16. února 2019 • 07:28

Ledecká zvládla návrat do Pchjongčchangu, vyhrála závod na zlaté trati

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ester Ledecká se úspěšně vrátila do Pchjongčchangu a na trati, na které loni získala olympijské zlato, oslavila na snowboardu sedmnáctý triumf v závodu Světového poháru. Finále paralelního obřího slalomu mělo stejné obsazení jako na olympiádě a Ledecká v něm Němku Selinu Jörgovou znovu jasně porazila.



Trojnásobné vítězce Světového poháru v paralelních disciplínách vyšel skvěle návrat na snowboard po dvou měsících. Minulou neděli ještě dojela sedmnáctá ve sjezdu na mistrovství světa v alpském lyžování ve švédském Aare.

"Mám z toho samozřejmě velkou radost. Po snowboardu už se mi hodně stýskalo. Byla to dlouhá pauza a vypadá to, že jsem na snowboardu úplně nezapomněla," uvedla Ledecká v tiskové zprávě.

Byla ráda, že se rok po olympijských hrách znovu vrátila na svůj "zlatý" svah. "Mám místní kopec ráda, ale jinak je to něco jiného (než na olympiádě). Není to tady celé zasíťované ostnatými dráty, jsou tady i jiní lidé v organizaci a celkově je to takové živější. Jinak je hezké se vrátit zpátky," řekla svěřenkyně amerického snowboardingového trenéra Justina Reitera.

Ledecká vyhrála ve Phoenix Parku kvalifikaci a v osmifinále vyřadila Švýcarku Julii Zoggovou. Ve čtvrtfinále si poradila se Slovinkou Glorií Kotnikovou a v semifinále s Rakušankou Sabine Schöffmannovou.

Ledecká odjela všechny jízdy v modré dráze a i Jörgové, vítězka letošního mistrovství světa v Park City, kterého se Ledecká kvůli lyžařskému šampionátu nezúčastnila, rychle ujela. V cíli měla náskok 73 setin a vítězně máchla vzduchem rukou se zaťatou pěstí.

"Zvolila jsem modrou, protože jednak je modrá dobrá a pak, a to hlavně, se mi báječně hodila k mojí nové helmě," smála se. "Závodní pista byla senzačně připravená, stejně jako před rokem na 'korejským přáteláčku', takže v tratích nebyl skoro žádný rozdíl. Podmínky byly férové pro všechny, což mám ráda."

Po výhře se dostala do čela hodnocení obřího slalomu a v celkovém pořadí je čtvrtá jen s malým odstupem za Schöffmannovou, která skončila v závodu třetí. "Soupeřky v první šestnáctce jsou každý rok neuvěřitelně vyrovnané, špičkové závodnice. A pořád se zlepšují, potvory," řekla Ledecká.

V této zimě startovala ve snowboardingovém seriálu teprve potřetí a podruhé zvítězila. V prosinci v italské Carezze prohrála v paralelním obřím slalomu ve finále a poté ve stejné disciplíně triumfovala v Cortině d'Ampezzo.

V neděli je v Koreji na programu další paralelní obří slalom. O týden později se SP přesune do čínského střediska Secret Garden, v kterém se v roce 2022 pojede olympijský závod v rámci zimních her v Pekingu.

 

Závody SP ve snowboardingu v Pchjongčchangu - paralelní obří slalom:

Muži: 1. Košir (Slovin.), 2. Mathies, 3. Prommegger (oba Rak.), ...Brůžek (ČR) diskvalifikován v kvalifikaci.
Průběžné pořadí SP (po 4 závodech): 1. Fischnaller (It.) 2130, 2. Prommegger 1960, 3. Karl (Rak.) 1740, ...53. Brůžek 49.

Ženy: 1. Ledecká (ČR), 2. Jörgová (Něm.), 3. Schöffmannová (Rak.).
Průběžné pořadí SP (po 4 závodech): 1. Ledecká 2800, 2. Ochnerová (It.) 2350, 3. Jörgová 2079, ...51. Žďárská (ČR) 37.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud