20.5.2017 • 16:03

Zpátky do dětství. Hvězdy podpoří Koloběžka Cup: Když můžu, pomůžu!

Vstoupit do diskuse
0

Kdo tvrdí, že na koloběžce nikdy nejezdil, na ní jezdí doteď! Parafráze zlidovělé hlášky z českého filmu Účastníci zájezdu sedne na tuto sportovní pomůcku jako ulitá, koloběžka byla i je fenomén. 17. června 2017 se v Praze na Divoké Šárce uskuteční premiérový Koloběžka Cup. Závod láká na charitativní podtext a má slavné patrony - hokejového brankáře národního týmu Dominika Furcha a moderního pětibojaře Davida Svobodu, olympijského vítěze z Londýna.



„Tato akce mě oslovila, protože je to něco nového a netradičního. Jsem strašně rád, že ji mohu pomocí mého jména propagovat a podpořit tím dobrou věc," vyznal se v rozhovoru pro Superlife Furch, který toho času pobývá ve Francii na hokejovém mistrovství světa, kde plní roli třetího brankáře.

Záměrem Koloběžka Cupu je vyzvat veřejnost k podpoře Nadace Jedličkova ústavu formou sportu. Veškerý výdělek bude poukázán k podpoře a realizací projektů, jako jsou bezbariérová doprava, osobní asistence, pořízení kompenzačních pomůcek nebo podpora volnočasových aktivit pro děti a mladé lidi s trvalým zdravotním handicapem.

Svou podporu dětem s handicapem můžete vyjádřit svou účastí v samotném závodě nebo jen tím, že si přijdete do areálu užít bohatý doprovodný program. Projekt je zaměřen na jednotlivce, děti, dospělé, kamarády, přátelé, rodiny a lidi se zdravotním postižením, čili maximálně širokou veřejnost.

„Koloběžka Cup je sportovně-charitativní projekt určený pro všechny, kteří mají chuť se projet na koloběžce, zazávodit si o atraktivní ceny a užít si zábavu a zároveň podpořit Nadaci Jedličkova ústavu," doplnil Jan Mazoch, bývalý skokan na lyžích a jeden z organizátorů akce.

„S tímto projektem mě oslovil Honza Mazoch, který je a byl také sportovec, známe se delší dobu. A samotný nápad s charitativní pointou se mi prostě zalíbil. Podíval jsem se do diáře a termín 17. června 2017 byl volný, mou odpovědí tedy bylo, že se moc rád do projektu zapojím a zúčastním jako závodník. Konec konců, koloběžku mám doma a budu moci porovnat své síly s ostatním jezdci," těší se další slavný patron závodu David Svoboda.

Nadšení neskrývá ani Dominik Furch. „Na koloběžkách jsem samozřejmě jezdil, když jsem byl malý, ale naposled i minulé léto, kdy jsem byl na výletě na Lipně. Takže jsem na svůj výkon velmi zvědavý," prozradil gólman ruského Avangardu Omsk.

„Já se řídím takovou frází "Když můžu, tak pomůžu", takže už aby to bylo," zakončil milé povídání Svoboda.

Koloběžka Cup je zařazen Českým svazem koloběhu pro rok 2017 do kalendáře Českého koloběžkového poháru. Potkáme se tam?

Dominik Furch zve na Koloběžka Cup
Video se připravuje ...


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}