5. července 2022 • 16:48

Boj o Ukrajinu a sport ONLINE: IIHF zamítla odvolání Ruska a Běloruska

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
65
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vojenská invaze Ruska na Ukrajinu vyvolává bouřlivé reakce. Výrazně zasahuje také do světa sportu. Reakce sledujeme na iSport.cz ONLINE.



ONLINE PŘENOS - Válka na Ukrajině a sport
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Fotbal Fotbal Hokej Hokej Rusko Rusko Ukrajina Ukrajina
Obnovit
Zprávy ze dne 7. 3. 2022
21:50
7. 3. 2022
Hokej

Jaromír Jágr prosí i zámořské příznivce o podporu úterního utkání Kladno - Sparta, které bylo narychlo přesunuté do O2 Areny. Výtěžek z něj půjde na podporu ukrajinských dětí a maminek, které prchají před válkou. „Ahoj, hokejoví fanoušci. Hrál jsem NHL skoro třicet let a užil si každou minutu. Ale jak víte, svět se v posledních deseti dnech změnil. A tisíce a tisíce lidí opouštějí Ukrajinu, aby přežili. Organizujeme velký zápas pro 18 tisíc diváků v Praze, ale žádám o pomoc i vás,“ říká Jágr anglicky ve videu, které nahrál na sociální sítě. Více čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 7. 3. 2022
19:43
7. 3. 2022
Fotbal

Robert Lewandowski ukončil spolupráci se společností Huawei. Kanonýr Bayernu Mnichov důvod neuvedl, podle médií se k tomu rozhodl proto, že firma údajně podpořila ruskou invazi na Ukrajinu. Zástupci Huawei něco takového striktně odmítli. O vypovězení smlouvy informoval agenturu AFP Lewandowského agent Tomasz Zawislak. „Dnes jsme se rozhodli uzavřít naši marketingovou spolupráci. Končíme proto se všemi propagačními aktivitami,“ uvedl bez dalších podrobností v prohlášení. Podle polských médií je důvodem článek v britském deníku Daily Mail, který obvinil společnost Huawei, že pomohla Rusku v boji s proukrajinskými hackery. Čínská firma zprávu označila za „fake news“.

Zprávy ze dne 7. 3. 2022
17:48
7. 3. 2022
Fotbal

Mezinárodní fotbalová federace FIFA umožní zahraničním hráčům a trenérům působícím v Rusku pozastavit jejich smlouvy a dočasně přestoupit do jiných klubů. FIFA o tom informovala na svém webu. Pravidlo však platí jen do 30. června, kdy v Rusku končí sezona. Poté se musí vrátit. Stejnou možnost mají i zahraniční hráči a trenéři klubů na Ukrajině, kde však byly soutěže po ruské invazi přerušeny.

Rozhodnutí by se mohlo dotknout více než sta fotbalistů včetně českého útočníka Jana Kuchty, který působí v Lokomotivu Moskva. Dočasné angažmá si můžou najít kdekoliv, kluby však mohou získat pouze po dvou hráčích, kteří působili v Rusku nebo na Ukrajině.

Zprávy ze dne 7. 3. 2022
16:54
7. 3. 2022
Fotbal

Utkání play off o postup na fotbalové mistrovství světa v Kataru mezi Skotskem a Ukrajinou by mohlo být přeloženo z března na červen. Podle britských médií to řekl sportovnímu řediteli Šachtaru Doněck Dariju Srnovi šéf Evropské fotbalové unie UEFA Aleksander Čeferin. Rozhodnout musí Mezinárodní fotbalová unie FIFA.  Duel play off mezi Skotskem a Ukrajinou se má hrát 24. března v Glasgow a vítěz by o pět dní později narazil v boji o postup na lepšího z dvojice Wales - Rakousko. Kvůli ruské invazi však ukrajinští zástupci požádali o přeložení. Fotbalová liga v zemi se nehraje.

Zprávy ze dne 7. 3. 2022
14:01
7. 3. 2022
Hokej

Liberecký autobus nemusí vozit jen Bílé Tygry.

 

Zprávy ze dne 7. 3. 2022
13:11
7. 3. 2022
Ukrajina

Legendární ukrajinský tyčkař Sergej Bubka věří, že jeho vlast ve válce s Ruskem zvítězí. Dlouholetý prezident ukrajinského olympijského výboru a člen Mezinárodního olympijského výboru v emotivním vzkazu na sociálních sítích také poděkoval všem, kteří ji před ruskými vojáky brání. „Miluji Ukrajinu celým svým srdcem. Vyhrajeme! Jako všichni Ukrajinci nemohu spát. Budu bránit naši zemi všemi prostředky, které mám, využíváním všech svých mezinárodních kontaktů. Válka musí skončit, mír a lidskost musí zvítězit,“ napsal bývalý atlet, který je také viceprezidentem Světové atletiky.

VIDEO
Video se připravuje ...
Zprávy ze dne 7. 3. 2022
12:23
7. 3. 2022
Ukrajina

Třikrát ve finále mistrovství republiky padl. Na čtvrtý pokus se squashista Jakub Solnický z ostravského týmu Fajne dočkal. V rámci šampionátu squashisté společně s fanoušky rozjeli i charitativní sbírku pro válkou sužovanou Ukrajinu. Na konto Červeného kříže se vybralo zhruba 25 tisíc korun. Více čtěte ZDE>>>.

Zprávy ze dne 7. 3. 2022
11:33
7. 3. 2022
Hokej

Na hokejový zápas Kladno - Sparta, jehož výtěžek půjde na pomoc Ukrajině, zbývá posledních 1000 vstupenek. 

Zprávy ze dne 7. 3. 2022
11:24
7. 3. 2022
Rusko

Obdivoval ho celý svět, teď ale ruský krasobruslař Jevgenij Pljuščenko (39) sklízí mimo svou zemi jen nejhlubší pohrdání. Dál totiž pokračuje ve funkci hlásné trouby Putinovy propagandy. A jeho slavná manželka mu v tom s nadšením sekunduje. Podrobnosti čtěte ZDE>>>

 

Jana Rudkovská stojí za Putinem a sdílí názor svého manžela
Zprávy ze dne 7. 3. 2022
11:19
7. 3. 2022
Hokej

Vedení Washingtonu je pod velkou palbou kritiky. Stejně jako ústřední hvězda a kapitán Alexandr Ovečkin. Obdivovatel a podporovatel ruského prezidenta Vladimira Putina i nadále drží kurs a na jeho Instagramu svítí jako profilová fotografie ta s Vladimirem Putinem. A vedení klubu? To nejprve zakázalo veškeré ukrajinské a ruské symboly ve své hale, aby po reakci veřejnosti urychleně pravidlo změnilo. Více čtěte ZDE>>>.

Zprávy ze dne 7. 3. 2022
11:07
7. 3. 2022
Hokej

Jít na rozlučku hokejového Zlína s extraligou má smysl.

 

Zprávy ze dne 7. 3. 2022
10:36
7. 3. 2022
Ukrajina

Srbský tenista Novak Djokovič nabídl finanční i jinou pomoc bývalému ukrajinskému hráči Serhiji Stachovskému, který se ještě před útokem Ruska připojil k aktivním zálohám. Šestatřicetiletý vítěz čtyř turnajů ATP, který po Australian Open ukončil profesionální kariéru, zveřejnil na instagramu vzkaz od Djokoviče přes aplikaci WhatsApp.

"Dej mi prosím vědět, kam můžu poslat finanční nebo jinou pomoc," napsal aktuálně druhý hráč světa spolu s přáním, aby se situace co nejdřív uklidnila. Stachovskij na to reagoval, že Ukrajina je vítězi 20 grandslamů za nabídku i za podporu vděčná.

Zprávy ze dne 7. 3. 2022
10:35
7. 3. 2022
Ukrajina

Basketbalisté ukrajinského Prometeje, kteří uprchli před ruskou invazí do Česka, už se zde v dalším zápase Ligy mistrů nepředstaví. Tým vedený českým reprezentačním trenérem Ronenem Ginzburgem ze soutěže odstoupil. Prometej ve čtvrtek prohrál v Nymburce s rumunskou Kluží 81:92 a ve středu měl v pražské hale Královka nastoupit proti Ostende.

„Na Ukrajině se válčí. Proto jsme přijali těžké, ale správné rozhodnutí nepokračovat v Lize mistrů,“ oznámil předseda klubu Volodymyr Dubinskij v prohlášení. „Všechny své peníze, prostředky a síly vrhneme do ochrany Ukrajiny, podpory našich ozbrojených sil a obrany země. Určitě vyhrajeme,“ uvedl.

 

Vstoupit do diskuse
65
Články odjinud


Články odjinud