou jízdu, já jsem udělala chyby a to se mi malinko vymstilo. Bylo to docela těsné, ale ona si výhru víc zasloužila," řekla Ledecká.

Třiadvacetiletá česká snowboardistka jela ve Světovém poháru dvacátou finálovou jízdu a prohrála teprve popáté. K tomu má další tři účasti v závěrečných jízdách na mistrovství světa, z kterých vydolovala dvě zlata, a uspěla i v olympijském finále.

Před měsícem si Ledecká zlomila záprstní kůstku na ruce. Už na lyžích ale necítila omezení. "Jen byla ruka unavenější, když držela celý den hůlku. Na snowboardu je to lepší, ruka si odpočinula. Sice ji pořád courám po zemi, různě s ní mlátím, což asi není úplně dobré, ale vydržela to fantasticky. Vůbec jsem neměla problém," pochvalovala si.

V kvalifikaci při premiéře ve Světovém poháru neuspěli sedmnáctiletá Dita Žďárská a Adam Počinek, do vyřazovacích jízd neprošel ani Viktor Brůžek.

Z Carezzy se snowboardistky přesunou do Cortiny d'Ampezzo, kde se v sobotu uskuteční další paralelní obří slalom. Příští týden se Ledecká znovu postaví na sjezdovky, ve Val Gardeně by měla jet sjezdy a super-G.

Úvodní závody SP ve snowboardingu v Carezze (Itálie) - paralelní obří slalom:

Muži: 1. Mastnak (Slovin.), 2. Karl, 3. Kislinger (oba Rak.), ...v kvalifikaci 41. Brůžek, Počinek (oba ČR) nedokončil.

Ženy: 1. Ochnerová (It.), 2. Ledecká (ČR), 3. Hofmeisterová (Něm.), ...v kvalifikaci 42. Žďárská (ČR).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud