Autor: Jan Láska
26.3.2019 • 08:00

Bezdrátová sportovní sluchátka Pioneer vám přečtou příchozí zprávy v češtině

Vstoupit do diskuse
0

Bezdrátová sluchátka jsou pro většinu sportovců téměř povinnou výbavou. Tyhle od značky Pioneer mají však oproti jiným šikovnou vychytávku. Dokáží přečíst příchozí zprávu přímo do vašich uší, aniž byste museli přestat s aktivitou. A co ještě tyhle našlapaná sluchátka umí?



S bezdrátovými sluchátky ke smartphonům se za poslední rok doslova roztrhl pytel. Svůj model sportovních špuntů SE-E8TW má na trhu také japonský Pioneer. Vedle klasických funkcí nabízejí možnost automatického čtení notifikací příchozích zpráv, a to i v češtině. Prodávají se ve třech barvách (černo-šedé, černo-žluté, růžové) za 3 990 Kč.

Sluchátka PioneerFoto Mobilmania.cz

Sluchátka mají podobu dvou samostatných mušlí, které jsou chráněny proti vodě i potu podle stupně krytí IPx5. Počítá se s pohyby hlavy, takže součástí je bezpečnostní podpěra bránící vypadnutí z ucha. Zvuk s frekvenčním rozsahem 20 Hz až 20 kHz zajišťují měniče o průměru 6 mm zasazené do těla sluchátek šikmo tak, aby zvuk mířil přímo do vnitřního ucha. Majitelům iPhonů přijde vhod podpora kodeku AAC.

Ambient díky dírkám

Na jedno nabití vydrží hrát sluchátka až 3 hodiny s tím, že jejich ochranné pouzdro obsahuje powerbanku pro další dvojnásobné dobití (každé dobití trvá přibližně jednu hodinu). Na cestách tak můžete bez zásuvky poslouchat hudbu celkem až 9 hodin. Samozřejmostí je vestavěný mikrofon, který umožňuje použít sluchátka pro handsfree hovory.

Sluchátka PioneerFoto Mobilmania.cz

Sluchátka sice neobsahují technologii potlačení hluku nebo elektronicky řízený ambientní režim, ale díky třem miniaturním otvorům v koncovkách do uší částečně propustí i zvuk zvenčí. K ovládání slouží senzorové multifunkční tlačítko, kterým měníte hlasitost, spouštíte a pauzujete skladby, přeskakujete je, nebo přijímáte a ukončujete hovory.

Majitelé smartphonu s Androidem se mohou těšit na jeden speciální bonus. Pokud si stáhnou a instalují aplikaci Pioneer Notification, mohou si nechat do uší přečíst všechny notifikace, které se standardně objevují na horní stavové liště telefonu. Hlavní výhodou aplikace je, že umí předčítat upozornění i v češtině.

Další zajímavé články a tipy na mobilní aplikace najdete na mobilmania.cz.


Vstoupit do diskuse
0
18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}