12. srpna 2016 • 16:14

Druhá anglická liga: postoupí Skalák do Premier League?

Prezentace klienta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sobotním duelem mezi Norwich City a Sheffieldem pokračuje série přímých přenosů nové sezony druhé anglické ligy Sky Bet Championship. Na soupiskách čtyřiadvaceti týmů, které budou usilovat o vysněná tři místa v elitní Premier League, jsou i Češi: Jiří Skalák, Tomáš Kalas a Daniel Pudil.



Trhák druhého kola soutěže můžete sledovat v sobotu v přímém přenosu na Nové DIGI TV, konkrétně na kanálu DIGI Sport 2.  Sky Bet Championship  bývá označována za nejvíce soutěživou fotbalovou ligu světa. Nastupují v ní mladí talentovaní hráči a budoucí fotbalové hvězdy. Během 46 kol týmy usilují o vstupenku do Premier League a tučnou odměnu přesahující sto milionů liber (3,6 miliardy korun), kterou si postupující týmy rozdělí.

První dva týmy z tabulky postupují přímo, celky na třetí až šesté příčce se o poslední místo porvou v play-off. V něm se utkávají kluby, které skončily v základní části na třetím až šestém místě. Hraje třetí se šestým a čtvrtý s pátým doma a venku. Týmy, které postoupí, sehrají na neutrální půdě ve Wembley přímý duel o postup. I z důvodu prémie pro postoupivší tým bývá toto velké finále označováno za nejdražší fotbalový zápas na světě.

Nejžhavějším favoritem na postup do Premier League je Newcastle, na paty by mu měly podle předsezonních prognóz šlapat především Derby, Aston Villa a právě Norwich. Tedy kromě Derby loňští účastníci Premier League. Překvapit může v sobotu hrající Sheffield či Brighton, naopak na postup Burtonu vypsala sázková kancelář Sky Bet kurz 250:1.

Dočkají se letos Skalák či Pudil postupu?

Na soupiskách jsou již zmínění čtyři čeští fotbalisté. Zkušenost s postupem do Premier League již má Matěj Vydra, který v sezoně 2014/2015 vybojoval přímý postup mezi elitu v dresu Watfordu. Start v elitní soutěži si ale nepřipsal, jelikož tehdy odešel na hostování do Readingu.

Chceš vidět Sky Bet Championship? Běž na Novou DIGI TV >>

Blízko k postupu měli v minulé sezoně Jiří Skalák a Daniel Pudil. Oba čeští reprezentanti se utkali v play-off, v němž nakonec uspěl Daniel Pudil se Sheffieldem. Ve finále ale Sheffield prohrál a poslední místo v Premier League získal celek Hull City. Sheffield i Brighton letos patří do širšího okruhu favoritů, dočkají se tedy Skalák či Pudil postupu na druhý pokus? To Fulham se stoperem Tomášem Kalasem v sestavě by se při předsezonním kurzu na postup 40:1 postarali úspěchem v play-off o pořádné překvapení.

Zápasy nové sezony Sky Bet Championshipu můžete sledovat naživo na satelitní televizi Nová DIGI TV,   která práva na druhou anglickou ligu získala na další tři sezony. Z té nadcházející  odvysílá celkem 86 atraktivních duelů včetně dramatických bojů o postup do Premier League. A nejen to, na Nové DIGI TV uvidíte na živo i zápasy z Premier League a španělské La Ligy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud