11. dubna 2021 • 15:30

Nedovolte chaos! Velké sporty se spojily, mají plán a píšou Babišovi

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Povoleno? Ne, přísná opatření proti amatérskému sportu jsou zpátky. Nařízení nového ministra zdravotnictví Petra Arenbergera rozlítilo šéfy velkých sportovních asociací natolik, že se spojili a oslovili premiéra Andreje Babiše. Navrhují organizované tréninky pod dohledem trenéra.



„Pane Premiére, každý, kdo navštíví jakékoliv české sídliště, vidí, že děti již sportují. Děje se tak často velice živelně. Sportovní svazy a kluby Vám nabízejí cestu, jak toto sportování kontrolovat a udělat jej bezpečnější. My nenavrhujeme, aby se mohlo venku setkávat bez omezení 20 lidí. My navrhujeme, aby 20 dětí pod dohledem trenéra mohlo bezpečně a organizovaně sportovat,“ píše Andreji Babišovi najednou hned šest šéfů velkých sportovních asociací.

Pod dopisem je podepsaný předseda FAČR Martin Malík, prezident hokeje Tomáš Král, Miroslav Jansta za basketbal, Marek Pakosta coby představitel volejbalu, Filip Šuman jménem florbalistů a šéf házenkářů Ondřej Zdráhala. Všechny rozčílil „Veletoč, který v přímém televizním přenosu předvedl nový ministr zdravotnictví“.

„Od pátečního veřejného prohlášení ministra Arenbergera se všechny kluby připravují na pondělní organizovaný restart. Pane Premiére, nedovolte, aby pondělní rozhodnutí vlády vrhlo Českou republiku do chaosu, kdy veřejnost už nebude moci věřit veřejným slovům ministra,“ dodávají manažeři.

S nařízením ministra nesouhlasí také předseda Národní sportovní agentury Milan Hnilička, který se také chystá jednat. „V návaznosti na včerejší rozhodnutí skupiny MESeS dnes večer zasedne Národní rada pro sport s cílem řešit kritickou situaci amatérského sportu. Názor členů MESes, že by k uvolnění dětského sportu mohlo dojít nejdříve za 14 dní, je pro celé sportovní prostředí neakceptovatelný,“ napsal na Twitteru.

Dovolte dětem trénovat, žádají šéfové velkých sportů
Dovolte dětem trénovat, žádají šéfové velkých sportů

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud