5. července 2022 • 16:48

Boj o Ukrajinu a sport ONLINE: IIHF zamítla odvolání Ruska a Běloruska

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
65
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vojenská invaze Ruska na Ukrajinu vyvolává bouřlivé reakce. Výrazně zasahuje také do světa sportu. Reakce sledujeme na iSport.cz ONLINE.



ONLINE PŘENOS - Válka na Ukrajině a sport
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Fotbal Fotbal Hokej Hokej Rusko Rusko Ukrajina Ukrajina
Obnovit
Zprávy ze dne 20. 4. 2022
18:39
20. 4. 2022
Rusko

Proti rozhodnutí pořadatelů Wimbledonu vyloučit ruské a běloruské tenisty z letošního ročníku nejslavnějšího tenisové turnaje se ohradili představitelé ATP. „Je to nespravedlivé a může to být nebezpečný precedens do budoucna,“ uvedli v prohlášení na webu. „Diskriminace na základě národnosti je také v rozporu s dohodou uzavřenou s Wimbledonem, protože jediným kritériem pro účast je postavení v žebříčku. Dalšími kroky budeme řešit po poradě s vedením a dalšími členy,“ uvedla organizace.

Zprávy ze dne 20. 4. 2022
16:46
20. 4. 2022
Rusko

Potvrzeno! Ruští a běloruští tenisté byli kvůli invazi na Ukrajinu vyloučeni z Wimbledonu. Dnes o tom informovali organizátoři londýnského grandslamu, který v All England Clubu začne 27. června. „Uvědomujeme si, že to je tvrdý trest, a mrzí nás, že hráči a hráčky budou trpět kvůli krokům lídrů ruského režimu,“ uvedl v prohlášení předseda All England Lawn Tennis Clubu Ian Hewitt, který krok projednával i s britskou vládou.

Zprávy ze dne 20. 4. 2022
14:05
20. 4. 2022
Hokej

Jokerit Helsinky po odstoupení z Kontinentální hokejové ligy nebude hrát v příští sezoně žádnou soutěž. Od ročníku 2023/24 by se chtěl vrátit do finské ligy, kterou opustil před osmi lety. Klub to oznámil na svém webu. Jokerit se v uplynulých týdnech zbavil i dalších vazeb na Rusko kvůli jeho invazi na Ukrajinu. Čtyřicetiprocentní podíl v klubu od společnosti oligarchy Vladimira Potanina odkoupil legendární útočník Jari Kurri. Pětinásobný vítěz Stanleyova poháru se tak stal jediným majitelem Jokeritu.

Zprávy ze dne 20. 4. 2022
14:04
20. 4. 2022
Fotbal

Proti invazi ruské armády se snaží statečně bojovat všichni Ukrajinci, někteří pomocí fotbalu. Ukrajinský klub Šachtar Doněck, pravidelný účastník Ligy mistrů, rozjel projekt „turné za mír“. Jde o sérii charitativních zápasů, z nichž výtěžek poputuje na dobrovolnické organizace, lékaře a pomoc dětem postiženým válkou. Šachtar pomáhá Ukrajině fotbalem: slzy i okupovaná města na zádech - více čtěte ZDE >>>

Zprávy ze dne 20. 4. 2022
11:20
20. 4. 2022
Rusko

Ruští tenisté budou kvůli invazi na Ukrajinu vyloučeni z Wimbledonu, tvrdí zpravodajský web Sportico. Pořadatelé londýnského grandslamu tuto informaci zatím nepotvrdili. Dříve uvedli, že o účasti ruských a běloruských hráčů a hráček na wimbledonské trávě jednají s britskou vládou. Konečné stanovisko plánovali zveřejnit v polovině května. Pokud by se neúčast ruských tenistů potvrdila, nesměli by mužskou dvouhru hrát světová dvojka Daniil Medveděv ani osmička Andrej Rubljov, který přitom bezprostředně po zahájení invaze vystoupil proti válce na Ukrajině. Řada ruských hráček je i v ženské světové špičce. V žebříčku je nejvýše postavená Anastasija Pavljučenkovová, které patří patnáctá příčka. Více čtěte ZDE>>>

 

Vstoupit do diskuse
65
Články odjinud


Články odjinud