12.11.2015 • 22:55

AKTIVNÍ ŽIVOT Miloše Škorpila: Zdraví najdete v chůzi

Vstoupit do diskuse
0

Zdraví máte jen jedno, tak si ho važte. Dělejte pro něj, co můžete, ale neuštvěte se při tom. I to radí Miloš Škorpil, patron Superlife, v prvním videoblogu své poradny o aktivním životě. Být zdravý znamená podle známého běžeckého trenéra a ultramaratonce být v pohybu. Není to přitom o velkých výkonech. Pro začátek postačí taková maličkost, že budete obden chodit na procházky.



Pokud jde o zdraví a aktivní životní styl, hodně lidí se vzdává dřív, než vůbec něco začnou dělat. Důvodem je fakt, že mají pocit, že na to nemají. Srovnávají se totiž s vrcholovými, nebo přinejmenším s výkonnostními sportovci. O tom to přitom vůbec není.

I tyto myšlenky se snaží jako patron Superlife předávat zájemcům běžecký guru Miloš Škorpil. Jeho heslo zní: Žijte zdravě – jde to hravě.

Co to konkrétně znamená? „Člověku dnes schází podle světové zdravotnické organizace čtyřicet minut denně. Tato informace však neříká, že by měl člověk cíleně sportovat, ale to, že by měl například dojít pěšky všude tam, kam to má vzdálené pět až deset minut, místo výtahu vyjít nahoru po schodech. Prostě a jednoduše během dne absolvovat po vlastních nohách čtyřicet minut,“ říká Škorpil.

Miloš Škorpil patron aplikace Superlife
Video se připravuje ...

Podobný přístup lze uplatit i při výběru správné stravy. „Odborníci na výživu Skoro sto let varovali před tuky, přičemž denní příděl kalorií doháněli sacharidy. Dnes naštěstí začíná převládat názor, že všechny tři makrosložky – sacharidy, tuky a bílkoviny – jsou důležité a vynechání jedné vede k nerovnováze,“ popisuje známý ultramaratonec.

Stejně jako je důležité složení potravy, je důležitý i způsob stolování. To znamená nejíst za běhu, nebo při práci, ale dopřát si na jídlo dostatek času.

A to vůbec nejdůležitější? Zdravý životní styl by neměl znamenat stres, ba právě naopak, měl by vás pokud možno veškerých stresujících faktorů zbavit! O tom všem bude pravidelný videoblog s názvem Aktivní život Miloše Škorpila.


Témata: 
Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}