31. prosince 2009 • 16:41

Olympijský vítěz Hoffmannn má zastavenou činnost

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Rakouská antidopingová agentura s okamžitou platností zastavila činnost olympijskému vítězi v běhu na lyžích ze Salt Lake City 2002 Christianu Hoffmannovi.



Termín slyšení byl stanoven na 29. ledna a Hoffmann, jenž je podezřelý z porušení antidopingového zákona, tak přišel o možnost kvalifikovat se na únorové hry do Vancouveru. V reakci na verdikt agentury dnes ihned ukončil kariéru.

Pětatřicetiletý Hoffmann je podle rakouského tisku zapleten do případu kolem sportovního manažera Stefana Matschinera, jenž obstarával doping například pro cyklisty Bernharda Kohla a Michaela Rasmussena. Sám běžec pozitivní dopingový test nikdy neměl.

Hoffmann agentuře APA v první reakci na zastavení činnosti řekl, že jde o vykonstruovanou záležitost. "Vůbec mi nedali šanci se hájit. Táhlo se to celé tak dlouho, až je celá zima i s olympiádou v háji," prohlásil rakouský reprezentant, který na ZOH v Salt Lake City vyhrál bruslařskou třicítku a na mistrovství světa v roce 1999 byl finišmanem zlaté štafety. O několik hodin později Hoffmann informoval o ukončení kariéry.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud