4. ledna 2009 • 20:28

Hospová je zraněná a zmešká MS

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rakouská lyžařka Nicole Hospová musí kvůli zranění vynechat únorové mistrovství světa ve Val d'Isére. Jedna ze soupeřek Šárky Záhrobské v točivých disciplínách si před dnešním slalomem Světového poháru v Záhřebu vážně poranila levé koleno.



Pětadvacetiletá Hospová si ublížila při pádu ve cvičné jízdě. Kvůli velkým bolestem nenastoupila do závodu a místo toho jela do nemocnice. V Záhřebu jí týmový lékař nejprve diagnostikoval pouze natažené vazy, důkladné vyšetření na soukromé klinice v Tyrolsku však odhalilo vážnější zranění.

Celková vítězka SP z roku 2007 má prasklý vnitřní postranní vaz, zlomeninu hlavice holenní kosti a natržený přední zkřížený vaz. Léčba si vyžádá minimálně šest týdnů, přitom MS ve Francii startuje už 2. února.

Hospová je v průběžném pořadí Světového poháru této sezony šestá před Záhrobskou, za níž v listopadu v Aspenu skončila druhá při jejím historicky prvním vítězství. Ve Val d'Isére měla obhajovat zlato v obřím slalomu a bronz ve slalomu a sjezdu.

Její zranění je druhou velkou ztrátou pro rakouské lyžování během posledních měsíců. Ještě před startem sezony se vážně zranila nejlepší slalomářka uplynulé sezony Marlies Schildová a musí vynechat celý ročník.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud