Autor: iSport.cz
14.8.2017 • 17:25

Propadli mu hvězdní De Boer i Karembeu. Teď se footgolf (zase) valí do Česka

Vstoupit do diskuse
0

Golfové hřiště, fotbalový míč a tři tisíce dolarů (68 000 korun) pro vítěze. Třetí zářijový víkend se v areálu Botanika v Horním Bezděkově odehraje turnaj ve footgolfu, kterého se zúčastní hráči z celého světa. Svůj loňský titul bude na hřišti obhajovat světová jednička Tomáš Bartko ze Slovenska. Hráči se mohou registrovat až do 31. srpna.



Co to footgolf vlastně je? Moderna, která spojuje jedny z nejpopulárnějších sportů - fotbal a golf. Do Česka si našel cestu teprve před pár lety, ve světě však patří mezi oblíbené sporty a řada hráčů se footgolfem živí.

Jeho popularita vzrostla i díky známým fotbalovým tvářím, jako Frank de Boer, Ruud Gullit nebo Christian Karembeu. Footgolf je oblíbený hlavně mezi fotbalisty, vyzkoušet si ho ale může každý. Stačí tričko s límečkem, vhodná obuv a proškolení o provozu golfového hřiště.

Mezinárodní footgolfový turnaj míří do Česka 

První kolo Czech Central Cupu odstartuje v Horním Bezděkově v sobotu 16. září odpoledne a potrvá do neděle. V odpoledních hodinách pak organizátoři vyhlásí vítěze. Zda jím bude už podruhé bývalý fotbalista Tomáš Bartko se teprve uvidí. Ten před Czech Central Cupem intenzivně trénuje.

“Na hřišti jsem většinou pětkrát týdně a to jak na golfovém, tak na fotbalovém,” říká slovenský footgolfista, který kopal za Senec, se kterým v sezoně 2001/02 vyhrál Slovenský pohár i Superpohár. “Na turnaj jdu s jasným cílem - obhájit titul,” nezůstává při zemi.

Světová jednička si pochvaluje zákulisí a organizaci turnaje. “Minulý rok si organizátoři nastavili laťku velmi vysoko, tak doufám, že letos to bude stejné.” Česká footgolfová asociace, která turnaj pořádá, ale nemyslí jen na hráče.

“Pro diváky máme připravené cvičné footgolfové jamky, kde si mohou tenhle sport vyzkoušet,” říká prezident asociace Jakub Mareš. Diváci budou mít také bezplatný vstup na hřiště, kde uvidí v akci footgolfové hvězdy z celého světa.

Více informací na www.footgolf.cz.

Momentka z loňského turnaje, kterého se účastnili hráči z celého světa
Momentka z loňského turnaje, kterého se účastnili hráči z celého světa


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}