5. července 2022 • 16:48

Boj o Ukrajinu a sport ONLINE: IIHF zamítla odvolání Ruska a Běloruska

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
65
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vojenská invaze Ruska na Ukrajinu vyvolává bouřlivé reakce. Výrazně zasahuje také do světa sportu. Reakce sledujeme na iSport.cz ONLINE.



ONLINE PŘENOS - Válka na Ukrajině a sport
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Fotbal Fotbal Hokej Hokej Rusko Rusko Ukrajina Ukrajina
Obnovit
Zprávy ze dne 7. 4. 2022
14:07
7. 4. 2022
Ukrajina

Bývalý ukrajinský fotbalista a nejlepší evropský hráč za rok 1986 Igor Bělanov se rozhodl aktivně bránit svoji zemi proti ruské invazi. Jednašedesátiletý vicemistr Evropy a držitel Zlatého míče se zaregistroval do ozbrojených složek v rodné Oděse. Bělanov již v březnu vyzval na sociálních sítích k ukončení války. Nyní se objevil s útočnou puškou v ruce na barikádách a v zákopech v jihoukrajinském přístavním městě. „Prosím vás, abyste zastavili krveprolití našich lidí. Naši dědové a otcové nestavěli naše města, aby se v nich bojovalo, ale aby v nich žili šťastní lidé,“ napsal již dříve Bělanov.

Zprávy ze dne 7. 4. 2022
14:01
7. 4. 2022
Rusko

Legendární trenérka Taťjana Tarasovová se obává velkého odlivu ruských krasobruslařů do zahraničí, aby alespoň v jiných národních barvách mohli závodit na mezinárodní úrovni. Aktuálně kvůli invazi na Ukrajinu na vrcholné akce nesmějí a není jasné, jak dlouho bude válka a s ní související sankce trvat. „Pokud se tato záležitost nevyřeší a nevrátí nás, pak možná naši krasobruslaři začnou odcházet masově. Sportovní život je velmi krátký, spousta z nich nebude mít možnost závodit znovu. Proto se musejí společně s trenéry rozhodnout, co bude lepší,“ uvedla trenérská legenda Tarasovová na sportovním webu sport24.ru.

Zprávy ze dne 7. 4. 2022
10:06
7. 4. 2022
Rusko

Běžci z Ruska a Běloruska nebudou smět startovat na letošním maratonu v Bostonu. Zástupci slavného závodu v reakci na pokračující invazi na Ukrajinu oznámili, že ruší jejich dřívější povolení k účasti. Rozhodnutí se ale nedotkne ruských a běloruských vytrvalců, kteří mají trvalý pobyt v zahraniční. Ti mohou i nadále nastoupit jako neutrální sportovci.

 

Vstoupit do diskuse
65
Články odjinud


Články odjinud