21.10.2016 • 11:41

Olympijský obr Josef Dostál patronem Superlife: Chci soutěžit a motivovat

Vstoupit do diskuse
0

Jako jediný přivezl z olympiády v Riu dvě medaile, navíc už v roce 2012 přebíral bronz pod pěti kruhy v Londýně. Josef Dostál je prostě pravý olympijský hrdina a v roli patrona Superlife bude pro mnoho lidí určitě skvělým vzorem.



Vlastní tři olympijské medaile a dva tituly mistra světa, přesto zůstává skromný a vstřícný. Díky originálnímu smyslu pro humor a sebeironii, s ním není nikdy nuda. Jakoby se pro úspěch a slávu sním spojenou přímo narodil.

Nyní se Josef Dostál stal patronem Superlife a svou účast nebere na lehkou váhu.

„Rád se poměřím s lidmi, co chtějí sportovat a mají v sobě soutěživého ducha,“ říká nadšeně olympijský hrdina. „Ty, co aktivně nesportují, chci motivovat alespoň k nějakému cvičení a tréninku.“

Ač je Josef Dostál v prvé řadě rychlostní kanoista závodící na kajaku, zkusil už mnoho sportů. V dětství například atletiku, hokej, fotbal nebo judo. Co se týká rekreačních sportů, má nejraději nohejbal.

Z olympiády v Riu přivezl dvě medaile. Bronzovou jako jeden ze členů čtyřkajaku z kilometrové trati a stříbrnou ze stejné distance na singl kajaku. Stříbrná medaile se přitom leskne zlatem, neboť jej těsně před finálovými bójkami předjel španělský závodník, který se do té doby doslova vezl na Dostálově vlně a mohl tak ušetřit síly do finiše.

V roce 2012 byl Josef Dostál členem posádky čtyřkajaku, který na olympiádě v Londýně projel jako třetí cílem na kilometrové trati. O dva roky později na mistrovství světa v Moskvě vybojoval zlatou medaili jak na čtyřkajaku, tak na singlu.

Už ve třiadvaceti letech je tedy dvoumetrový kajakář symbolem dlouhodobé výjimečné sportovní kvality.

Superlife: Olympijský hrdina Dostál zve na společný běh s Benem Cristovao
Video se připravuje ...

Josef Dostál přivezl z Ria dvě medaile
Josef Dostál přivezl z Ria dvě medaile

Josef Dostál

Narodil se 3. března 1993 (23 let) v Praze
Výška: 203 cm
Je majitelem široké sbírky medailí. Mezi ty nejcennější patří dvě zlaté z MS v roce 2014 v Moskvě, které získal na singlkajaku a jako člen čtyřkajaku na kilometrové trati, bronzová medaile z olympiády v Londýně v roce 2012 (čtyřkajak, 1 000 metrů) a dvě medaile z olympiády v Riu 2016: stříbrná (singlkajak, 1 000 metrů), bronz (čtyřkajak, 1 000 metrů).
Studuje na Vysoké škole chemicko-technologické, obor potravin. Jak sám říká, velmi rád jí, ale jeho největším koníčkem je jednoznačně rybaření. Je velmi aktivní na sociálních sítích (facebook, instagram), kde se často snaží své fanoušky pobavit.


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}