2. ledna 2018 • 10:23

Šipkařský zázrak! Rok po začátku profi kariéry vyhrál MS, bere 11,5 milionu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedmapadesátiletý Angličan Phil Taylor nezakončil fenomenální šipkařskou kariéru sedmnáctým titulem mistra světa, ale finálovou porážkou s debutantem Robem Crossem. O třicet let mladší krajan, který začal hrát šipky profesionálně teprve loni, nad ním v pondělním finále šampionátu v Londýně zvítězil 7:2.



Taylor v minulosti dokázal vyhrát MS osmkrát za sebou (1995-2002), poslední titul získal před pěti lety. Pak se ještě dvakrát probojoval do finále, ani pondělní porážka mu ale dobrou náladu nesebrala. "Dělal jsem, co jsem mohl, ale on hrál stejně nelítostně jako já před 25 lety. Ale i tak jsem prožil fantastickou kariéru," řekl.

Cross v semifinále vyřadil nizozemského obhájce titulu Michaela van Gerwena v nesmírně dramatickém utkání, které diváci v zaplněném hledišti Alexandra Palace sledovali se zatajeným dechem. Ani finálové výhře nad nejúspěšnějším hráčem historie Taylorem nemohl uvěřit.

"Narodil jsem se v roce 1990, kdy on získal první titul. Před patnácti lety jsem snil o tom, že si s ním někdy zahraju," prohlásil nový mistr světa, který při slavnostním ceremoniálu pozval poraženého soupeře, aby spolu s ním pozvedl vítěznou trofej.

Cross za titul získal 450.000 eur (11,5 milionu korun). Taylor si během třicetileté kariéry šipkami vydělal přes osm milionů eur (207 milionů korun). Nyní se po něm bude jmenovat trofej pro vítěze turnaje World Matchplay, který je nejvýznamnější šipkařskou akcí po MS. I tu Taylor dokázal vyhrát šestnáctkrát.

Šampion Rob Cross si užíval pozornost fanoušků
Šampion Rob Cross si užíval pozornost fanoušků

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud