6. května 2022 • 13:10

Koronavirus a sport ONLINE: Je to tu zase. V Číně covid ruší a odkládá velké akce

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
46
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Největší vlna covidových restrikcí ve světě sportu již pominula, do ochozů se vrátili diváci. Ale koronavirový stín se zcela nevytratil Jednotlivé novinky sledujeme ONLINE na iSport.cz.



ONLINE PŘENOS - Koronavirus ve sportu
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Česko Česko Fotbal Fotbal Hokej Hokej Novak Djokovič Novak Djokovič Svět Svět
Obnovit
Zprávy ze dne 23. 11. 2021
17:10
23. 11. 2021
Fotbal

Vracení vstupenek na fotbal pro neočkované fanoušky

  • Fotbalová Sparta nabídla neočkovaným fanouškům možnost vrácení celé částky ze vstupného za již uhrazené lístky na víkendový ligový zápas s Libercem. Jak bude klub postupovat v případě neočkovaných příznivců, kteří jsou držiteli celosezonních permanentek na všechna domácí utkání, zatím není jasné. Chystají se zpřísněné kontroly u vstupu na stadion, Sparta bude po divácích vyžadovat průkaz totožnosti.
  • Podobně mohli vracet vstupenky i fanoušci Baníku Ostrava na středeční dohrávku v Karviné  do dnešních 15:00 ve fanshopu. Fanoušci Baníku již dopředu pohrozili, že pokud někomu z nich nebude umožněn vstup na základě negativního testu, zůstanou všichni včetně očkovaných společně za branami stadionu.
  • Naopak mistrovská Slavia kompenzace pro příznivce, kteří se na stadion po zpřísnění vládních opatření proti koronaviru již nedostanou, neplánuje.
  • Plzeň zatím o případných finančních kompenzacích nerozhodla. „Zatím nelze odhadovat, jak dlouho tento stav potrvá. Ale stejně jako jsme našim fanouškům v minulém roce nabídli naprosto férové řešení, které pro ně bylo akceptovatelné, určitě najdeme společnou řeč i tentokrát,“ řekl ČTK mluvčí Viktorie Václav Hanzlík.
Zprávy ze dne 23. 11. 2021
17:05
23. 11. 2021
Česko

Jak zabránit opakování smutného covidového letu do Tokia na blížících se zimních Hrách v Pekingu? ČOV už má soubor receptů. Očkování členů realizačního týmu bude povinné, sportovcům se doporučuje třetí dávka. Pomoct má apel na samoizolaci olympioniků v posledních 14 dnech před odletem, testy necelou hodinu před odbavením i speciální charter, na jehož palubě budou panovat přísnější pravidla než při letu do Tokia. „Nemyslím si, že by někdo měl chuť pravidla nedodržovat,“ věří šéf mise Martin Doktor. Více čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 23. 11. 2021
16:51
23. 11. 2021
Fotbal

Neočkovaní fotbalisté Herthy Berlín, kde působí i bývalý kapitán české reprezentace Vladimír Darida, nebudou v případě absence zaviněné koronavirem pobírat výplatu. Deníku B. Z. to řekl výkonný ředitel klubu Fredi Bobic s tím, že nařízení v klubu platí už od začátku listopadu. Ve čtrnáctém celku bundesligové tabulky je však drtivá hráčů i členů realizačního týmu očkovaná.

Zprávy ze dne 23. 11. 2021
14:49
23. 11. 2021
Hokej

Očkovaní a lidé, co covid prodělali v posledních 180 dnech ANO, neočkovaní NE. Nová vládní pravidla zasáhnou i hokej a dopad na jednotlivé kluby bude odlišný. Třeba Pardubice se propadu nebojí, naopak Motor bude finančně krvácet. Českobudějovický klub i proto rozjel kampaň na podporu očkování. „Chceme lidi v hale, aby se tu hokej hrál, a kampaň do toho zapadá. Navíc je to občansky zodpovědný postoj, to je další plus,“ řekl tiskový mluvčí Tomáš Kučera. Více o tom, jak se s covidovými opatření vypořádává extraliga čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 23. 11. 2021
14:10
23. 11. 2021
Česko

Zlínský kraj podle hejtmana Radima Holiše (ANO) minimálně na 14 dní omezí od příštího týdne společenský život, aby pomohl nemocnicím, které jsou kvůli covidové situaci na hraně svých kapacit. Zakázány zřejmě budou akce nad 100 lidí. Sportovní zápasy by tak nejspíš probíhaly bez diváků. O věci v úterý jednala epidemiologická komise kraje, podle hejtmana se řešilo, jaké jsou zákonné možnosti.

Zprávy ze dne 23. 11. 2021
11:11
23. 11. 2021
Česko

Ve stálých kolektivech mohou trénovat i neočkovaní amatérští sportovci i bez očkování nebo prodělaného covidu, což je jinak pro využívání služeb a volnočasových aktivit nezbytné. Vyplývá to z vládního nařízení, jehož výklad zveřejnila Česká unie sportu (ČUS). U členů stabilních sportovních kolektivů se sledují jen příznaky. Očkování nebo prodělaná nemoc před maximálně 180 dny je ale pro dospělé nezbytná, pokud se chtějí účastnit turnajů a soutěží.

Zprávy ze dne 23. 11. 2021
10:28
23. 11. 2021
Česko

Veslařské Primátorky se v příštím roce opět uskuteční v obvyklém červnovém termínu. Letos i loni se tradiční pražský závod na Vltavě konal s ohledem na pandemickou situaci v září, pro rok 2022 se ale organizátoři rozhodli vrátit k původnímu termínu. 109. ročník Primátorek se bude konat o víkendu 4. a 5. června, v pátek budou na programu závody univerzitních osem.

Vstoupit do diskuse
46
Články odjinud


Články odjinud