5. července 2022 • 16:48

Boj o Ukrajinu a sport ONLINE: IIHF zamítla odvolání Ruska a Běloruska

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
65
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vojenská invaze Ruska na Ukrajinu vyvolává bouřlivé reakce. Výrazně zasahuje také do světa sportu. Reakce sledujeme na iSport.cz ONLINE.



ONLINE PŘENOS - Válka na Ukrajině a sport
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Fotbal Fotbal Hokej Hokej Rusko Rusko Ukrajina Ukrajina
Obnovit
Zprávy ze dne 22. 3. 2022
19:05
22. 3. 2022
Rusko

Vedení basketbalové Evropské ligy definitivně vyřadilo tři ruské týmy z tohoto ročníku soutěže a anulovalo jejich výsledky. Zenit Petrohrad, Unics Kazaň a CSKA Moskva byly od začátku ruské invaze na Ukrajinu 24. února suspendovány a jejich zápasy byly odloženy. Nejprestižnější evropská klubová soutěž se tak dohraje s patnácti místo osmnácti mužstvy. Z vyřazení ruských týmů budou některé kluby profitovat, neboť všechny tři celky figurovaly v průběžné tabulce v postupové osmičce do play off.

Zprávy ze dne 22. 3. 2022
16:01
22. 3. 2022
Fotbal

Skotští fotbalisté místo odloženého utkání semifinále play off o mistrovství světa proti Ukrajině sehrají ve čtvrtek přípravný zápas s Polskem, kterým pomohou napadené Ukrajině. Část výtěžku z duelu v glasgowském Hampden Parku pošlou organizátoři Ukrajině přes dětský fond UNICEF. „Už jsme prodali asi 33 tisíc lístků, z toho 4500 polským fanouškům. Čím víc lidí přijde, tím víc peněz samozřejmě pro UNICEF a Ukrajinu vybereme,“ řekl obchodní ředitel skotské asociace Ian Maxwell.

Zprávy ze dne 22. 3. 2022
14:29
22. 3. 2022
Ukrajina

Podívejte se na příběh jednoho z legendárních ukrajinských sportovců. Skokan o tyči Sergej Bubka sbíral řadu úspěchů už sovětské éře, ale další stihl také po osamostatnění své země, která nyní vzdoruje ruské invazi.

Zprávy ze dne 22. 3. 2022
13:39
22. 3. 2022
Ukrajina

Dvojnásobný olympijský šampion Vasilij Lomačenko nebude v červnu v Melbourne boxovat s Georgem Kambososem ve sjednocovacím zápase o tituly v lehké váze. Ukrajinský reprezentant dal přednost obraně vlasti před ruskou invazí. Lomačenko se po vojenském útoku připojil k aktivním zálohám a i když už pro zápas s Kambososem uzavřel smlouvu, rozhodl se zůstat na Ukrajině. O jeho rozhodnutí informoval v rozhovoru pro server ESPN promotér Lou DiBella. „Ještě před invazí jsme uzavřeli smlouvu a dali jsme mu šanci i čas, aby se připravil. Ale nikdo nemůže zpochybnit, že teď svádí boj, který je mnohem větší než jakýkoliv boxerský zápas,“ řekl DiBella.

Zprávy ze dne 22. 3. 2022
11:55
22. 3. 2022
Rusko

Roční zákaz startů hrozí ruskému gymnastovi Ivanu Kuljakovi, který nedávno během SP v Dauhá veřejně podpořil ruský vojenský útok na Ukrajinu. Kuljak obsadil třetí místo na bradlech a na slavnostní vyhlášení si pro medaili přišel s připnutým písmenem Z na hrudi. Stejný znak na sobě mají na Ukrajině ruská vojenská vozidla. "Mezinárodní federace rozhodla pod tlakem Ukrajinců, někteří z nich pro nás chtěli dokonce doživotní zákaz. Teď na tom pracujeme s právníky. Doufám, že nám pomohou se vrátit, ale mám pochybnosti o tom, jak to dopadne," řekla reprezentační trenérka Rodioněnková agentuře TASS. "Také nám chtějí vzít bronzovou medaili a Váňovu prémii. Já a Kalabuškin máme dostat pokutu 500 švýcarských franků," uvedla.

Zprávy ze dne 22. 3. 2022
11:08
22. 3. 2022
Fotbal

Někdejší nejlepší fotbalista světa Andrij Ševčenko ve svém domě v Surrey ubytuje dvě rodiny uprchlíků z Ukrajiny. Založil také charitativní sbírku, ve které chce na pomoc krajanům zasaženým ruskou invazí vybrat dva miliony liber (zhruba 59 milionů korun). Bývalý kapitán i trenér ukrajinské reprezentace přiznal, že po zahájení ruského útoku byl v šoku. „Hned poté jsem ale začal přemýšlet o tom, jak své vlasti mohu pomoci,“ řekl pětačtyřicetiletý Ševčenko v rozhovoru pro list The Times. „A došel jsem k závěru, že nejlepší bude, když využiji svého postavení a budu lidem říkat pravdu o tom, co se na Ukrajině děje,“ uvedl bývalý útočník AC Milán nebo Chelsea, který ve svém domě v Anglii ubytuje dvě rodiny uprchlíků.

Zprávy ze dne 22. 3. 2022
9:32
22. 3. 2022
Rusko

Dvojnásobný olympijský vítěz v plavání Jevgenij Rylov přišel kvůli podpoře ruské invaze na Ukrajinu o smlouvu s výrobcem plavek Speedo. Informoval o tom server insidethegames. Rylov se minulý pátek v Moskvě zúčastnil shromáždění s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Na oblečení měl také písmeno Z, které na sobě mají na Ukrajině ruské tanky a další vojenská vozidla. „Vzhledem k jeho účasti na stadionu v Lužnikách se Speedo rozhodlo s okamžitou platností ukončit s Rylovem sponzorskou spolupráci,“ uvedla společnost v prohlášení s tím, že částku místo toho věnuje na pomoc uprchlíkům.

Zprávy ze dne 22. 3. 2022
8:44
22. 3. 2022
Fotbal

Ruský fotbalový svaz neuspěl u CAS ani s třetí žádostí o dočasné pozastavení sankcí za invazi na Ukrajinu. Tentokrát se marně odvolal proti přímému postupu Polska do finále baráže o mistrovství světa v Kataru. Informovala o tom agentura AP. Ruské týmy byly po napadní Ukrajiny koncem února vyloučeny z mezinárodních soutěží. Rusko tak mimo jiné přišlo o možnost nastoupit v baráži proti Polsku, jehož postup bez boje do finále poté potvrdila FIFA.

 

Vstoupit do diskuse
65
Články odjinud


Články odjinud