5. července 2022 • 16:48

Boj o Ukrajinu a sport ONLINE: IIHF zamítla odvolání Ruska a Běloruska

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
65
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vojenská invaze Ruska na Ukrajinu vyvolává bouřlivé reakce. Výrazně zasahuje také do světa sportu. Reakce sledujeme na iSport.cz ONLINE.



ONLINE PŘENOS - Válka na Ukrajině a sport
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Fotbal Fotbal Hokej Hokej Rusko Rusko Ukrajina Ukrajina
Obnovit
Zprávy ze dne 9. 3. 2022
19:43
9. 3. 2022
Rusko

Dánský pilot formule 1 Kevin Magnussen nahradí v Haasu Rusa Nikitu Mazepina, s nímž americká stáj ukončila smlouvu kvůli vojenskému útoku jeho země na Ukrajinu. Dán v týmu doplní Němce Micka Schumachera, syna sedminásobného mistra světa Michaela Schumachera. Dnes to oznámilo vedení stáje.

Zprávy ze dne 9. 3. 2022
17:30
9. 3. 2022
Fotbal

Etická komise Ukrajinské fotbalové asociace požaduje odebrání trenérské licence bývalému kapitánovi národního týmu Anatoliji Tymoščukovi. Dvaačtyřicetiletý reprezentační rekordman pokračuje i po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu v práci asistenta trenéra Zenitu Petrohrad a komisi vadí, že k invazi nezaujal jasný postoj. „Od začátku ruské vojenské agrese proti Ukrajině neudělal žádné veřejné prohlášení, navíc nadále pracuje pro klub ze země agresora. V době, kdy i další jeho bývalý klub Bayern Mnichov zveřejnil jasné stanovisko a vyjádřil podporu Ukrajině, Tymoščuk stále mlčí,“ uvedl etický panel v prohlášení na webu ukrajinského svazu.

Zprávy ze dne 9. 3. 2022
16:17
9. 3. 2022
Rusko

Příspěvek na sociální síti spustil šuškandu. Jan Kuchta včera zveřejnil na Instagramu fotku s přítelkyní z pražského letiště a hned se začalo mluvit o tom, jestli opustil Rusko, kde už dává ligové góly za Lokomotiv Moskva. Tomu nahrával i fakt, že FIFA umožnila na začátků týdne zahraničním hráčům dočasně ukončit smlouvy. Kuchta ale zůstává v Moskvě a diskutovaná fotka byla přáním k MDŽ. „Samozřejmě sledujeme, jak se to bude vyvíjet, ale Honza zůstává v Rusku. Normálně bude hrát. Smluvní podmínky, včetně jeho platu, zůstávají v platnosti,“ řekl Blesku fotbalistův agent Milan Martinovič.

Zprávy ze dne 9. 3. 2022
13:58
9. 3. 2022
Hokej

Hokejová Kometa se snaží pomáhat lidem zasaženým válečným konfliktem. V úterý se klubu podařilo z Ukrajiny přepravit 60 matek s dětmi, které hrají hokej za Sokol Kyjev a ubytovat je v penzionech pod Pálavou. „S našimi trenéry máme jasně daný plán, jak tyto děti dostat zpět do tréninkového procesu, aby přišly na jiné myšlenky,“ řekl Zábranský. Nadační fond Kometa dětem založí speciální bankovní účet a pomůže i matkám při vyřizování formalit s dokumenty a sháněním práce.

Zprávy ze dne 9. 3. 2022
13:33
9. 3. 2022
Rusko

Ruský pilot Nikita Mazepin, s nímž ve formuli 1 stáj Haas ukončila spolupráci, založil nadaci We Compete as One na pomoc politicky utlačovaným sportovcům. „Budeme pomáhat sportovcům, kteří kvůli politickým důvodům mimo jejich kontrolu nebudou moci závodit na nejvyšší úrovni,“ prohlásil třiadvacetiletý jezdec. „Peníze, které měla původně dostat stáj formule 1, teď dostane k dispozici nadace. Budeme finančně ale i jinak pomáhat sportovcům, kteří se připravovali na olympijské, paralympijské hry nebo jiné velké akce, ale pak jim na nich zakázali startovat jen kvůli tomu, jaký měli pas,“ přidal Mazepin.

Zprávy ze dne 9. 3. 2022
12:17
9. 3. 2022
Fotbal

Portugalský fotbalový trenér Paulo Fonseca popsal, jak prchal z Ukrajiny, kam se těsně před ruskou invazí vrátil pro svou manželku. V Doněcku museli zůstat přes noc v krytu, potom se vydali minibusem směr Moldávie. „Byla to hrozná cesta. Jeli jsme třicet hodin non stop. Často jsme stáli v koloně, nad námi létala letadla, potkávali jsme transporty ukrajinské armády. Uklidnil jsem se, až když jsme byli na rumunských hranicích,“ prohlásil. Fonseca také vyzval Evropskou unii a USA, aby Ukrajinu neopustili. „Dělají toho hodně, ale ne dost. Musíme tu zrůdu zastavit,“ prohlásil bývalý trenér Bragy, Porta nebo AS Řím, kde skončil loni v květnu.

Zprávy ze dne 9. 3. 2022
11:08
9. 3. 2022
Rusko

Mezinárodní plavecká federace (FINA) nevyloučí plošně ruské a běloruské závodníky ze svých akcí. Jako jedna z mála sportovních federací jim navzdory doporučení Mezinárodního olympijského výboru (MOV) přijatém kvůli okupaci Ukrajiny povoluje závodit v neutrálních barvách. Vedení světové organizace zastřešující plavecké sporty ale zároveň schválilo, že je možné závodníky z těchto zemí vyloučit z jednotlivých závodů, pokud by jejich přítomnost ohrozila bezpečnost a pohodlí ostatních sportovců případně pořadatelských měst.

Zprávy ze dne 9. 3. 2022
11:01
9. 3. 2022
Hokej

V úterý večer zažila zaplněná O2 arena neuvěřitelně srdceryvný moment. Na kostce, v hledišti a následně i na ledě se během dobročinného utkání Kladna se Spartou (1:4) objevily se svými dětmi Ljuba a Olga, dvě Ukrajinky, kterým se po vyčerpávající cestě povedlo utéct z válkou pustošené vlasti. Pomohl jim k tomu i redaktor deníku Sport Jan Denemark, který se na vlastní pěst vydal na moldavsko-ukrajinské hranice, aby ukrajinskou rodinu odvezl do bezpečí za babičkou v Česku. Jak vše probíhalo a jak si malí kluci užili děkovačku s Júliusem Hudáčkem? Více čtěte zde >>>

Zprávy ze dne 9. 3. 2022
10:48
9. 3. 2022
Ukrajina

Britský tenista Andy Murray se rozhodl, že všechny peníze, které letos získá na turnajích, věnuje na pomoc Ukrajině. Jako ambasador Unicef přispěje na dodávky léků či lékařského vybavení. „Ty příběhy, obrázky, které vidí celý svět, jsou brutální. Nedokážu si představit, jaké musí být něčím podobným procházet. Jako pro tátu vlastních dětí je pro mě vážně těžké sledovat, když děti trpí,“ vyznala se bývalá světová jednička pro BBC.

Zprávy ze dne 9. 3. 2022
10:28
9. 3. 2022
Fotbal
Zprávy ze dne 9. 3. 2022
7:41
9. 3. 2022
Hokej

Neobyčejný zápas plný emotivních momentů. Podtext, že rivalita jde stranou, je naplněný… Ve vyprodané O2 areně tentokrát nešlo o góly, ani o body. Ale o pomoc. Jaromír Jágr, iniciátor myšlenky charitativního zápasu na pomoc Ukrajině, musí být spokojený. Během utkání mezi Kladnem a Spartou mu za podporu ukrajinských uprchlíků na obří kostce poděkoval i Gary Bettman, šéf NHL, který ocenil jeho snahu i české fanoušky. „Jsme rádi, že můžeme pomoct i my!“ vzkázal. Zámořská liga přispěje 68 tisíci dolarů, v přepočtu asi 1 600 000 korun. Více čtěte ZDE>>>.

 

VIDEO
Video se připravuje ...
Zprávy ze dne 9. 3. 2022
7:39
9. 3. 2022
Hokej

Útočník Filip Chlapík, který s přehledem ovládl bodování Tipsport extraligy, si nenechal ujít speciální zápas s Kladnem věnovaný uprchlíkům z válkou pustošené Ukrajiny. V úžasné atmosféře řídil výhru Pražanů 4:1 třemi body, čímž zaokrouhlil svůj bodový zisk na číslo 70 (31+39). Co řekl k akci pořádané Jaromírem Jágrem? Rozhovor čtěte ZDE>>>.

 

Vstoupit do diskuse
65
Články odjinud


Články odjinud