6. května 2022 • 13:10

Koronavirus a sport ONLINE: Je to tu zase. V Číně covid ruší a odkládá velké akce

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
46
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Největší vlna covidových restrikcí ve světě sportu již pominula, do ochozů se vrátili diváci. Ale koronavirový stín se zcela nevytratil Jednotlivé novinky sledujeme ONLINE na iSport.cz.



ONLINE PŘENOS - Koronavirus ve sportu
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Česko Česko Fotbal Fotbal Hokej Hokej Novak Djokovič Novak Djokovič Svět Svět
Obnovit
Zprávy ze dne 16. 3. 2022
9:40
16. 3. 2022
Česko

Mílařka Kristiina Mäki se nezúčastní halového mistrovství světa v Bělehradě. Finalistka olympijských her v Tokiu měla před dnešním odletem na vrchol halové atletické sezony pozitivní test na koronavirus. Mäki v úterním rozhovoru pro deník.cz prozradila, že se covidem nakazili její partner Filip Sasínek i syn Kaapo. Sice se snažila izolovat, ale onemocněla rovněž. „Podle nejčerstvějších informací se k výpravě nepřipojí, protože i ten retest byl pozitivní,“ řekla dnes novinářům na letišti šéflékařka české reprezentace Karolína Velebová. Více čtěte zde >>>

Zprávy ze dne 25. 1. 2022
14:37
25. 1. 2022
Česko

Biatlonista Adam Václavík měl po příjezdu ze Světového poháru v Anterselvě pozitivní test na koronavirus. Čtvrteční odlet s většinou české výpravy na zimní olympijské hry do Pekingu nestihne. Informoval o tom biatlonový svaz.

Zprávy ze dne 24. 1. 2022
15:40
24. 1. 2022
Česko

Basketbalisté Nymburka se kvůli výskytu koronaviru v kádru ocitli v karanténě. Mistrovský celek proto musel odložit vstup do nadstavbové části NBL, kterou měl odstartovat ve středu utkáním v Kolíně. Potíže má také Děčín, který odložil středeční čtvrtfinále Českého poháru s Opavou.

Zprávy ze dne 24. 1. 2022
13:09
24. 1. 2022
Česko

Pořadatelé zimních olympijských her v Pekingu zmírnili požadavky na citlivost testů na koronavirus, které budou muset pravidelně podstupovat všichni účastníci. Hranici pro pozitivitu snížili ze 40 cyklů množení viru na pětatřicet. Český olympijský výbor (ČOV) pro testování před odletem zůstane u přísnějšího nastavení na 42 cyklů, které odhalí i zbytky viru.

Zprávy ze dne 24. 1. 2022
12:31
24. 1. 2022
Česko

Středeční duel Evropské ligy basketbalistek mezi USK a Rigou se kvůli případu koronaviru v lotyšském celku neuskuteční. O náhradním termínu se jedná.

Zprávy ze dne 19. 1. 2022
8:59
19. 1. 2022
Česko

Tradiční zkoušení olympijské kolekce při jejím přebírání už sportovci před cestou do Pekingu nezažijí. V pražské Chuchli výbavu jen převezmou venku připravenou v tašce. Opatření Českého olympijského výboru (ČOV) je reakcí na rychle se šířící variantu koronaviru omikron. Olympijský výbor konzultoval postup s hygieniky a dalšími odborníky. „Je škoda, že jim nemůžeme plně dopřát předolympijskou atmosféru, ke které přebírání kolekce patří, ale náš cíl je jasný, ochránit sportovce a minimalizovat nebezpečí nákazy. Vedle toho je ale nutné, aby se všichni členové výpravy vyhýbali jakýmkoliv rizikovým kontaktům a dbali na sebeizolaci. Nejdůležitější je, aby se olympionici i členové doprovodu dostali v pořádku do dějiště her,“ uvedl šéf českého týmu Martin Doktor v tiskové zprávě.

Zprávy ze dne 18. 1. 2022
7:52
18. 1. 2022
Česko

České hráčky curlingu připravil koronavirus o možnost bojovat o účast na letošním mistrovství světa. Místo kvalifikačního turnaje, do kterého měl vstoupit dnes, skončil reprezentační výběr po dvou pozitivních testech v dějišti ve finském městě Lohja na pět dnů v karanténě. Informoval o tom na svém webu Český svaz curlingu. „Dva pozitivní testy a karanténa zbývajících hráček automaticky znamená, že tým do soutěže nezasáhne. Tím končí naděje českých žen na účast na mistrovství světa 2022,“ uvedl svaz.

Zprávy ze dne 17. 1. 2022
16:29
17. 1. 2022
Česko

Proč tenistka Barbora Krejčíková změnila názor na očkování proti koronaviru? I o tom mluvila po postupu z 1. kola Australian Open: „Na očkování má každý svůj vlastní názor, je těžké někoho nutit do toho, aby se očkoval. Není to úplně správné. Ale v době, ve které jsme, očkování k něčemu je, když všichni říkají, že se máme naočkovat. Když je pravidlo, že na turnajích člověk musí být očkovaný, mělo by se to dodržovat. Pravidla se mají dodržovat.“ Celý rozhovor čtěte ZDE>>>

Barbora Krejčíková vstoupila do Australian Open Suverénně
Zprávy ze dne 14. 1. 2022
8:44
14. 1. 2022
Česko

Sobotní utkání závěrečného kola základní části ligy basketbalistů mezi Kolínem a Pardubicemi bylo kvůli nákaze koronaviru ve východočeském celku odloženo. Informovalo o tom vedení soutěže NBL.

Zprávy ze dne 13. 1. 2022
15:27
13. 1. 2022
Česko

Basketbalisté USK Praha museli kvůli koronaviru do karantény a jejich nejbližší dva zápasy byly odloženy. Svěřenci Joshe Kinga měli v sobotu doma s Olomouckem zakončit základní část ligy. Podle plánu nesehrají ani úvodní utkání v nadstavbové skupině A1, která zatím nebyla rozlosována.

Zprávy ze dne 12. 1. 2022
11:18
12. 1. 2022
Česko

Nákaza koronavirem komplikuje rehabilitaci Evě Samkové, která také kvůli izolaci nemůže odjet na pooperační vyšetření do Rakouska. „Stále dělám maximum pro to, abych stihla olympiádu, ale stále jsem jen člověk z masa kostí,“ vzkázala. Více čtěte zde >>>

Zprávy ze dne 11. 1. 2022
7:56
11. 1. 2022
Česko

Středeční první osmifinálový duel basketbalového Evropského poháru žen mezi Žabinami Brno a Bourges byl odložen z důvodu výskytu koronaviru ve francouzském týmu. Oba kluby o tom informovaly na svých webech.

Zprávy ze dne 10. 1. 2022
15:04
10. 1. 2022
Česko

Čeští házenkáři odjedou na mistrovství Evropy do Bratislavy kvůli koronavirové situaci s rozšířeným kádrem 20 hráčů. Všichni členové reprezentace úspěšně prošli testy na covid, negativní výsledek měli i dva nakažení, z toho jeden hráč, z minulého týdne. Pokud budou mít oba negativní test i v úterý, budou moci s týmem odcestovat na šampionát.

Zprávy ze dne 7. 1. 2022
17:29
7. 1. 2022
Česko

Čeští házenkáři se po dvou dnech vrátili k přípravě na mistrovství Evropy, kterou ve středu z preventivních důvodů přerušili kvůli dvěma pozitivním testům na koronavirus z úvodu týdne. Po dnešních odběrech nový případ nákazy v mužstvu nepřibyl, pozitivní zůstávají dva členové týmu, z toho jeden hráč. Do šampionátu mají svěřenci trenéra Rastislava Trtíka vstoupit 13. ledna v Bratislavě zápasem proti Španělsku.

Zprávy ze dne 6. 1. 2022
16:59
6. 1. 2022
Česko

Karanténa pro očkované proti koronaviru a všechny, kteří prodělali COVID-19 před méně než šesti měsíci, může zkomplikovat amatérské sportovní soutěže včetně těch mládežnických. Vláda při šíření nakažlivější varianty omikron ve středu schválila zkrácení karantény i izolace na pět dní. Rozšířila je ale na všechny bez výjimky. Sportovní soutěže to může zkomplikovat. „Bude se zřejmě řada zápasů překládat na jiné datum, ale našim cílem je udělat maximum pro to, aby se tato sezona na všech úrovních dohrála. Přijít potřetí v řadě o vyvrcholení ročníku by mohlo být především pro mladé basketbalisty značně demotivující,“ uvedl pro ČTK třeba mluvčí České basketbalové federace Martin Peterka.

Vstoupit do diskuse
46
Články odjinud


Články odjinud