23.1.2018 • 10:30

Kolocová a Kvapilová: Sezona nás stojí dva a půl milionu. Shánění je těžké

Vstoupit do diskuse
0

Beachvolejbalistky Kristýna Hoidarová Kolocová (29) a Michala Kvapilová (27) vyhrály před týdnem v Pelhřimově evropský halový turnaj Masters. Spolupráce s novým koučem Andreou Tomatisem tak začala nejlépe, jak mohla. Proč se pro charismatického Itala české reprezentantky rozhodly i v čem inovoval jejich přípravu? Ty i další dotazy zodpověděly úřadující mistryně republiky v úterý ráno v ONLINE rozhovoru v redakci deníku Sport a webu iSport.cz.



Spich v redakci byl naplánován v úterý na 8.30, Kolocová s Kvapilovou dorazily vzorně o deset minut dříve. Rozespalé, ale v dobrém rozmaru. "Těšíme se, hned potom musíme na trénink, to bude jistě horší," odtajnily s úsměvem přísný režim, který pod italským koučem Andreou Tomatisem mají.

Právě na spolupráci s ním se ptala řada čtenářů. "Andrea v loňském roce trénoval české kluky, zaujal nás svým přístupem a způsobem trénování. Že je Ital, to vůbec nerozhodovalo, není totiž typický Ital, jako cholerik se rozhodně nechová. Má potřebu vše detailně analyzovat, což Míšu sem tam vyčerpává," napsala do ONLINE rozhovoru pobavená Kolocová.

Kvapilová přidala obratem i svůj pohled. "Jeho přístup je úplně jiný, než jsme byly zvyklé. Příprava je hodně odlišná od předchozích let, například si hodně zakládá na nahrávce prsty. Sílu a výbušnost trénujeme především v posilovně, vytrvalost potom na písku. Obecně je to jako když máte novou holku, vlastně všechno je úplně nové a zajímavé. Ne těžší, ale jiné."

Několik otázek mířilo i na finance, které jsou nezbytné pro zaplacení nákladu na jednu sezonu Světového okruhu FIVB Beach Volleyball World Tour. "Shánět peníze je těžké, kompletní sezona přijde v nižší variantě na cca. 2,5 milionu korun. A náš měsíční výdělek? Zda máme blíže k uklízečce či bankéři? Snad k bankéři, ale samozřejmě je to různé, záleží na výsledcích," smály se obě beachvolejbalistky, které společně začínají třetí sezonu a dohromady už pobraly šest medailí.

Nejlépe se jim hraje, když se nepočítá domácí prostředí, v Rakousku. "Jsou tam vždycky skvělé turnaje. Lidé se tam beachvolejbalem baví, je to jedna velká show. Letos si to můžete přijet ověřit na turnaj do Vídně, je to kousek a bude to krásné. A těším se i na turnaj do Ostravy. Očekáváme super turnaj, kde se jak doufáme, atmosféra vyrovná Štvanici, kde se hrálo minule. Díky tomu, že obě žijeme v Praze, bychom raději hrály tady, ale do Ostravy se těšíme!"

Samozřejmě došlo i na pár "lehčích" dotazů. "Za písničkou jdeme tak jednou za rok, ale pokaždé to stojí za to. Více se nám líbí Federer, Ronaldo promine. Fintíme se samozřejmě rády, tak hodně nalíčené jako třeba biatlonistka Gábina Koukalová být ale nemůžeme, máme brýle a dost se potíme. Bylo by to trochu kontraproduktivní."

A plány osmého nejlepšího ženského beachvolejbalového páru světa loňské sezony? "Můj sen je kvalifikovat se na olympiádu do Tokia. Což koresponduje i s tím, že jsem se vždycky chtěla podívat do Japonska, prý je to tam krásné," vyznala se Kvapilová.

"Po úspěšné kariéře bych si přála založit s manželem rodinu. A ještě předtím bych se ráda podívala na Havaj a na Island," zakončila milé povídání o dva roky starší Kolocová.

Kristýna Hoidarová Kolocová, Michala Kvapilová

Martin, 23. ledna 2018
Jste holky na kulturu? Co jste naposled videly v divadle?
Ahoj, na kulturu jsme, ale názvy divadelních her si bohužel dobře nepamatujeme. K: V kině jsem byla na "Největší showman", a to se mi líbilo moc. M: Z posledních měsíců se mi nejvíce líbil koncert Pražského filmového orchestru, chodím na ně poměrně často, ale ten poslední na téma "Starwars" se jim opravdu povedl. Děkujeme moc za dotazy a podporu a běžíme trénovat..:-)
Dejv, 23. ledna 2018
Ahoj, za prvé vás obdivuju, že snášíte ten písek mít až...no víte kde :D Ale chci se zeptat na váš největší trápas, kiks během zápasu. :-)
Ahoj, díky bohu se nám osobně moc trapasů nestává, snad to tak zůstane i dál. Ale minout balon ve větru není až tak těžké, takže nás to ještě možná někdy potká.
Martin, 23. ledna 2018
Holky, mate nejake zivotni sny, co byste chtely zazit nebo kam se podivat? A jestli jo, tak jake?
Ahoj, M: Můj sen je kvalifikovat se na olympiádu. Což koresponduje i s tím, že jsem se vždycky chtěla podívat do Japonska.:-) K: Po úspěšné kariéře bych si přála založit rodinu. A ještě předtím bych se ráda podívala na Hawai a na Island.
Martin, 23. ledna 2018
Jak velky je vas realizacni tym?
Náš realizační tým se skládá z trenéra, kondičního kouče a manažera. Občas využijeme statistika a v Praze lékařskou péči (fyzio rege).
Kristyna, 23. ledna 2018
Ahoj Holky jste supr mam dotaz.Proc jste si vybrali zrovna trenera Itala
Ahoj, Andrea v loňském roce trénoval české kluky, zaujal nás svým přístupem. Že je Ital, nerozhodovalo.
Martin, 23. ledna 2018
Ahoj,Holky jste super.Doufam ze na Floride date aspon Broznz.Preju urcite i zlato.Kolik mate spolecnych medajli
Ahoj, díky za pochvalu a taky doufáme v nějakou placku. Společně jsme získaly šest medailí, zatím..:-)
Kuba, 23. ledna 2018
Jak moc hrotíte instagram a musíte být při zápase taky nalíčené, jako Koukalka při biatlonu? :D
Ahoj, instagram hrotíme přiměřeně. Tak hodně nalíčené jako Gábina být nemůžeme, protože máme brýle a dost se potíme. Je to trochu kontraproduktivní..:-)
Jenda, 23. ledna 2018
Ahoj děvčata,jste krásně blonďatá. ;-) Posílám dotázek do množiny otázek. Federer či Ronaldo?
Ahoj, jednoznačně Federer.
Jirka, 23. ledna 2018
Ahoj, kde je podle vás nejhezčí areál pro beach na světě... nej atmosféra atd
Ahoj, v Rakousku jsou vždycky skvělé turnaje. Lidé se tam beachvolejbalem baví, je to jedna velká show. Letos si to můžete přijet ověřit do Vídně, je to kousek a bude to krásné.
Míra, 23. ledna 2018
Dobrý den, jaké jsou vaše sportovní cíle? Co třeba úspěch na OH v Tokiu? ;-)
Dobrý den Míro, to zní dobře..:-)
Luky, 23. ledna 2018
Holky, co vy a volný čas? Chodíte taky někdy za "písničkou" :-))
Luky, volného času příliš nemáme, ale když už za písničkou jdeme, tak to stojí za to. Jednou za rok..:-)
Lucka, 23. ledna 2018
Ahoj, Míšo jak moc těžké je vytvořit pár s Kristýnou poté, co se rozešla s Markétou? Kiki a Maki byla přeci jen velmi známá značka.
Ahoj, rozhodně jsem se nesnažím být druhá Markéta, dlouhodobě budujeme vlastní značku.
Karla, 23. ledna 2018
Zdravím, s vaší bývalou partnerkou Markétou jste vytvořily velmi známé a sportovně i mediálně silné duo. Po vašem rozpadu šel beach trochu do ústraní. Vidíte v blízké budoucnosti nějaké nástupkyně? :-)
Karlo, snad třeba nás s Míšou?.:-)
Dan39, 23. ledna 2018
Dobrý den dámy, kdybyste měly přirovnat své měsíční příjmy k nějaké obyčejné profesi, k čemu by to bylo? Bankéř nebo uklízečka?.:-)
Dobrý den, snad jsme blíže bankéři, ale záleží na výsledcích.
Jaroslava, 23. ledna 2018
Dobrý den, do kdy plánujete závodně hrát a kdy přijde na řadu rodina? :-)
Dobrý den, M: Já ještě rodinu vůbec neplánuji. Budu hrát tak dlouho, jak to jen půjde. K: Mým cílem je pokusit se kvalifikovat na OH do Tokia.
Franta, 23. ledna 2018
Ahoj, jak je těžké shánět na váš sport partnery? Na kolik vás přijde kompletní sezona? S pozdravem a poděkováním Franta
Ahoj Franto, je to těžké, nechceš se stát naším partnerem?.:-) Kompletní sezona přijde v nižší variantě na cca. 2,5 milionu.
Bejk, 23. ledna 2018
Ahoj holky, co vás nejvíce překvapilo po začátku nové spolupráce s Andreou Tomatisem? Jak v dobrém, tak ve zlém. Díky a krásný den!
Ahoj, překvapilo nás, že není takový typický Ital, jak by se dalo očekávat. Že není takový cholerik. Na druhou stranu má potřebu vše detailně analyzovat, a to Míšu sem tam vyčerpává.
Alena H., 23. ledna 2018
Dobrý den, máte nového italského kouče, co nejzásadnějšího přinesl do vaší přípravy? Děkuji a ať se daří!
Dobrý den, jeho přístup je úplně jiný, než jsme byly zvyklé. Příprava je hodně odlišná od předchozích let, například si hodně zakládá na nahrávce prsty.
DDos, 23. ledna 2018
Ahoj holky, pomáhá vám někdo se stravou? Nějkej nutriční specialista třeba, nebo jíte cokoliv-?
Ahoj, stravu diskutujeme a upravujeme s naším kondičním trenérem. Rozhodně cokoliv nejíme (bohužel.:-)
Peci, 23. ledna 2018
Dobrý den, Pelhřimov vám vyšel skvěle, jaký zápas byl nejtěžší? Děkuji moc a ať se daří
Dobrý den, hned první zápas ve skupině s mladými Ruskami, trápily jsme se na útoku a nakonec jsme zápas prohrály. Jsme zpětně rády, že jsme se z porážky dokázaly rychle oklepat.
Alois, 23. ledna 2018
Jak trénujete fyzičku? Máte nějaké speciální tréninky?
Sílu a výbušnost trénujeme především v posilovně, vytrvalost potom na písku.
Kryštof Oliva, 23. ledna 2018
Myslíte, že se vám podaří obhájit domácí titul MČR? Jinak děkuji Míše za podprsenku
Ahoj Kryštofe, jistě myslíš sportovní bolerko..:-) Jednou jsme ho už obhájily, uvidíme, jak to dopadne příště. Pokusíme se!
Petr, 23. ledna 2018
Ahoj holky, jaké jsou vztahy mezi bíčařkami na světovém okruhu? Je to něco podobného, jako líčí tenistky nebo naopak pohoda? Ať se daří v osobním i sportovním životě. Petr
Ahoj, povětšinou převládá přátelská atmosféra. S některými hráčkami jsme větší kamarádky, s některými naopak moc nepohovoříme..:-)
monty25, 23. ledna 2018
Ahoj holky. V první řadě bych vám chtěl pogratulovat k vítězství na turnaji v Pelhřimově a poděkovat, že vaší zásluhou mám zase chuť sledovat beachvolejbal. Myslím, že Kristýna si nemohla najít lepší a sympatičtější spoluhráčku, než je Míša. :) K dotazům: Zajímalo by mě, jaké máte v letošním roce cíle a co očekáváte od červnového turnaje v Ostravě. Myslíte, že se to atmosférou může vyrovnat turnaji na Štvanici a nemrzí vás trochu, že se nebude hrát tam? Díky za odpověď a hodně štěstí do dalších turnajů! :)
Ahoj, děkujeme za gratulaci i pochvalu výběru. V letošním roce bychom se chtěly dostat do semifinále FIVB turnaje. A od Ostravy očekáváme krásný turnaj, doufáme, že se atmosféra Štvanici vyrovná. Díky tomu, že obě žijeme v Praze, bychom raději hrály tady, ale do Ostravy se těšíme!
Kamil Borsky, 23. ledna 2018
Dobry den, holky. Jste lechtive na chodidlech?
Dobrý den. Ano, co vy?
Piotr159, 23. ledna 2018
Ahoj holky, chtěly by jste si někdy zahrát klasický extraligový zápas?
Ahoj, pár šestkových extraligových zápasů už máme v minulosti za sebou. Teď radši zůstaneme u beachvolejbalu.
Markéta, 23. ledna 2018
Zdravím obe devcata, je mozne navstivit vas trenink? Pokud ano, tak kde?
Dobrý den, možné to je, napište nám na oficiální facebook a něco vymyslíme.
Erika, 23. ledna 2018
Která z vás je větší fintilka?
Dobrý den, fintíme se obě rády. 55% Míša, 45% Kristýna..:-)
Pavel , 23. ledna 2018
Já mám dotaz na Kristýnu : vezmeš si mě ? 😂 jinak hodně úspěchů přeju !!!
Ahoj, je mi to líto, ale musím tě zklamat. Jsem vdaná. K
Jakub, 23. ledna 2018
Ahoj Holky :) chci se zeptat jestli budete mít nějakou autogramiádu v Praze ?
Ahoj, zatím žádnou neplánujeme, ale ať už na turnaji v Ostravě nebo na letních supercupech v Praze určitě podepíšeme cokoliv..:-) M K

Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}