5. července 2022 • 16:48

Boj o Ukrajinu a sport ONLINE: IIHF zamítla odvolání Ruska a Běloruska

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
65
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vojenská invaze Ruska na Ukrajinu vyvolává bouřlivé reakce. Výrazně zasahuje také do světa sportu. Reakce sledujeme na iSport.cz ONLINE.



ONLINE PŘENOS - Válka na Ukrajině a sport
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Fotbal Fotbal Hokej Hokej Rusko Rusko Ukrajina Ukrajina
Obnovit
Zprávy ze dne 13. 4. 2022
5:00
13. 4. 2022
Ukrajina

Andrij Jarmolenko válí za West Ham mimo jiné s českými parťáky, jeho duše ale musí trpět tím, co za zprávy se valí z jeho vlasti. Ukrajina statečně čelí brutální ruské invazi, okupanti ale mají na svědomí nespočet lidských životů a celá zničená města... Mezi ně prakticky patří i Černihiv, odkud se do velkého fotbalu rozletěl právě spoluhráč Tomáše Součka, Vladimíra Coufala a Alexe Krále. Více čtěte ZDE>>>

Ruskými bombami zničený stadion v Černihivu, kde do velkého fotbalu nakukoval Andrij Jarmolenko Ruskými bombami zničený stadion v Černihivu, kde do velkého fotbalu nakukoval Andrij Jarmolenko Ruskými bombami zničený stadion v Černihivu, kde do velkého fotbalu nakukoval Andrij Jarmolenko
Zprávy ze dne 12. 4. 2022
23:42
12. 4. 2022
Fotbal

Fotbalisté Dynama Kyjev v prvním ze série charitativních utkání zvítězili ve Varšavě nad Legií 3:1. Zápas, který sledovalo na stadionu zhruba 20.000 fanoušků a v přímém přenosu vysílala polská televize, začal minutou ticha na počest obětí ruské invaze na Ukrajinu. Na hřišti i v hledišti se objevily transparenty s protiválečnými hesly. Výtěžek z utkání půjde na podporu lidem, kteří museli před válkou z Ukrajiny uprchnout.

Fotbalisté Dynama Kyjev v prvním ze série charitativních utkání zvítězili ve Varšavě nad Legií 3:1 Fotbalisté Dynama Kyjev v prvním ze série charitativních utkání zvítězili ve Varšavě nad Legií 3:1 Fotbalisté Dynama Kyjev v prvním ze série charitativních utkání zvítězili ve Varšavě nad Legií 3:1
Zprávy ze dne 12. 4. 2022
12:40
12. 4. 2022
Ukrajina

V Labe Aréně v Račicích se od začátku dubna připravuje devět mladých ukrajinských kanoistů s trenérkou. Plánuje se také příjezd patnáctičlenné skupiny ukrajinských veslařů. Mladí sportovci opouštěli vlast narychlo, takže 1. dubna přijeli s minimem věcí. Správa račického areálu jim pořídila základní oblečení a obuv, hygienické potřeby, dva mobilní telefony a notebook. Lodě dodalo několik pražských klubů. „Budeme se snažit v případě potřeb zajistit další materiál, který by vybavení skupiny, narychlo evakuované z válkou postižené země, vhodně doplnil. Může jít například o sportovní oblečení pro trénink, všeho ostatního mají v tuto chvíli dostatek,“ uvedl v tiskové zprávě předseda Českého svazu kanoistů Jan Boháč, brzy se také mladí Ukrajinci začnou učit česky.

Zprávy ze dne 12. 4. 2022
12:02
12. 4. 2022
Ukrajina

V dobročinné dražbě koupili olympijskou medaili Tonyho Martina, aby společně pomohli obětem války na Ukrajině, pak ji čtyřnásobnému mistru světa v cyklistické časovce zase vrátili. Společnost Fitiline Němcovo stříbro z Londýna 2012 vydražila za 31 100 eur a příspěvek ještě zaokrouhlila na 35 tisíc eur. A cenný kov vrátila původnímu majiteli. „Dali mi tu medaili, abych si ji vzal zpátky domů. Ani tomu nemůžu uvěřit,“ řekl listu Bild překvapený šestatřicetiletý bývalý cyklista, jenž chtěl svou pomoc zaměřit především na ukrajinské děti.

Zprávy ze dne 12. 4. 2022
5:00
12. 4. 2022
Rusko

Domluvil si hvězdná jména a plánoval skvostnou show, namísto toho málem na ledě tančil sám! Záměr Jevgenije Pljuščenka (39) uspořádat sportovní podívanou ve chvíli, kdy má mnoho ruských sportovců zákaz startovat na mezinárodních soutěžích, se zvrhl v podporu Putinovy války na Ukrajině. Více čtěte ZDE>>>

Z Pljuščenkovy akce se stal paskvil
Zprávy ze dne 11. 4. 2022
13:10
11. 4. 2022
Rusko

Ukrajinská střelecká federace (USF) protestuje proti tomu, že ruský miliardář Vladimir Lisin stále zůstává v čele Mezinárodní federace sportovní střelby (ISSF). Pokud by finanční pomoc přislíbená mezinárodní federací pocházela přímo od něj, ukrajinská strana by ji odmítla.

Zprávy ze dne 11. 4. 2022
12:03
11. 4. 2022
Ukrajina

Fotbalistky Ateksu Kyjev se budou po ruské invazi na Ukrajinu připravovat v Pardubicích. Informovala o tom v tiskové zprávě iniciativa Železnice pomáhá, která pro členky týmu vypravila autobus. Ubytování osmnácti hráčkám zajistil pardubický Rotary Club.

Zprávy ze dne 9. 4. 2022
13:30
9. 4. 2022
Rusko

Rusko poprvé na soudním poli uspělo s odvoláním proti vyloučení svých sportovců z mezinárodních soutěží kvůli invazi na Ukrajinu. Arbitráž světové sáňkařské federace FIL vyhověla stížnosti ruského svazu (FSSR) a zrušila rozhodnutí o suspendaci jeho sportovců, trenérů a funkcionářů ze závodů. Informoval o tom web insidethegames.biz. FSSR si také udržel členství ve FIL poté, co návrh na jeho vyloučení neprošel hlasováním na mimořádném kongresu. Návrh na odvolání ruských funkcionářů z volených pozic byl ale přijat.

Zprávy ze dne 7. 4. 2022
14:07
7. 4. 2022
Ukrajina

Bývalý ukrajinský fotbalista a nejlepší evropský hráč za rok 1986 Igor Bělanov se rozhodl aktivně bránit svoji zemi proti ruské invazi. Jednašedesátiletý vicemistr Evropy a držitel Zlatého míče se zaregistroval do ozbrojených složek v rodné Oděse. Bělanov již v březnu vyzval na sociálních sítích k ukončení války. Nyní se objevil s útočnou puškou v ruce na barikádách a v zákopech v jihoukrajinském přístavním městě. „Prosím vás, abyste zastavili krveprolití našich lidí. Naši dědové a otcové nestavěli naše města, aby se v nich bojovalo, ale aby v nich žili šťastní lidé,“ napsal již dříve Bělanov.

Zprávy ze dne 7. 4. 2022
14:01
7. 4. 2022
Rusko

Legendární trenérka Taťjana Tarasovová se obává velkého odlivu ruských krasobruslařů do zahraničí, aby alespoň v jiných národních barvách mohli závodit na mezinárodní úrovni. Aktuálně kvůli invazi na Ukrajinu na vrcholné akce nesmějí a není jasné, jak dlouho bude válka a s ní související sankce trvat. „Pokud se tato záležitost nevyřeší a nevrátí nás, pak možná naši krasobruslaři začnou odcházet masově. Sportovní život je velmi krátký, spousta z nich nebude mít možnost závodit znovu. Proto se musejí společně s trenéry rozhodnout, co bude lepší,“ uvedla trenérská legenda Tarasovová na sportovním webu sport24.ru.

Zprávy ze dne 7. 4. 2022
10:06
7. 4. 2022
Rusko

Běžci z Ruska a Běloruska nebudou smět startovat na letošním maratonu v Bostonu. Zástupci slavného závodu v reakci na pokračující invazi na Ukrajinu oznámili, že ruší jejich dřívější povolení k účasti. Rozhodnutí se ale nedotkne ruských a běloruských vytrvalců, kteří mají trvalý pobyt v zahraniční. Ti mohou i nadále nastoupit jako neutrální sportovci.

Zprávy ze dne 6. 4. 2022
12:21
6. 4. 2022
Fotbal

Bohemians rychle přichází o jednu ze zimních posil. Jevgenij Nazarov nemá víza a odcestoval do Ruska. „Je nám to líto,“ loučí s klokani. V české nejvyšší soutěži tak už nepůsobí žádný ruský fotbalista.

Zprávy ze dne 6. 4. 2022
12:17
6. 4. 2022
Fotbal
Zprávy ze dne 6. 4. 2022
11:40
6. 4. 2022
Fotbal

Kádr Dynama České Budějovice opustil ruský obránce Maksim Matvejev. Dvacetiletý fotbalista přišel na jih Čech z rezervy Lokomotivu Moskva teprve v zimě, kvůli problémům s vízy se ale nyní vrací do vlasti. „Mrzí nás, že o Makse přicházíme, viděli jsme v něm velký potenciál. Ovšem situace se v poslední době změnila natolik, že není možné, aby v našem klubu pokračoval. Žádost o dlouhodobá víza podal včas, ovšem kvůli válečnému konfliktu na Ukrajině byla jejich vydání pozastavena,“ uvedl pro klubový web sportovní ředitel Milan Čadek.

Zprávy ze dne 1. 4. 2022
20:58
1. 4. 2022
Fotbal

Novými posilami fotbalistek pražské Slavie se staly ukrajinské reprezentantky Roksolana Kravčuková a Iryna Kotjašová. Obě hráčky, které přišly do pražského týmu z týmu WFC Žytlobud-2 Charkov, podepsaly smlouvu do konce sezony. Klub o tom informoval na svém webu. Čtyřiadvacetiletá útočnice Kravčuková patří ke stálicím ukrajinského národního týmu. V kvalifikaci o mistrovství světa 2023 vstřelila dvě branky. Před přerušením ukrajinské nejvyšší soutěže kvůli ruské invazi dala v osmi zápasech 13 gólů. S Charkovem hrála také osmifinále Ligy mistryň. „Mým cílem je hrát fotbal, který bohužel v mé zemi kvůli válce není možný. Budu se snažit pomoci týmu Slavie zvednout nad hlavu mistrovský titul. Věřím, že pro to uděláme všechny maximum,“ uvedla Kravčuková.

Zprávy ze dne 1. 4. 2022
17:03
1. 4. 2022
Fotbal

Fotbalisté Dynama Kyjev odehrají od dubna do června sérii charitativních utkání proti evropským velkoklubům. Výtěžek půjde na podporu Ukrajině, která čelí ruské vojenské agresi. Úřadující ukrajinský šampion to uvedl na klubovém webu. „Díky podpoře naší vlády se Dynamo vydá na charitativní turné a sehraje sérii přátelských zápasů proti špičkovým evropským klubům. Chceme podpořit Ukrajince, kteří trpí kvůli ruské agresi, a zároveň šířit povědomí a informovat o strašlivých dopadech války. Sloganem každého utkání bude: Zápas pro mír! Zastavme válku!“ uvedl klub. Dynamo se představí na hřišti Barcelony, Paris St. Germain, AC Milán, Dortmundu, Ajaxu Amsterodam, Basileje, Legie Varšava nebo dvojice lisabonských klubů Benfiky a Sportingu.

Zprávy ze dne 1. 4. 2022
11:54
1. 4. 2022
Rusko

Pro krasobruslaře Tomáše Vernera (35) býval Jevgenij Pljuščenko (39) modlou. Sportovním vzorem, k němuž vzhlížel. Co mistr Evropy z roku 2008 říká na Rusovu umanutou podporu prezidentovi a vrahovi Putinovi, který vyvolal krveprolití na nebohé Ukrajině? „Vláda tamní sport podporuje a Jevgenij Pljuščenko je v současnosti zastáncem režimu, aby si udržel svůj vlastní sportovní svět, který během kariéry vybudoval. Proto podporuje svého prezidenta. Jsem zklamán,“ sklopil oči písecký rodák. Více čtěte ZDE>>>

Jevgenij Pljuščenko a Tomáš Verner spolu zažili nejednu exhibici Jevgenij Pljuščenko a Tomáš Verner spolu zažili nejednu exhibici
Zprávy ze dne 1. 4. 2022
11:47
1. 4. 2022
Fotbal

A další fotbalista z ukrajinské ligy si našel zajímavé dočasné angažmá... Real Madrid získal ze Šachtaru Doněck osmnáctiletého pravého obránce Viniciuse Tobíase. Brazilský mládežnický reprezentant přijde do týmu španělských šampionů na půlroční hostování a připojí se zatím k třetiligové rezervě. Součástí transferu bude i opce na přestup ve výši 18 milionů eur (asi 440 milionů korun). O dohodě obou klubů informoval španělský sportovní deník AS. Vinicius Tobías se stane jedinou novou akvizicí „Bílého baletu“ během sezony, ačkoliv přijde dávno po uzavření zimního přestupového okna. Kvůli ruské invazi na Ukrajinu totiž zavedla FIFA výjimku, díky níž si mohou fotbalisté z postižených oblastí najít do konce probíhajícího ročníku náhradní angažmá.

Zprávy ze dne 31. 3. 2022
17:30
31. 3. 2022
Fotbal

Brazilský záložník Teté ze Šachtaru Doněck našel do konce sezony angažmá v Lyonu. Francouzský klub dnes oznámil příchod dvaadvacetiletého fotbalisty, který po ruské invazi na Ukrajinu měl možnost najít si nové působiště i mimo přestupní období.

Zprávy ze dne 31. 3. 2022
16:48
31. 3. 2022
Rusko

Pražský esportový tým Entropiq ve světle současných událostí, které se dějí na území Ukrajiny, řeší prekérní situaci – v organizaci působí tým složený z ruských hráčů – ti nemůžou do rodné země a jakákoliv zmínka o válce pro ně nebo jejich rodiny může mít nedozírné následky. Více čtěte ZDE>>>

Ruská CS:GO sestava v českém esportovém týmu Entropiq
Zprávy ze dne 31. 3. 2022
13:38
31. 3. 2022
Rusko

Švédsko vyřadilo z basketbalové reprezentace na neurčito bývalého hráče NBA Jonase Jerebka kvůli tomu, že v době invaze ruských vojsk na Ukrajinu podepsal smlouvu s týmem CSKA Moskva. Generální sekretář švédské federace SBBF oznámil Jerebkovu suspendaci z národního mužstva poté, co s ním ve středu o jeho angažmá hovořil. „Zdůraznil, že je to v přímém rozporu s hodnotami švédského basketbalu a naším jasným postojem k záležitosti Ruska. Bohužel po tomto rozhovoru jsme byli nuceni konstatovat, že není možné, aby Jonas Jerebko hrál za švédský národní basketbalový tým,“ uvedla SBBF v tiskovém prohlášení.

Zprávy ze dne 31. 3. 2022
13:37
31. 3. 2022
Rusko

Je to právě Rusko, které podle vicepremiéra Dmitrije Černyšenka hájí základní sportovní hodnoty včetně olympijské charty. Mezinárodní federace je vylučováním Rusů a Bělorusů ze soutěží pošlapávají, řekl přední ruský vládní představitel na konferenci v Moskvě věnované aktuální pozici ruského sportu. „Vidíme, jak se mezinárodní sport stal nejsilnějším prostředkem politického boje, jak jsou porušovány všechny principy a ideály, ve kterých jsme vyrostli, jak jsou porušována veškerá pravidla olympijské charty těmi, kteří ji nenapsali, vidíme, jak je humanitární mise sportu ničena přímo před našima očima. Tady je velmi důležité, že zůstáváme spolu,“ citovala agentura TASS z Černyšenkova projevu před delegáty, mezi nimiž byli vedle politiků i sportovní funkcionáři.

 

Vstoupit do diskuse
65
Články odjinud


Články odjinud