Autor: jab
18.6.2017 • 08:24

Sparta slavila 100 let Letné. Úžasný počin, chválili fanoušci unikátní běh

Vstoupit do diskuse
0

Sparta v sobotu oslavila 100 let svého stadionu. Jak? Unikátním během nazvaným Letenská míle, v rámci kterého se mohli fanoušci proběhnout útrobami sparťanského stadionu a po jeho trávníku. „Míli“ si zkusili ještě před závodem zaběhnout i fotbalisté áčka Sparty Matěj Pulkrab a Radoslav Kováč, kteří své časy nahráli do aplikace Superlife, aby se s nimi mohli účastníci porovnat.



Pro běžce připravila Sparta zhruba tříkilometrovou trať. „Snažili jsme se vymyslet co nejdelší okruh po našem stadionu tak, aby se cesty nikde nekřížily a trať byla pro fanoušky bezpečná,“ vysvětli v rozhovoru pro iSport TV marketingový ředitel Sparty Tomáš Křivda.

Vydařené akce se zúčastnilo zhruba 70 běžců kategorie Elite a přes tři stovky hobby běžců běhajících jen pro radost. Nejstaršímu účastníkovi akce Miloši Loužeckému bylo 77 let. „Jak kluk jsem tu asi před 65 lety dělal s tátou pořadatele, když tu hrál AC Milán. A od té dobry pravidelně chodím na zápasy,“ vytasil se zajímavou historkou Loužecký.

Sparta oslavila 100 let stadionu, pro fanoušky připravila tříkilometrový běh
Video se připravuje ...

Organizátoři připravili i řadu vychytávek. Z velkoplošné obrazovky motivovali běžce nahranými vzkazy fotbalisté Sparty a do reproduktorů byly pouštěny zvuky zaplněného stadionu. „Běžně fanoušci podporují hráče na hřišti, a tak jsme to teď chtěli otočit, aby hráči zase jednou pomohli fanouškům,“ prozradil Křivda.

„Fantastická akce, všechna čest tomu, kdo jí vymyslel,“ chválil čas strávený v sobotním dopoledni na Letné Loužecký.

Vítězný dopolední čas kategorie Elite byl 10 minut a 38 vteřin. Ale o výsledky zase tolik nešlo…


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}