31.5.2016 • 10:17

Chce vyjet šestkrát na Mont Ventoux. Díky tomu cyklista vyhrál Kilpi výzvu

Vstoupit do diskuse
0

Za dva týdny zvládl ujet na kole 1635,93 km. Hobby cyklista Michal Liebmann se stal díky tomuto výkonu vítězem výzvy aplikace Superlife, v níž 130 uživatelů pronásledovalo Katarínu Ludvíkovou, amatérskou šampionku na MTB a členku Kilpi Teamu. Za vynikající výkonnost získal voucher od outdoorové značky Kilpi v hodnotě 4000 Kč.



Poměřit se s Katarínou Ludvíkovou, patronkou aplikace Superlife a amatérskou mistryní republiky na MTB. Tahle motivace přiměla Michala Liebmanna z Chebu přijmout výzvu a najet za dva týdny na kole co nejvíc kilometrů. Jelikož je pro něj cyklistika velkým koníčkem už téměř 20 let, zvládl přes 1600 km a vyhrál voucher od Kilpi na zboží v ceně 4000 Kč.

Úspěch mu přineslo celkem 17 aktivit, z nichž dvě měřily přes 200 km. Řadu soupeřů udivovala zejména jeho rychlost v kopcích. Vysvětlení? Michal jezdí od roku 2008 s kamarády pravidelně na Tour de France a vyjíždění velkých stoupání mu po letech tréninku nečiní potíže.

„Před osmi lety jsem poprvé na Tour de France vyjel na horu Mont Ventoux a stalo se pro mě výzvou stát se členem klubu Club Des Cingles Du Mont-Ventoux,“ popisuje 39letý hobby cyklista z Chebu. „Předloni jsem si splnil první sen, s nejlepším cyklokámošem Tomášem Komorousem jsme vyjeli Mont Ventoux třikrát! Teď jsme se rozhodli, že to zkusíme šestkrát, takže letos usilovněji trénujeme. I za cenu toho, že jsme se vzdali florbalu a hokeje.“

Pro odvážný cíl jezdil Michal přes zimu ve sklepě na cyklotrenažéru, kde se dostal na objem 100 hodin. Na jaře nejprve používal horské kolo, 12 let starou klasiku Dynamics s rámem od KTM. Poté přesedlal na silniční model Cube.

Jelikož bydlí přímo v Chebu, má k dispozici kopcovité okolí a vrcholy Dyleň, Lesný, Zelená Hora, Kladská či Klínovec. Na rovinaté cyklostezce Cheb-Sokolov podél řeky zase využívá pro objemový trénink. „Nejraději ale jezdím do Německa na silnici, kde jsou o dost ohleduplnější řidiči než v Čechách,“ zmiňuje bohužel stále přetrvávající problém tuzemských cyklistů.

Ve výzvě nazvané „Pronásleduj Kilpi Team“ nakonec Michal porazil Katarínu Ludvíkovou o 440 km. Druhým cyklistou a výhercem voucheru od Kilpi v hodnotě 2000 Kč, který bikerku ve virtuálním souboji předjel, byl Josef Šebesta, který zvládl 1420 km. Ludvíková natočila za dva týdny, kdy dokázala vyhrát i 24hodinovku na MTB, celkem 1195 km.

Dlouho to byl mezi dvěma nejlepšími muži a dámou, která vedle sportu na vysoké úrovni zvládá s přehledem dělit čas i mezi práci a rodinu se dvěma dětmi, vyrovnaný souboj.

„Zpočátku jsem z toho byla malinko nervózní, abych neudělala ostudu. Ale když jsem viděla, že s klukama držím krok, pojala jsem celou akci jako parádní trénink. Manžel sice musel přebrat všechny doácí práce a kolegové v práci byli taky tolerantní, když jsem usínala za počítačem. Co je hlavní, tak sociálka mi děti neodebrala,“ usmívá se Katka, kterou čeká v červenci závod Isoma 1000 Miles, náročný non-stop ultramaraton na MTB přes území bývalého Československa. „Když výzva skončila, konečně jsem posekala zahradu a teď najedu na trochu klidnější režim.“
Michal Liebmann hned přiznal, že měl v osobě Ludvíkové skvělého soupeře, motivátora i parťáka. „Bylo to super. Rád jsem se porovnal se všemi účastníky výzvy. Obdivuji Katku, její vytrvalost v trénincích a ranní vyjížďky po páté hodině ranní. Můj velký obdiv má i za 24hodinovku a za to, jak časově zvládá všechny tréninky i s dětmi. Máme s manželkou už šest let dvojčata, sám vím, jak je to obtížné.“

Vítěze velké Superlife výzvy motivovala pochopitelně i vidina hodnotné ceny. „To, na co voucher od Kilpi použiju, ještě nevím, ale rád bych vybral něco i manželce za její trpělivost. Pořád nejsem kvůli práci a tréninku na Mont Ventoux doma,“ vysvětluje cyklista, jenž už má letos najeto na kole 240 hodin a aplikaci Superlife objevil díky televizní reklamě na Primě v pořadu Superchlapi.

Tím se koneckonců může stát sám Michal Liebmann nejen v očích hobby cyklistů už v červenci. Pokud zvládne vyjet šestkrát na obávanou horu Mont Ventoux, kde se slavná Tour de France často rozhoduje, půjde o nevídaný výkon. A kdo ví, třeba i tam mu bude dělat doprovod aplikace Superlife!




Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}