5. července 2022 • 16:48

Boj o Ukrajinu a sport ONLINE: IIHF zamítla odvolání Ruska a Běloruska

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
65
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vojenská invaze Ruska na Ukrajinu vyvolává bouřlivé reakce. Výrazně zasahuje také do světa sportu. Reakce sledujeme na iSport.cz ONLINE.



ONLINE PŘENOS - Válka na Ukrajině a sport
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Fotbal Fotbal Hokej Hokej Rusko Rusko Ukrajina Ukrajina
Obnovit
Zprávy ze dne 7. 4. 2022
14:07
7. 4. 2022
Ukrajina

Bývalý ukrajinský fotbalista a nejlepší evropský hráč za rok 1986 Igor Bělanov se rozhodl aktivně bránit svoji zemi proti ruské invazi. Jednašedesátiletý vicemistr Evropy a držitel Zlatého míče se zaregistroval do ozbrojených složek v rodné Oděse. Bělanov již v březnu vyzval na sociálních sítích k ukončení války. Nyní se objevil s útočnou puškou v ruce na barikádách a v zákopech v jihoukrajinském přístavním městě. „Prosím vás, abyste zastavili krveprolití našich lidí. Naši dědové a otcové nestavěli naše města, aby se v nich bojovalo, ale aby v nich žili šťastní lidé,“ napsal již dříve Bělanov.

Zprávy ze dne 7. 4. 2022
14:01
7. 4. 2022
Rusko

Legendární trenérka Taťjana Tarasovová se obává velkého odlivu ruských krasobruslařů do zahraničí, aby alespoň v jiných národních barvách mohli závodit na mezinárodní úrovni. Aktuálně kvůli invazi na Ukrajinu na vrcholné akce nesmějí a není jasné, jak dlouho bude válka a s ní související sankce trvat. „Pokud se tato záležitost nevyřeší a nevrátí nás, pak možná naši krasobruslaři začnou odcházet masově. Sportovní život je velmi krátký, spousta z nich nebude mít možnost závodit znovu. Proto se musejí společně s trenéry rozhodnout, co bude lepší,“ uvedla trenérská legenda Tarasovová na sportovním webu sport24.ru.

Zprávy ze dne 7. 4. 2022
10:06
7. 4. 2022
Rusko

Běžci z Ruska a Běloruska nebudou smět startovat na letošním maratonu v Bostonu. Zástupci slavného závodu v reakci na pokračující invazi na Ukrajinu oznámili, že ruší jejich dřívější povolení k účasti. Rozhodnutí se ale nedotkne ruských a běloruských vytrvalců, kteří mají trvalý pobyt v zahraniční. Ti mohou i nadále nastoupit jako neutrální sportovci.

 

Vstoupit do diskuse
65
Články odjinud


Články odjinud