5. července 2022 • 16:48

Boj o Ukrajinu a sport ONLINE: IIHF zamítla odvolání Ruska a Běloruska

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
65
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vojenská invaze Ruska na Ukrajinu vyvolává bouřlivé reakce. Výrazně zasahuje také do světa sportu. Reakce sledujeme na iSport.cz ONLINE.



ONLINE PŘENOS - Válka na Ukrajině a sport
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Fotbal Fotbal Hokej Hokej Rusko Rusko Ukrajina Ukrajina
Obnovit
Zprávy ze dne 2. 3. 2022
23:05
2. 3. 2022
Rusko

Světová judistická federace IJF se rozhodla nevyloučit kvůli invazi na Ukrajinu ruské sportovce ze svých soutěží. Na svém webu vedení organizace takový postup označilo za nespravedlivý. V soutěžích IJF mohou ruští judisté startovat pod vlajkou a hymnou světové federace. „Sportovní akce a sport jako takový podporují mír a solidaritu. Radikální rozhodnutí bránit v účasti sportovcům by jen eskalovalo násilí a živilo pocit nespravedlnosti. Nemůžeme odsuzovat sportovce za to, co se děje,“ uvedla IJF mimo jiné ve stanovisku.

Zprávy ze dne 2. 3. 2022
19:33
2. 3. 2022
Fotbal

Ruský majitel Chelsea Roman Abramovič oficiálně potvrdil, že anglický celek prodá. Vlastnil ho od roku 2003. „Jsem přesvědčen, že je to v nejlepším zájmu klubu, fanoušků, zaměstnanců i sponzorů a partnerů. Prodej nebude probíhat urychleně, ale podle řádného procesu. Nikdy mi nešlo o obchod ani o peníze, ale o čistou vášeň pro hru a klub. Navíc jsem pověřil svůj tým, aby založil charitativní nadaci, kam bude veškerý čistý výtěžek z prodeje věnován. Nadace bude sloužit ve prospěch všech obětí války na Ukrajině,“ uvedl v prohlášení. Více čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 2. 3. 2022
19:10
2. 3. 2022
Rusko

K sankcím za útok na Ukrajinu se připojily i organizace sáňkařů a bobistů. Mezinárodní federace bobistů a skeletonistů IBSF vyloučila minimálně do červencového kongresu ruský svaz, sáňkařská federace FIL zakázala až do odvolání ruským sportovcům účast na všech soutěžích. Navíc zahájila vyšetřování nejmenovaných ruských závodníků kvůli podpoře invaze na sociálních sítích.

Zprávy ze dne 2. 3. 2022
18:50
2. 3. 2022
Hokej

Před domácími zápasy hokejistů Ottawy bude ve zbytku sezony NHL hrát ukrajinská hymna na znamení podpory země v boji proti ruské invazi. Oznámil to majitel kanadského klubu Eugene Melnyk, kanadský rodák, jehož rodiče pocházejí z Ukrajiny. Halu Canadian Tire Centre poskytl jako styčný bod pro sběr charitativních darů a na podporu humanitárních a zdravotnických organizací pomáhajících Ukrajině věnuje část prostředků z komunitní nadace Senators.

Zprávy ze dne 2. 3. 2022
18:25
2. 3. 2022
Fotbal

Atak Ruska na Ukrajinu stále logicky zasahuje i do světa sportu. Fotbalista Andrej Jarmolenko vyzval ruské reprezentanty, aby se veřejně postavili proti útoku armády své země na Ukrajinu. Hráč anglického West Hamu ve videu na instagramu ruské fotbalisty zkritizoval, že k válečnému konfliktu mlčí. Vzápětí na něj zareagoval Arťom Dzjuba, útočník Zenitu Petrohrad, který na loňském EURO hrál s kapitánskou páskou. „Pro kolegy, kteří sedí na p*deli v anglických sídlech a říkají ošklivé věci...“ Více čtěte ZDE>>>

Válka na Ukrajině vyvolala konflikt i mezi fotbalisty
Zprávy ze dne 2. 3. 2022
18:10
2. 3. 2022
Ukrajina

Fotbalisté Sparty a Jablonce potleskem před startem semifinále MOL Cupu vyjádřili podporu Ukrajině.

VIDEO
Video se připravuje ...
Zprávy ze dne 2. 3. 2022
17:36
2. 3. 2022
 

Ruská reprezentace a ruské kluby zmizí ze známých počítačových her. Konkrétně z fotbalového simulátoru FIFA 22, taktéž z hokejového simulátoru NHL 22, kde se to týká i běloruského národního týmu.

Zprávy ze dne 2. 3. 2022
16:32
2. 3. 2022
Fotbal

Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR (FAČR) uvedla, že hráči nebudou v ligových zápasech trestáni v souvislosti s vyjádřením podpory Ukrajině, která čelí ruské agresi. Opatření se týká především sundání dresu při gólové oslavě, za což by podle pravidel vždy měla následovat žlutá karta. „V souvislosti s tragickými událostmi na Ukrajině Komise rozhodčích FAČR rozhodla, že do odvolání rozhodčí profesionálních soutěží FAČR nebudou trestat osobním trestem přestupky spojené s podporou Ukrajiny,“ uvedla komise v prohlášení.

Zprávy ze dne 2. 3. 2022
15:33
2. 3. 2022
Fotbal

Předstoupil před novináře na tiskové konferenci připraven odpovídat na dotazy. Na fotbalové, ne o tom, co se děje na Ukrajině. Tohle téma Thomase Tuchela rozpálilo do běla. „Poslouchejte, přestaňte se mě ptát na válku. Nejsem politik!“ rozzuřil se německý kouč Chelsea. Aby bylo jasno, tahle situace s londýnským klubem souvisí. A to hodně. Majitelem „Blues“ je totiž ruský oligarcha Roman Abramovič, blízky přítel a podporovatel Vladimíra Putina, jenž agresi rozpoutal. Více čtěte ZDE>>>

VIDEO
Video se připravuje ...
Zprávy ze dne 2. 3. 2022
15:30
2. 3. 2022
Fotbal

Fotbalový Everton pozastavil sponzorské smlouvy s ruskými společnostmi USM Holdings, MegaFon a Yota. Sedmnáctý tým Premier League tak reaguje na ruskou agresi na Ukrajině, uvedli zástupci liverpoolského klubu na oficiálním webu. Všechny tři společnosti jsou provázány s ruským oligarchou Ališerem Usmanovem, jenž se po zahájení invaze ocitl na sankčním seznamu Evropské unie. „Klub může potvrdit, že s okamžitou platností přerušuje veškeré sponzorské aktivity s těmito společnostmi,“ uvedl Everton.

Zprávy ze dne 2. 3. 2022
15:14
2. 3. 2022
Rusko

Předseda Národní sportovní agentury Filip Neusser označil rozhodnutí Mezinárodního paralympijského výboru, který umožnil start ruských reprezentantů na nadcházející paralympiádě v Pekingu, za skandální. „Nedokážu si představit, že v době, kdy ruská armáda stále vraždí nevinné lidi, bude hrát česká reprezentace proti Rusku na jedné z největších sportovních akcí. To je naprosto nepřijatelné,“ uvedl pro ČTK s odkazem na možnost, že by se čeští para hokejisté mohli v play off utkat s neutrálním výběrem ruských hráčů. „Celou záležitost koordinujeme s Českým paralympijským výborem, který společně s dalšími zeměmi apeluje na vyřazení Rusů z celých her,“ doplnil.

Zprávy ze dne 2. 3. 2022
14:59
2. 3. 2022
Ukrajina

Plánovali být v Česku zhruba týden. Dramatická situace v jejich vlasti je tady ovšem připoutala na daleko delší dobu, než původně plánovali. Juniorské mistryně světa z Ukrajiny a jejich trenéři se kvůli invazi nemohou vrátit domů. V tuzemsku jim navíc vznikají náklady související s pobytem. Pomocnou ruku vycházejícím ukrajinským hvězdám podaly české sportovní organizace. Více čtěte ZDE >>>

Plážové volejbalistky z Ukrajiny přicestovaly do Brna na pozvání beachvolejbalového kouče Petra Šafáře
Zprávy ze dne 2. 3. 2022
14:41
2. 3. 2022
 

Motoristický svaz Spojeného království kvůli útoku na Ukrajinu zakázal v závodech na území Velké Británie účast jezdcům z Ruska a Běloruska. Pilot formule 1 Nikita Mazepin ze stáje Haas tak přijde o start v červencové Velké ceně Británie.

Zprávy ze dne 2. 3. 2022
14:33
2. 3. 2022
 

Pomalu, ale přece. Tak reagoval tenisový svět na ruskou agresi na Ukrajině. Mezinárodní tenisová federace vyloučila Rusko, úřadující šampiony Davis Cupu i BJK Cupu, a Bělorusko ze svých řad. ATP a WTA zrušily své říjnové turnaje v Moskvě, zástupcům Ruska a Běloruska ale nadále umožní nastupovat na turnajích včetně grandslamů coby neutrálním sportovcům. Více čtěte ZDE >>>

Zprávy ze dne 2. 3. 2022
14:12
2. 3. 2022
Fotbal

Ruský fotbalový tým FC Krasnodar opustili trenéři v čele s hlavním koučem Danielem Farkem. Němec, který dříve vedl Norwich v Premier League, neodtrénoval v Rusku ještě ani jeden zápas, po invazi ruských vojsk na Ukrajinu se ale dohodl na okamžitém zrušení smlouvy.

Zprávy ze dne 2. 3. 2022
13:50
2. 3. 2022
Hokej

Vedení Českého svazu ledního hokeje se rozhodlo uspořádat dražbu reprezentačních dresů z olympijských her v Pekingu, jejíž výtěžek převede na transparentní účet pro financování pobytu uprchlíků z Ukrajiny. Na internetovém portále sportovniaukce.cz budou mít fanoušci možnost vydražit originální červené dresy vybraných hráčů, ve kterých se národní tým představil v zápasech základní skupiny olympijského turnaje proti Dánsku a Švýcarsku.

Zprávy ze dne 2. 3. 2022
13:31
2. 3. 2022
Fotbal

Německý fotbalový svaz a Borussia Dortmund pohrozily bývalému spolkovému kancléři Gerhardu Schröderovi odebráním čestného členství, pokud se nevzdá funkcí v ruských energetických firmách. „Čestní členové fotbalového svazu se musí bezpodmínečně držet základních hodnot zakotvených ve svazových stanovách. To znamená zejména respekt ke všem mezinárodně uznávaným lidským právům a povinnost postavit se proti všem nelidským postojům a chování. Takový postoj očekáváme i od Gerharda Schrödera,“ uvedli ve společném prohlášení prozatímní předsedové svazu Hans-Joachim Watzke a Rainer Koch.

Zprávy ze dne 2. 3. 2022
13:15
2. 3. 2022
Fotbal

Komentář Ladislava Vízka k aktuálnímu fotbalovému dění. Vadí mu, jak dlouho trvalo vedení FAČR, než napevno prohlásilo, že se s Ruskem v baráži o MS neutká. "Předseda Fousek měl být razantní a ukázat koule, fotbalové hnutí si od něj loňským zvolením slibovalo víc. Čekání na postup Polska a Švédska zavánělo alibismem, nepříjemně mě to překvapilo." Celý blog čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 2. 3. 2022
12:31
2. 3. 2022
Rusko

Ruští a běloruští atleti se nebudou moci účastnit ani vrcholných evropských akcí včetně letního ME v Mnichově. Rozhodla o tom Evropská atletika.

Zprávy ze dne 2. 3. 2022
12:30
2. 3. 2022
Rusko

Ruští a běloruští reprezentanti se navzdory vojenskému útoku svých zemí na Ukrajinu mohou zúčastnit paralympijských her, které v pátek začnou v Pekingu. Startovat však budou jako neutrální sportovci. Dnes o tom rozhodl Mezinárodní paralympijský výbor (IPC) s tím, že Rusko s Běloruskem budou rovněž vyškrtnuty z medailové tabulky. Do odvolání také zrušil všechny akce naplánované do obou zemí.

Zprávy ze dne 2. 3. 2022
12:20
2. 3. 2022
Fotbal

Bývalý kapitán fotbalistů Plzně David Limberský ve svém pořadu na iSport.cz Limbova šajtle se také vyjádřil k současné situaci na Ukrajině. „Ať se drží, celá Evropa je s nima a přeju, ať to brzy skončí a život se vrátí do normálu, protože tohle je opravdu šílenost a válku nechceme.“ Podívejte se na celé VIDEO.

VIDEO
Video se připravuje ...
Zprávy ze dne 2. 3. 2022
12:15
2. 3. 2022
Hokej

Dostali úder do místa bez chráničů. Rusové přišli o účast na hokejovém mistrovství světa, celý sportovní svět se od země válečných agresorů postupně distancuje. Ruští sportovci nemůžou na mezinárodní turnaje, soupeři se s nimi odmítají utkat. Ze země odchází první hokejisté KHL. „Pravda je na naší straně. Bude to hanba pro všechny sportovce, kteří se k soupeři otočili zády,“ zuří legendární kapitán sovětské sborné Boris Michajlov. Více čtěte ZDE >>>

 

Vstoupit do diskuse
65
Články odjinud


Články odjinud