5. července 2022 • 16:48

Boj o Ukrajinu a sport ONLINE: IIHF zamítla odvolání Ruska a Běloruska

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
65
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vojenská invaze Ruska na Ukrajinu vyvolává bouřlivé reakce. Výrazně zasahuje také do světa sportu. Reakce sledujeme na iSport.cz ONLINE.



ONLINE PŘENOS - Válka na Ukrajině a sport
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Fotbal Fotbal Hokej Hokej Rusko Rusko Ukrajina Ukrajina
Obnovit
Zprávy ze dne 13. 3. 2022
11:45
13. 3. 2022
 

Když před dvěma měsíci ukončil Serhij Stachovskij tenisovou kariéru, představoval si, že se bude konečně věnovat manželce a třem dětem. Místo toho po vypuknutí ruské invaze na Ukrajinu odcestoval do Kyjeva, aby pomohl při obraně rodné vlasti. „Nikdy by mě nenapadlo, že se někdy něčeho takového zažiju. Že budu v rodném městě se zbraní v ruce. Ani to nejde slovy pořádně popsat,“ řekl Stachovskij v rozhovoru pro agentura AP.

„Na začátku si říkáte, že to je jen sen, ze kterého se vzbudíte... Ale po dvou týdnech už to nefunguje,“ popsal vítěz čtyř turnajů na okruhu ATP a bývalý 31. hráč světového žebříčku. „První dny ale byly hodně zvláštní, protože prostě nevěříte, že něco takového se opravdu děje. Ale pak si zvyknete a už se jen snažíte pomoci vlasti k přežití,“ prohlásil Stachovskji.

Zprávy ze dne 13. 3. 2022
11:08
13. 3. 2022
 

Mezinárodní cyklistická unie UCI před časem vyloučila ze všech mezinárodních závodů ruské a běloruské národní týmy i profesionální stáje. Týká se to i Gazprom-RusVelo, za který jezdí Češi Michael Kukrle a Mathias Vacek. Šéf stáje Renat Khamidulin nyní shání finance, aby udržel tým v chodu, a to cestou alternativního sponzorství, jímž chce zaplnit chybějících 3,5 až 4 miliony eur. Ty mají zajistit financování do konce roku 2022. Rus uvedl, že 27. březen bude posledním dnem na záchranu týmu. Nijak zatím nepokročil návrh, že by cyklisté závodili v neutrálních barvách. „Máme nyní několik zajímavých kontaktů se skutečným zájmem. Samozřejmě ale důležitý bude až podpis, po němž budeme moci říct, že hledání bylo úspěšné,“ prohlásil Khamidulin. UCI potvrdila serveru Cyclingnews, že Gazprom-RusVelo bude muset najít neruského sponzora a také změnit zemi registrace.

 

Vstoupit do diskuse
65
Články odjinud


Články odjinud