5. července 2022 • 16:48

Boj o Ukrajinu a sport ONLINE: IIHF zamítla odvolání Ruska a Běloruska

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
65
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vojenská invaze Ruska na Ukrajinu vyvolává bouřlivé reakce. Výrazně zasahuje také do světa sportu. Reakce sledujeme na iSport.cz ONLINE.



ONLINE PŘENOS - Válka na Ukrajině a sport
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Fotbal Fotbal Hokej Hokej Rusko Rusko Ukrajina Ukrajina
Obnovit
Zprávy ze dne 22. 3. 2022
19:05
22. 3. 2022
Rusko

Vedení basketbalové Evropské ligy definitivně vyřadilo tři ruské týmy z tohoto ročníku soutěže a anulovalo jejich výsledky. Zenit Petrohrad, Unics Kazaň a CSKA Moskva byly od začátku ruské invaze na Ukrajinu 24. února suspendovány a jejich zápasy byly odloženy. Nejprestižnější evropská klubová soutěž se tak dohraje s patnácti místo osmnácti mužstvy. Z vyřazení ruských týmů budou některé kluby profitovat, neboť všechny tři celky figurovaly v průběžné tabulce v postupové osmičce do play off.

Zprávy ze dne 22. 3. 2022
16:01
22. 3. 2022
Fotbal

Skotští fotbalisté místo odloženého utkání semifinále play off o mistrovství světa proti Ukrajině sehrají ve čtvrtek přípravný zápas s Polskem, kterým pomohou napadené Ukrajině. Část výtěžku z duelu v glasgowském Hampden Parku pošlou organizátoři Ukrajině přes dětský fond UNICEF. „Už jsme prodali asi 33 tisíc lístků, z toho 4500 polským fanouškům. Čím víc lidí přijde, tím víc peněz samozřejmě pro UNICEF a Ukrajinu vybereme,“ řekl obchodní ředitel skotské asociace Ian Maxwell.

Zprávy ze dne 22. 3. 2022
14:29
22. 3. 2022
Ukrajina

Podívejte se na příběh jednoho z legendárních ukrajinských sportovců. Skokan o tyči Sergej Bubka sbíral řadu úspěchů už sovětské éře, ale další stihl také po osamostatnění své země, která nyní vzdoruje ruské invazi.

Zprávy ze dne 22. 3. 2022
13:39
22. 3. 2022
Ukrajina

Dvojnásobný olympijský šampion Vasilij Lomačenko nebude v červnu v Melbourne boxovat s Georgem Kambososem ve sjednocovacím zápase o tituly v lehké váze. Ukrajinský reprezentant dal přednost obraně vlasti před ruskou invazí. Lomačenko se po vojenském útoku připojil k aktivním zálohám a i když už pro zápas s Kambososem uzavřel smlouvu, rozhodl se zůstat na Ukrajině. O jeho rozhodnutí informoval v rozhovoru pro server ESPN promotér Lou DiBella. „Ještě před invazí jsme uzavřeli smlouvu a dali jsme mu šanci i čas, aby se připravil. Ale nikdo nemůže zpochybnit, že teď svádí boj, který je mnohem větší než jakýkoliv boxerský zápas,“ řekl DiBella.

Zprávy ze dne 22. 3. 2022
11:55
22. 3. 2022
Rusko

Roční zákaz startů hrozí ruskému gymnastovi Ivanu Kuljakovi, který nedávno během SP v Dauhá veřejně podpořil ruský vojenský útok na Ukrajinu. Kuljak obsadil třetí místo na bradlech a na slavnostní vyhlášení si pro medaili přišel s připnutým písmenem Z na hrudi. Stejný znak na sobě mají na Ukrajině ruská vojenská vozidla. "Mezinárodní federace rozhodla pod tlakem Ukrajinců, někteří z nich pro nás chtěli dokonce doživotní zákaz. Teď na tom pracujeme s právníky. Doufám, že nám pomohou se vrátit, ale mám pochybnosti o tom, jak to dopadne," řekla reprezentační trenérka Rodioněnková agentuře TASS. "Také nám chtějí vzít bronzovou medaili a Váňovu prémii. Já a Kalabuškin máme dostat pokutu 500 švýcarských franků," uvedla.

Zprávy ze dne 22. 3. 2022
11:08
22. 3. 2022
Fotbal

Někdejší nejlepší fotbalista světa Andrij Ševčenko ve svém domě v Surrey ubytuje dvě rodiny uprchlíků z Ukrajiny. Založil také charitativní sbírku, ve které chce na pomoc krajanům zasaženým ruskou invazí vybrat dva miliony liber (zhruba 59 milionů korun). Bývalý kapitán i trenér ukrajinské reprezentace přiznal, že po zahájení ruského útoku byl v šoku. „Hned poté jsem ale začal přemýšlet o tom, jak své vlasti mohu pomoci,“ řekl pětačtyřicetiletý Ševčenko v rozhovoru pro list The Times. „A došel jsem k závěru, že nejlepší bude, když využiji svého postavení a budu lidem říkat pravdu o tom, co se na Ukrajině děje,“ uvedl bývalý útočník AC Milán nebo Chelsea, který ve svém domě v Anglii ubytuje dvě rodiny uprchlíků.

Zprávy ze dne 22. 3. 2022
9:32
22. 3. 2022
Rusko

Dvojnásobný olympijský vítěz v plavání Jevgenij Rylov přišel kvůli podpoře ruské invaze na Ukrajinu o smlouvu s výrobcem plavek Speedo. Informoval o tom server insidethegames. Rylov se minulý pátek v Moskvě zúčastnil shromáždění s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Na oblečení měl také písmeno Z, které na sobě mají na Ukrajině ruské tanky a další vojenská vozidla. „Vzhledem k jeho účasti na stadionu v Lužnikách se Speedo rozhodlo s okamžitou platností ukončit s Rylovem sponzorskou spolupráci,“ uvedla společnost v prohlášení s tím, že částku místo toho věnuje na pomoc uprchlíkům.

Zprávy ze dne 22. 3. 2022
8:44
22. 3. 2022
Fotbal

Ruský fotbalový svaz neuspěl u CAS ani s třetí žádostí o dočasné pozastavení sankcí za invazi na Ukrajinu. Tentokrát se marně odvolal proti přímému postupu Polska do finále baráže o mistrovství světa v Kataru. Informovala o tom agentura AP. Ruské týmy byly po napadní Ukrajiny koncem února vyloučeny z mezinárodních soutěží. Rusko tak mimo jiné přišlo o možnost nastoupit v baráži proti Polsku, jehož postup bez boje do finále poté potvrdila FIFA.

 

Vstoupit do diskuse
65
Články odjinud


Články odjinud