5. července 2022 • 16:48

Boj o Ukrajinu a sport ONLINE: IIHF zamítla odvolání Ruska a Běloruska

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
65
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vojenská invaze Ruska na Ukrajinu vyvolává bouřlivé reakce. Výrazně zasahuje také do světa sportu. Reakce sledujeme na iSport.cz ONLINE.



ONLINE PŘENOS - Válka na Ukrajině a sport
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Fotbal Fotbal Hokej Hokej Rusko Rusko Ukrajina Ukrajina
Obnovit
Zprávy ze dne 12. 4. 2022
23:42
12. 4. 2022
Fotbal

Fotbalisté Dynama Kyjev v prvním ze série charitativních utkání zvítězili ve Varšavě nad Legií 3:1. Zápas, který sledovalo na stadionu zhruba 20.000 fanoušků a v přímém přenosu vysílala polská televize, začal minutou ticha na počest obětí ruské invaze na Ukrajinu. Na hřišti i v hledišti se objevily transparenty s protiválečnými hesly. Výtěžek z utkání půjde na podporu lidem, kteří museli před válkou z Ukrajiny uprchnout.

Zprávy ze dne 12. 4. 2022
12:40
12. 4. 2022
Ukrajina

V Labe Aréně v Račicích se od začátku dubna připravuje devět mladých ukrajinských kanoistů s trenérkou. Plánuje se také příjezd patnáctičlenné skupiny ukrajinských veslařů. Mladí sportovci opouštěli vlast narychlo, takže 1. dubna přijeli s minimem věcí. Správa račického areálu jim pořídila základní oblečení a obuv, hygienické potřeby, dva mobilní telefony a notebook. Lodě dodalo několik pražských klubů. „Budeme se snažit v případě potřeb zajistit další materiál, který by vybavení skupiny, narychlo evakuované z válkou postižené země, vhodně doplnil. Může jít například o sportovní oblečení pro trénink, všeho ostatního mají v tuto chvíli dostatek,“ uvedl v tiskové zprávě předseda Českého svazu kanoistů Jan Boháč, brzy se také mladí Ukrajinci začnou učit česky.

Zprávy ze dne 12. 4. 2022
12:02
12. 4. 2022
Ukrajina

V dobročinné dražbě koupili olympijskou medaili Tonyho Martina, aby společně pomohli obětem války na Ukrajině, pak ji čtyřnásobnému mistru světa v cyklistické časovce zase vrátili. Společnost Fitiline Němcovo stříbro z Londýna 2012 vydražila za 31 100 eur a příspěvek ještě zaokrouhlila na 35 tisíc eur. A cenný kov vrátila původnímu majiteli. „Dali mi tu medaili, abych si ji vzal zpátky domů. Ani tomu nemůžu uvěřit,“ řekl listu Bild překvapený šestatřicetiletý bývalý cyklista, jenž chtěl svou pomoc zaměřit především na ukrajinské děti.

Zprávy ze dne 12. 4. 2022
5:00
12. 4. 2022
Rusko

Domluvil si hvězdná jména a plánoval skvostnou show, namísto toho málem na ledě tančil sám! Záměr Jevgenije Pljuščenka (39) uspořádat sportovní podívanou ve chvíli, kdy má mnoho ruských sportovců zákaz startovat na mezinárodních soutěžích, se zvrhl v podporu Putinovy války na Ukrajině. Více čtěte ZDE>>>

 

Vstoupit do diskuse
65
Články odjinud


Články odjinud