Autor: jab
13.8.2017 • 16:29

Co dělají hvězdy v létě? Tenis, golf, kolo i nic. A hlavně se nezranit!

Vstoupit do diskuse
0

Srpen se brzy přehoupne do své druhé poloviny. Mládež zvolna obrací zrak k blížícímu se nástupu do školních lavic, na borce pohybující se v kolektivních sportech pomalu čekají zaměstnavatelé. Individuální příprava končí, je čas se hlásit u týmu, jako každý rok! Jak trávily léto české hvězdy fotbalu a hokeje? Pro Superlife promluvili fotbalový záložník Augsburgu Jan Morávek a dva hokejisté z NHL - Petr Mrázek a Radko Gudas.



Trojice úspěšných sportovců dostala jednoduchý dotaz: Jak jste si užili léto a jakým sportům jste se věnovali?

"Strašně rád si zahraju jiné sporty, než je fotbal. Smlouva mi vyloženě nic nezakazuje, v tom mám velké štěstí, jiní spoluhráči to mají jinak. Ale kdybych se třeba zranil při tenise, tak je to samozřejmě problém. To by v klubu určitě moc nadšení nebyli," je si vědom určitých rizik záložník bundesligového Augsburgu Morávek, k jehož velkým koníčkům právě tenis paradoxně patří.

"Jojo, tenis mám hodně rád, přes léto se věnuju právě jemu. Také si rád v klídku na chatě zajezdím na kole, ale jinak se člověk věnuje spíše odpočinku a nicnedělání. Sezona je vždy strašně náročná a je potřeba dobít baterky," rozvinul své myšlenky 27letý středopolař, který vloni odehrál díky zraněnému svalu ve stehnu jen třináct bundesligových zápasů bez vstřeleného gólu.

A jak to u bývalého reprezentanta vypadá v zimě? "Samozřejmě lyže, ale ty jsem malinko omezil po tom, co sem absolvoval operaci kolena," přiznal Morávek, kterému se zranění všeho druhu lepí na paty.

Nový ročník německé nejvyšší soutěže začíná za týden, tak snad se tělo umoudří. Držíme palce!

"Léto? Je to dřina. V Praze mám u sebe kondičního trenéra z Ostravy, takže trénujeme od pondělí do pátku, hlavně v posilovně, nebo chodíme běhat. A dva týdny už také chodíme na led, spolu s Tomášem Hertlem jsem domluvení se Slavií a bruslíme v Edenu," prozradil brankář Detroitu Petr Mrázek.

Na ledové ploše už se prohání i Radko Gudas, brusič obranných řad Philadelphie. "Na Kladně jsem na ledě od devíti do dvou, trénujeme společně s Tomášem Plekancem a občas dojde i Jarda Jágr. Jinak si ještě jezdím do Prahy zacvičit," dodal 27letý vítěz Calder Cupu z roku 2012 se Syracuse Crunch, farmou Tampy.

A co další sporty, zbývá na ně ještě čas? "Jasně, zahraju si také rád fotbal, občas chodím s klukama z týmu osobností Real Top Praha, nebo si se svým kamarádem a squashistou Honzou Koukalem dáme golf, chodí s námi i Andrej Nestrašil," řekl Mrázek.

"Nejvíc asi jezdím na kole, snažím se hrát i tenis. Záleží, jak mi zbude čas, většinou ten sport je jen běhání nebo posilování," pokračoval v povídání s úsměvem Gudas, který má velmi blízko i k v současné době velmi populárnímu florbalu. Na konci července zajel Gudas za dětmi na florbalový Rookie Camp, kde si s omladinou i zahrál.

"Já mám florbal hodně rád, když jsem byl na škole, dokonce jsme se dostali až na mistrovství republiky, takže k němu mám hodně blízko. I mám dost kamarádů tady odsud, kteří to se mnou hráli a ve florbale to dotáhli docela vysoko.“

Rookie camp posedmé! Nechyběli Gudas a Mrázek
Video se připravuje ...


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}