30.4.2019 • 05:00

Osm českých megatalentů. Kdo z nich nahradí Jágra, Hejnovou a Berdycha?

Vstoupit do diskuse
0
  • Kdo jsou české sportovní hvězdy budoucnosti?

    Navzdory své velikosti se může naše malá země pyšnit celou řadou kvalitních sportovců. A zdá se, že jinak tomu nebude ani v budoucnu. V Česku totiž dorůstá nová generace sportovců, kteří mají slibně našlápnuto. Představujeme vám osm mladých talentů, o kterých dnes rozhodně neslyšíte naposledy!

  • Jonáš Forejtek

    Teprve osmnáctiletý tenista Jonáš Forejtek patří mezi velké naděje českého tenisu. V žebříčku juniorů mu aktuálně patří sedmé místo. Loni v srpnu vyhrál ve švýcarském Klosters mistrovství Evropy do 18 let a v roce 2017 byl součástí vítězného daviscupového týmu juniorů. Jen stěží lze uvěřit tomu, že měl mladičký tenista daleko větší předpoklady pro to, stát se lyžařem. Vyrůstal ve Špindlerově mlýně v rodině nynějšího šéfa úseku alpských disciplín Svazu lyžařů ČR. Ten brával své dva syny Jonáše a o tři roky staršího Filipa na svah i dvakrát denně. Jonášovi však byla vždy milejší raketa, u které nakonec zůskal. Filip se však zimní disciplníně věnuje dodnes a je velkou českou nadějí v alpském lyžování.

    Jonáš ForejtekFoto Instagram Jonáše Forejtka

  • Barbora Malíková

    Dredatá čtvrtkařka Babora Malíková je doslova zázrakem české atletiky. Před dvěma lety se stala historicky nejmladší světovou šampionkou na Mistrovství světa do 17 let. Vloni se jí povedlo zopakovat úspěch i na dorosteneckém Mistrovství Evropy, kde opět získala zlato. Roli favoritky potvrdila také na Olympiádě dětí a mládeže v Buenos Aires, když na trati 400 metrů urvala prvenství. Sedmnáctiletá Barbora zkrátka vyhrává, co se dá a slovy chvály na její účet nešetří ani zkušenější kolegové. „Je to přírodní úkaz!“ řekla o ní například dvojnásobná mistryně světa Zuzana Hejnová.

    Markéta MalíkováFoto OIS / Buenos Aires

  • Adam Hložek

    Šestnáctiletý útočník Adam Hložek patří do základní sestavy Sparty Praha. Je také historicky nejmladším hráčem, který v rudém dresu nastoupil k ligovému utkání a dokázal se dokonce už dvakrát gólově prosadit. Pro Spartu je tak důležitým hráčem, kterého není radno v ligové nádstavbě postrádat. Začíná se proto spekulovat, zdali mu klub umožní nastoupit na květnovém Mistrovství Evropy juniorů, kde má být klíčovou posilou českého týmu. Už teď na začátku své kariéry je tak Adam na roztrhání a fotbaloví experti mu věští velkou budoucnost.

    Sparťanský útočník Adam Hložek během zimní přípravyFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Amálie Švabíková

    Další velká naděje české atletiky. Dvacetiletá Amálie Švábíková se vloni stala juniorskou mistryní světa ve skoku o tyči. Neztrácí se však ani v kategorii dospělých. Na loňském Mistrovství Evropy v atletice se jí podařilo probojovat do elitní desítky a převálcovala tak i některé zkušené závodnice. Jen málokoho by tak napadlo, že tahle jemná blondýnka ještě v roce 2015 soutěžila ve snowboardcrossu. Nakonec však vyhrála atletika a podle svých slov Amálie rozhodně nelituje.

    Tyčkařka Amálie Švábíková se stala juniorskou mistryní světaFoto ČTK

  • Martin Nečas

    Dvacetiletý odchovanec Žďáru nad Sázavou slavil v minulých dvou letech v extralize titul s Kometou Brno. V současné době hraje za Charlotte - farmu Caroliny, kde si připsal v 64 zápasech 52 bodů za 16 branek a 36 asistencí a patří mu tak celkově 48. příčka v bodování nižší zámořské soutěže AHL. Pokud se však Nečasovi bude dařit, je možné, že ho čeká návrat do nejlepší hokejové soutěže světa. Tomu věří také legendární hokejový manažer Ron Francis, podle kterého "Martyho v NHL čeká skvělá budoucnost."

    Martin Nečas prožívá těžké období, o místo v týmu Caroliny musí zabojovat na farměFoto Jaroslav Legner / Sport

  • Ondřej Pažout

    Ondřej Pažout se věnuje pro Česko ne úplně typické disciplíně. Jeho sportovním oborem je severská kombinace. Ta v sobě snoubí hned dvě disciplíny - běh na lyžích a skoky. Ondřej se může pyšnit loňským titulem juniorského mistra světa a jako devatenáctiletý si na své konto připsal i start na olympiádě v Pchjongčchangu. Na větší úspěch v kategorii dospělých však zatím čeká.

    Sdruženář Ondřej Pažout slaví triumf na juniorském mistrovství světaFoto Martin Hašek (Sport)

  • Michaela Hrubá

    V juniorské kategorii získala titul mistryně světa i Evropy. Výškařka Michaela Hrubá se však neztrácí ani v seniorských soutěžích. Vloni na mistrovství Evropy skončila šestá. V současné době se připravuje na červencový šampionát závodníků do 23 let, kde má medailové ambice. V září a říjnu zase může potvrdit svou formu na mistrovství světa.

    Výškařka Michaela HrubáFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Vít Krejčí

    Teprve osmnáctiletý Vít Krejčí je velkým talentem českého basketbalu. Pro svůj styl hry bývá často přirovnáván ke svému zkušenějšímu kolegovi, hráči Washingtonu Wizards, Tomáši Satoranskému. Už ve čtrnácti letech Krejčí zamířil do Španělska, kde v šestnácti poprvé nastoupil v tamní nejvyšší soutěži ACB. Svůj debut si letos odbyl také v českém reprezentačním týmu. Do NBA je to sice ještě pořádný kus cesty, ale tenhle téměř dvoumetrový dlouhán k ní má směle našlápnuto.

    Vít KrejčíFoto Archiv Víta Krejčího


Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}