23. listopadu 2020 • 16:30

Slovenka Vlhová vlétla do SP, za triumf dostala dva soby. Co s nimi udělá?

Autor: ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tradiční a zároveň nezvyklá odměna. Slovenka Petra Vlhová ve finském Levi zvítězila také ve druhém slalomu Světového poháru, díky čemuž vede s plným počtem 200 bodů hodnocení disciplíny. Za mimořádný úspěch byla 25letá sjezdařka odměněna typickými dary, ale i jedním pořádně neobvyklým. Od místních pořadatelů dostala dva soby, které už stihla pojmenovat.



Nejlepší slalomářka minulé sezony potvrdila v Levi výbornou formu. Petra Vlhová slavila své jubilejní desáté vítězství v klasickém slalomu Světového poháru, vyhrála oba závody aktuálního ročníku, díky čemuž vede s plným počtem 200 bodů hodnocení disciplíny. Slovenská lyžařka zároveň zavzpomínala na rok 2017, kdy jí výkony z finského střediska rovněž přinesly prvenství. 

Už tehdy Vlhovou pořadatelé obdarovali kromě trofejí a prize money dost atypickým dárkem – mládětem soba. Stejná tradice se odehrála i tentokrát, teď však vítězka musela převzít zvířata rovnou dvě.

Petra Vlhová dostala za triumf ve finském Levi i jeden neobvyklý dar
Petra Vlhová dostala za triumf ve finském Levi i jeden neobvyklý dar

Co dělají za polárním kruhem vítězové se soby? Formálně je převezmou, nakrmí je a dají jim jméno. „Dostala jsem další dva, které jsem pojmenovala ženskými jmény – Pepi a Lujza. První je moje mentální koučka Petra Hudecová, druhá zase moje neteř a dcerka bratra Borise," komentovala pro stanici RTVS.

Její první sob dostal jméno Igor po otci 25leté sjezdařky, Vlhová ho byla dokonce v roce 2018 navštívit.

Teď bude muset objíždět zvířata rovnou tři. Sobi se ze své domoviny totiž nikam nestěhují, dál žijí ve svém přirozeném prostředí. Obdarovaní sportovci se pak za nimi kdykoliv budou moci přijet podívat.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud