13. února 2019 • 13:10

Dvanáctiletý talent válí na snowboardu. Napodobí svůj vzor Ledeckou?

Autor: iSport.cz, zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle jméno si zapamatujte. Možná o něm ještě hodně uslyšíme. Dvanáctiletý Kryštof Minárik, vášnivý snowboardista a dvojnásobný mistr republiky, který obdivuje Ester Ledeckou, by mohl mít před sebou podobně úspěšnou kariéru jako ona. Minimálně na prkně… Člen Kilpi Racing Teamu patří k české špičce ve své věkové kategorii v paralelním slalomu, během ledna ovládl oba závody.



Nespletete si, když si tipnete, kdo je jeho velkým vzorem. Ano. To jméno vystřelí okamžitě: Ester Ledecká . Světový fenomén. Dvojnásobná olympijská vítězka. Jediná žena v historii, která dokázala na jedněch Hrách vyhrát ve dvou odlišných sportech. Na lyžích i na prkně.

Ale také je to všesportovní nadšenkyně. Umí výborně hrát beach volejbal, válí na surfu. Kdo ví, třeba se objeví i na letních Hrách právě v téhle disciplíně… Ale zpátky ke dvanáctiletému talentovanému snowboardistovi.

Ten je také podobně všestranný. Začínal na lyžích, kromě toho se věnuje florbalu. „Tréninky mám třikrát týdně, na snowboard mám volno hlavně o víkendech,“ tvrdí Kryštof z Ostravy, který se věnuje i turistice.

„S rodinou jezdíme na hory, na kolo, s taťkou na vodu. Začalo mě bavit i posilování. Jezdíme na tábory, kde hrajeme různé hry a dost sportujeme. S mamkou jezdím na lyžařská soustředění,“ popisuje talentovaný snowboardista pestrou sportovní náplň. Je to člen Kilpi Racing Teamu, protože jezdí v oblečení právě této značky. A může se na něj spolehnout.

Na svém profilu má jako motto uvedené následující rčení: Rád jezdím na hraně… Což ho přesně vystihuje. Tuhle disciplínu ovládá mistrně.

Během ledna ovládl dva závody v rámci českého mistrovství. „Dařilo se mi, se svým výkonem jsem byl spokojený,“ vykládá český talent, který si celkově závod na Dolní Moravě moc užil. „Líbila se mi organizace, byli tam i zahraniční závodníci, kteří jsou pro mě velkou inspirací. Mám navíc super kamarády z naší party Lítacího jelena,“ zmíní netradiční název klubu.

I když mu to ve sportu šlape náramně, uvědomuje si, že i škola je důležitá. Nechce ji šidit. „Někdy jsem kvůli sportu ze školy uvolněný. Ale snažím se učivo dohánět odpoledne po tréninku. Na mojí škole mi vycházejí vstříc, chodí na ni spousta dětí, které sportují. Učitelé to tolerují. Snažím se každopádně ve škole dobře fungovat a mít dobré známky,“ popisuje Minárik

Už se stal dvakrát českým mistrem, jednou ovládl slovenský šampionát, dokázal se prosadit i na velkých závodech v Rakousku. Jednou je vyhrál, naposledy byl třetí. „Cítím, že v Rakousku mám větší konkurenci, tím pádem mám samozřejmě z vítězství větší radost,“ popisuje.

A jaké má sportovní sny? Prosté. „Chci, abych vyhrával. A aby mě to bavilo tak, jak mě to baví teď.“

Jednoduché, ale výstižné. Vždyť podobně mluví i Ester Ledecká. Závodí, protože jí to baví…

Třeba se tady na českých svazích klube Ester Ledecká mezi chlapy… Jméno Kryštof Minárik si zapamatujte.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud