5. července 2022 • 16:48

Boj o Ukrajinu a sport ONLINE: IIHF zamítla odvolání Ruska a Běloruska

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
65
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vojenská invaze Ruska na Ukrajinu vyvolává bouřlivé reakce. Výrazně zasahuje také do světa sportu. Reakce sledujeme na iSport.cz ONLINE.



ONLINE PŘENOS - Válka na Ukrajině a sport
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Fotbal Fotbal Hokej Hokej Rusko Rusko Ukrajina Ukrajina
Obnovit
Zprávy ze dne 18. 3. 2022
20:32
18. 3. 2022
Hokej

Mezinárodní hokejová federace (IIHF) oficiálně rozhodla, že místo vyloučeného Ruska s Běloruskem se letošního mistrovství světa ve Finsku zúčastní Francie a Rakousko. Francouzský tým, který se do elitní skupiny vrací po třech letech, si zahraje ve skupině A v Helsinkách. Rakušané nastoupí proti české reprezentaci ve skupině B hrající v Tampere. VÍCE čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 18. 3. 2022
16:53
18. 3. 2022
Ukrajina

Švýcarský tenista Roger Federer daruje prostřednictvím své nadace 500 tisíc dolarů (11 milionů korun) dětem postiženým vpádem ruských vojsk na Ukrajinu. Peníze mají pomoci k tomu, aby byly ukrajinské děti v bezpečí a měly přístup ke vzdělání.

Zprávy ze dne 18. 3. 2022
14:42
18. 3. 2022
Hokej

V zápasech, které sehraje před mistrovstvím světa ve Finsku, se česká hokejová reprezentace představí se žlutomodrou stužkou na dresech. Stužka v ukrajinských barvách bude jako výraz podpory a solidarity umístěna na levé straně hrudi. Reprezentace s ní nastoupí v přípravných dvojzápasech s mužstvy Rakouska, Německa a Slovenska a v utkáních Českých hokejových her, které proběhnou na přelomu dubna a května 2022 v Ostravě, i Švédských hokejových her ve Stockholmu.

Zprávy ze dne 18. 3. 2022
12:03
18. 3. 2022
Fotbal

Mezinárodní sportovní arbitráž (CAS) zamítla odvolání Ruského fotbalového svazu proti vyloučení jeho reprezentace z kvalifikace o mistrovství světa v Kataru. Federace FIFA vyřadila Rusko kvůli vojenskému útoku na Ukrajinu a bez boje do finále postoupilo Polsko, které se o účast na MS se utká s vítězem zápasu Švédsko - Česko. Ruští představitelé požadovali dočasné pozastavení suspendace, aby jeho národní tým mohl ve čtvrtek bojovat o šampionát. CAS to však dnes zamítl.

Zprávy ze dne 18. 3. 2022
8:00
18. 3. 2022
Hokej

Monstrózní projekt, který stál miliony dolarů a jenž měl udělat z KHL celoevropskou soutěž po vzoru NHL. S tím je teď definitivní konec poté, co vojska Vladimira Putina vtrhla na konci února na Ukrajinu a rozpoutala válečné peklo. Celé Rusko se ocitlo v izolaci, jak společensky, tak ekonomicky. S tím souvisí i nízká touha hráčů v zemi válečného agresora nadále působit. Případný exodus hráčů jinam do Evropy by znamenal dvě věci: zkvalitnění a zlevnění ostatních lig. Více o budoucnosti KHL a vlivu na ostatní evropské soutěže ZDE>>>

 

Vstoupit do diskuse
65
Články odjinud


Články odjinud