Autor: iSport.cz
19.3.2018 • 10:50

"Staň se noční šelmou." Běžecká série NN Night začne v Ostravě

Vstoupit do diskuse
0

S novým motivem, ale na známých tratích. Tak by se v krátkosti dala charakterizovat blížící se série nočních běhů NN Night run a Avon Běh pro zdravá prsa, která začíná 14. dubna v Ostravě na Masarykově náměstí.



Série NN Night run se loni stala co do počtu účastníků třetím nejoblíbenějším seriálem v Česku. To je skvělý výsledek, ale letos by se ráda vrátila na druhé místo z roku 2016. „NN Night Run je jeden z největších závodů, jde o to, že se nepočítají rodinné běhy, kde startuje 5000 startujících ročně,“ potvrzuje ředitel seriálu Tomáš Pavel.

Na co se všichni běžci netrpělivě těší, to jsou medaile. U seriálu NN Night run se tradičně jedná o výjimečně zdařilé kousky a letošek nebude výjimkou. V letošním roce je hlavní motto „Staň se noční šelmou“ a to napovídá mnohé. Běžci na Avon běhu tak získají medaili v designu kočičky, závodníci na desetikilometrové trase pak noční šelmu. Obě medaile je možné již dnes vidět na facebooku a Instagramu.

Série NN Night run se loni stala co do počtu účastníků třetím nejoblíbenějším seriálem v Česku.Foto Sport

„Jelikož opět máme jiné medaile než ostatní, očekáváme nárůst startujících jako na innogy Winter Run,“ odhaduje Tomáš Pavel. Jeho tým vedle NN Night runu a Čeps Christmas runu pořádá i zmíněný zimní seriál innogy Winer Run. Pokud se tato slova potvrdí, zažije NN Night run dvojnásobnou účast oproti loňsku.

Pořadatelé jdou vlastní cestou a uvedli v praxi několik inovací, kterými jsou tyto závody unikátní. Veterány potěší, že důchodci nad 65 let mají startovné zdarma, jiní uvítají závody rodinných týmů (jeden dospělý a jedno dítě do patnácti let, jejichž časy se sčítají) nebo klání blogerů BlogRrun. Věrní závodníci pak jistě uvítají čtvrtý závod zdarma. Trochu méně unikátní, i když bohužel stále ne na všech závodech obvyklé, jsou dětské závody, zde pod názvem innogy Kids cup a nesoutěžní běhy pro celou rodinu family run.

Závody NN Night run se odehrávají po setmění a i když se běží ve městech, je nutné mít při závodě čelovku. Kdo by jí snad neměl, může si jí zakoupit ve stánku Sportisimo. A když už bude mít člověk zakoupenou čelovku a noční běh se mu zalíbí, může se rovnou stát členem Night Run Teamu. Stačí se na webu přihlásit a za poplatek tisíc korun získat tričko a levnější závody, když některé budou dokonce zadarmo. Příjemný bonus pak je, že kdo za rok stihne pět a více závodů, získá titul Night Man či Night Woman.

Série NN Night run se loni stala co do počtu účastníků třetím nejoblíbenějším seriálem v Česku.Foto Sport

Nicméně designové povedené triko Mizuno za výhodnou cenu si může v rámci startovného zakoupit úplně každý. I bez něj na startující ale čekají ve startovní tašce vedle čísla a čipu také dárky od partnerů, a opět nebude chybět dárek v podobě funkčního tubusu.

Závodníky na pět kilometrů pak může hřát pocit, že svým startem pomohli charitativním účelům. Část startovného jde na boj proti rakovině prsu a jen loni se tímto způsobem vybralo přes dvě stě tisíc korun.

Zatímco na jiných městských bězích čelo závodů obsazují elitní běžci, závody Night run přináší radost z hezkého umístění ostatním. Na startu se schází stovky hobby běžců, kteří si jdou závod hlavně užít. „Jsme taková líheň běžců,“ usmívá se Tomáš Pavel a dodává: „U nás běhají všichni hobby běžci a hlavně rodiny s dětmi.“ Je fakt, že mnoho rekreačních běžců zaujme pohledná medaile a tak si jako první závod vyberou zrovna NN Night run.

A rozhodně nepůjde jen o běh, i letos čeká účastníky závodů i ostatní bohatý doprovodný program – společná rozcvička, soutěže ve stanu NN Životní pojišťovny a Penzijní společnosti, fotokoutek nebo malování na obličej. Začínáme už 14. dubna v Ostravě a po půl roce se seriál zakončí v Olomouci. Během roku seriál NN Night run navštíví osm českých měst, tak se přihlaste co nejdříve, místa rychle mizí a je možné, že bude vyprodáno s velkým předstihem. Ani letos pak nebudou chybět oblíbené Neon run powered by ČEPS, Škoda Fit půlmaraton, Zoombie run a ČEPS Christmas run, ale ty jsou ještě daleko…

Série NN Night run se loni stala co do počtu účastníků třetím nejoblíbenějším seriálem v Česku.Foto Sport


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}