Autor: jab
5.9.2017 • 14:44

Triatlonová pecka v Karlových Varech. Frintová má stříbro ze Světového poháru

Vstoupit do diskuse
0

Karlovy Vary o víkendu vůbec poprvé přivítaly závod ITU Světového poháru v triatlonu. Z českých závodníků byli nejlepší stříbrná Vendula Frintová a Jan Čelůstka, který skončil na 18. místě.



Nejprve se na trať o olympijských distancích 1,5 km plavání – 40 km cyklistiky – 10 km běhu vydaly v neděli 3. září ženy. Po plavecké části se v čele usadilo australsko-americké duo Gillian Backhousová a Summer Cooková. Na náročné cyklistické trati se sedmi výjezdy na Zámecký vrch v lázeňském centru své cyklistické kvality potvrdila Gillian Backhousová, která udávala tempo celému pelotonu po celých sedm okruhů.

Ve skupině pronásledovatelek však aktivně pracovala Vendula Frintová. Ta pak v běžecké části ještě vystupňovala svoje úsilí a stahovala v každém kole náskok Australanky, kterou nakonec dokázala porazit o 1 minutu a 15 vteřin.

Gillian Backhousová své vedení uhájila a stala se první vítězkou Světového poháru na půdě největšího českého lázeňského města před Frintovou a Cookovou.

„Děkuji za skvělou atmosféru všem fanouškům. Závod zde je vždycky těžký a vaše podpora mě hnala vpřed,“ usmívala se v cíli Vendula Frintová.

Při závodě mužů se nejprve v čele držel Slovák Richard Varga, který v cyklistické části spolupracoval s dalšími čtyřmi závodníky - Schomburgem, Furuyaou, Fabianem a Reidem. Společně pak opouštěli také druhé depo.

Běžecké okruhy v nádherné kulise českých lázní ukázaly, že silní běžci mohou zamíchat konečným pořadím. Fantastickým běžeckým výkonem se do čela závodu propracoval 21letý Nor Gustav Iden, který si z Karlových Varů odváží zlatou medaili. Druhé místo vybojoval Ital Alessandro Fabian a třetí příčku obsadil Novozélanďan Tayler Reid, který se v závěrečných běžeckých okruzích dokázal odpoutat od slovenského reprezentanta Richarda Vargy.

Z českých reprezentantů si nejlépe vedl Jan Čelůstka, který obsadil 18. místo. Přemysl Švarc doběhl na 30. příčce, František Linduška bere 33. místo a Jan Volár 39.místo.

Světový pohár v triatlonu:

Ženy: 1. Gillian Backhousová (Austrálie), 2. Vendula Frintová (Česká republika), Summer Cooková (USA)
Muži: 1. Gustav Iden (Norsko), 2. Alessandro Fabian (Itálie), 3. Tayler Reid (Nový Zéland)


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}