5. července 2022 • 16:48

Boj o Ukrajinu a sport ONLINE: IIHF zamítla odvolání Ruska a Běloruska

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
65
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vojenská invaze Ruska na Ukrajinu vyvolává bouřlivé reakce. Výrazně zasahuje také do světa sportu. Reakce sledujeme na iSport.cz ONLINE.



ONLINE PŘENOS - Válka na Ukrajině a sport
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Fotbal Fotbal Hokej Hokej Rusko Rusko Ukrajina Ukrajina
Obnovit
Zprávy ze dne 1. 4. 2022
20:58
1. 4. 2022
Fotbal

Novými posilami fotbalistek pražské Slavie se staly ukrajinské reprezentantky Roksolana Kravčuková a Iryna Kotjašová. Obě hráčky, které přišly do pražského týmu z týmu WFC Žytlobud-2 Charkov, podepsaly smlouvu do konce sezony. Klub o tom informoval na svém webu. Čtyřiadvacetiletá útočnice Kravčuková patří ke stálicím ukrajinského národního týmu. V kvalifikaci o mistrovství světa 2023 vstřelila dvě branky. Před přerušením ukrajinské nejvyšší soutěže kvůli ruské invazi dala v osmi zápasech 13 gólů. S Charkovem hrála také osmifinále Ligy mistryň. „Mým cílem je hrát fotbal, který bohužel v mé zemi kvůli válce není možný. Budu se snažit pomoci týmu Slavie zvednout nad hlavu mistrovský titul. Věřím, že pro to uděláme všechny maximum,“ uvedla Kravčuková.

Zprávy ze dne 1. 4. 2022
17:03
1. 4. 2022
Fotbal

Fotbalisté Dynama Kyjev odehrají od dubna do června sérii charitativních utkání proti evropským velkoklubům. Výtěžek půjde na podporu Ukrajině, která čelí ruské vojenské agresi. Úřadující ukrajinský šampion to uvedl na klubovém webu. „Díky podpoře naší vlády se Dynamo vydá na charitativní turné a sehraje sérii přátelských zápasů proti špičkovým evropským klubům. Chceme podpořit Ukrajince, kteří trpí kvůli ruské agresi, a zároveň šířit povědomí a informovat o strašlivých dopadech války. Sloganem každého utkání bude: Zápas pro mír! Zastavme válku!“ uvedl klub. Dynamo se představí na hřišti Barcelony, Paris St. Germain, AC Milán, Dortmundu, Ajaxu Amsterodam, Basileje, Legie Varšava nebo dvojice lisabonských klubů Benfiky a Sportingu.

Zprávy ze dne 1. 4. 2022
11:54
1. 4. 2022
Rusko

Pro krasobruslaře Tomáše Vernera (35) býval Jevgenij Pljuščenko (39) modlou. Sportovním vzorem, k němuž vzhlížel. Co mistr Evropy z roku 2008 říká na Rusovu umanutou podporu prezidentovi a vrahovi Putinovi, který vyvolal krveprolití na nebohé Ukrajině? „Vláda tamní sport podporuje a Jevgenij Pljuščenko je v současnosti zastáncem režimu, aby si udržel svůj vlastní sportovní svět, který během kariéry vybudoval. Proto podporuje svého prezidenta. Jsem zklamán,“ sklopil oči písecký rodák. Více čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 1. 4. 2022
11:47
1. 4. 2022
Fotbal

A další fotbalista z ukrajinské ligy si našel zajímavé dočasné angažmá... Real Madrid získal ze Šachtaru Doněck osmnáctiletého pravého obránce Viniciuse Tobíase. Brazilský mládežnický reprezentant přijde do týmu španělských šampionů na půlroční hostování a připojí se zatím k třetiligové rezervě. Součástí transferu bude i opce na přestup ve výši 18 milionů eur (asi 440 milionů korun). O dohodě obou klubů informoval španělský sportovní deník AS. Vinicius Tobías se stane jedinou novou akvizicí „Bílého baletu“ během sezony, ačkoliv přijde dávno po uzavření zimního přestupového okna. Kvůli ruské invazi na Ukrajinu totiž zavedla FIFA výjimku, díky níž si mohou fotbalisté z postižených oblastí najít do konce probíhajícího ročníku náhradní angažmá.

 

Vstoupit do diskuse
65
Články odjinud


Články odjinud