Autor: frc
12.1.2016 • 11:33

Kocumová vyhrála kratší Jizerskou 50 a vyhlíží zimní Spartan Race

Vstoupit do diskuse
0

Takovou Jizerskou 50 ještě nepamatuje. Patronka Superlife, běžkyně na lyžích Zuzana Kocumová, vyhrála v neděli zkrácenou trať známého závodu pro amatéry na 16 km. Mezi ženami neměla konkurenci a zátěž jí dobře posloužila jako příprava na překážkový zimní závod Spartan Race.



Zuzana Kocumová na Jizerské 50 ukázala, že umí skvěle odhadnout své možnosti a sport je pro ni přirozenost. Tedy to, co má zdobit každého patrona Superlife.

Poté, co se rozhodla nestartovat v elitní kategorii, vyhrála bez větších potíží zkrácený závod amatérů na 16 km v čase 50:41,4. Stejně jako ostatních víc než 4 tisícovky závodníků všech úrovní se musela spokojit s tím, že kvůli špatným sněhovým podmínkám dostala na tratích v Bedřichově menší porci trápení než obvykle.

Zuzana Kocumová vyhrála zkrácenou Jizerskou 50 pro amatéryFoto Profimedia

„Na jednu stranu jsem si to užila, protože odpadla nervozita před velkým závodem, ale zároveň čím kratší trať, tím rychlejší tempo a tím nepříjemnější pocity. Trať byla náročná. Půlka sprint do kopce, půlka soupaž z kopce a kvůli změně počasí umydlená stopa, kde se skoro nedalo odrazit,“ uvedla bývalá reprezentantka v běhu na lyžích, jež měla původně možnost jet dlouhý závod na 15 okruhů s nejlepšími, ale v rámci svých možností si zvolila 4 okruhy s amatéry.

„Bylo dobré rozhodnutí, že jsem nezávodila s elitou. Tam dojelo do cíle jen sedm holek, protože končila každá, kterou dostihly o jedno kolo. To se mimochodem stalo i Valentyně Ševčenkové na 9. okruhu z 15,“ zmínila Kocumová bronzovou medailistku z mistrovství světa 2009.


Největším přínosem závodu je podle patronky Superlife fakt, že v Jizerských horách vzniknul upravený okruh, na kterém budou moct zbytek zimy jezdit běžkaři. „Tohle je téměř jediný pořádný sníh v republice, takže je nakonec skvělé, že to i přes nepřízeň počasí vzniklo a je tam pěkně připravená stopa.“

Kocumové nahrála zkrácená Jizerská 50 v přípravě na zimní překážkový běh Spartan Race, který se uskuteční už v sobotu 16. ledna v Liberci. Jelikož loni vyhrála mistrovství světa v USA, je velkou favoritkou. Původně měla obavy, že po 50 km na běžkách nebude schopna zregenerovat, aby zvládla bojovat o další vítězství. Absolvovaných 16 km ji ale naopak posloužilo jako dobrý trénink.

Jelikož je běh na lyžích komplexní pohyb, otestovala si, jak je na tom s kondicí před závodem, kde je řada krkolomných terénních překážek.
„Je znát, že jsem tolik neposilovala a také to, že na běžkách nemám tolik najeto. Asi mi to nepůjde tak jako dřív, ale těším se na to. Chtěla bych, aby připadl nějaký sníh. Předpokládám, že to bude stejný typ závodu jako v létě, jen bez vodních překážek,“ říká Kocumová, jež zatím vyhrála všechny čtyři podniky Spartan Race, v nichž nastoupila.

Zážitky patronky Superlife z toho pátého uvidíte ve videoreportáži na iSport.cz.


Témata:  Kocumovájizerská 50Superlife
Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}